Cistilo za mrces

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Katero cistilo za mrces priporocate za odstranitev mrcesa iz sprednjega dela avtomobila?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Meglio
wink-1.gif

... če ti ni avta preveč škoda
grin1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
V lidlu so imeli tudi včasih eno fajn čistilo za mrčeš, ne vem pa če ga imajo še.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
ni res. S pravim sredstvom je velika razlika.
Verjemi - dnevno čistimo mrčes iz avionskih kril in smo že večkrat probali marsikaj.

@ kihko:
Spar in OMV imata oba za nekaj centov manj kot 6€ Sonax spray proti mrčesu v taki rdeči plastiki. Pošpricaš, počakaš pol minute, pa mrčes preprosto spereš. Sprobal sem marsikaj, pa je ena redkih stvari, ki se obnese.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
vsak bo dober...le upoštevaj da poleg mrčesa odstranit udi 'zaščito' z laka..torej če uporabljaš vosek, tega tudi lepo potegne dol.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz z strajfiksom spravim dol še tako trmasto mrčes, prej pa mal našamponiram in to je to.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
odvisno, če je marčes frišno razpacan, potem gre lepo že z vodo. Če se pa par tednov peče na avtu, potem je pa štala.
Moram tud jaz en dan tole dol zdrgnit, ker mi avto zgleda kot da sem lih enga povozil.

lp

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
ni res. S pravim sredstvom je velika razlika.
Verjemi - dnevno čistimo mrčes iz avionskih kril in smo že večkrat probali marsikaj.

@ kihko:
Spar in OMV imata oba za nekaj centov manj kot 6€ Sonax spray proti mrčesu v taki rdeči plastiki. Pošpricaš, počakaš pol minute, pa mrčes preprosto spereš. Sprobal sem marsikaj, pa je ena redkih stvari, ki se obnese.
Tak odgovor sem potreboval. Hvala.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
@ kihko:
Danes preizkusil. Stvar res dela tako kot si napisal
shocked-1.gif

Nočem pa niti vedet, kaj je noter.
grin1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
kaj je je kdo od vas uporabil kdaj kak kvaliteten vosek oziroma sealant? če bi ga nebi rabli te dodatne kemije :D
ker tut najbol zapečene mušicegrejo dol brez blemov

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kaj je je kdo od vas uporabil kdaj kak kvaliteten vosek oziroma sealant? če bi ga nebi rabli te dodatne kemije :D
ker tut najbol zapečene mušicegrejo dol brez blemov
verjemi da za avion, ki stane več kot pol milijona evrov, imamo pravi recept za čiščenje...
smile-1.gif

vem kaj katera stvar dela na laku... in tale sonax je zlata vreden.
zmaga.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
No pridi demonstrirat znanje čiščenja mušic iz aviona ki leti s preko 400km/h in ki jih še dodatno osuši ventilator pred motorjem...

hint : namakanje z vodo ne pomaga.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
hint: sealant pomaga

če pa pustiš barvo totalno brez vsake zaščite se bo pa valda prijelo vse. itak pa komu se lubi še s tem strošek delat pa čas zgublat da bo to gor pacal. lažje nasprejat in je

Nazadnje urejeno: