čiščenje odtoka

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako očistiti odtok od banje in sicer je odtok malce nerodno narejen, v V in očitno se na kolenu nabirajo lasje itd.
fizično ne vem kako bi, ker skozi odtok na morem spraviti notri pametne zajle, podret ga pa ne smem, ker ga ne bom več sestavil. revizijskih vratc nimam, ker je to 'in' kopalnica.
ali bi lahko kaj vlil in upal, da razžre lase, maščobo itd?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kis pa soda bikarbona in kar bo bo.
smile-1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Probaj nalit domestos, jaz ga parkrat nalijem predno se spravim podirat odtok v banji in čistit lase.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
domestos je drag, maš isti šmorn v spinu za 1€, al pa solno kislinu za 60 centov

I

Izbrisan uporabnik #9334

Težko verjetno, da ti ga bo kemija rešila. Lasje so tako trpežni, da se jih niti žveplena kislina ne prime.
Poizkusi s cevosanom (saj niti ne vem več, če še obstaja), ki je v bistvu žveplena kislina in je še najmočnejši od vsega ostalega na trgu. Če ta ne bo predrl, bo treba štemat.
tongue-1.gif

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
kaj pa z oldskul gumjasto pumpo al kako se že reče si probal?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.460
9.766
113
EU
Prho za tuš imaš zraven. Snemi prho in cev vtakni v odtok. Okrog dobro zatesni s krpami. Krpe drži z roko in odpri vročo vodo na polno.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Si prepričan da se ne da do odtoka? Pri meni tudi ni revizijskih vratc, se pa sname lahko celotna stranica kadi. Med stranico in tlemi je približno za prst velika reža. Stranico držita na mestu dve matici, na vsaki strani ena. S ključem se matici odtegne in se sname stranico. Ne vem pa kako je pri tebi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Če ima zidano stranico, ne bi nič šravfal. Samo prema lahko, pa naredi vratca na strani.
Sicer pa sem zadnjič kupil tisto hoferjevo miš.
Nekako spravim naprej, potem pa hudič ni hotel več iti nazaj ven. Ko po kakšni minuti ali dveh končno dobim ven, sem z mišjo potegnil lep kup las. Nekaj časa je bilo bolje, zadnjič pa mi otroka nalijeta vodo v banjo, potem pa spustita in hudič mi malenkost čez talni sifon rikverc porine. Bom moral ponoviti vajo malo na daljšo razdaljo (do vertikale, pa še iz talnega sifona).

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Imajo jih v Hoferju, Baumhausu (vsaj na rudniku) in Rotarju - zadnji in proizvajalec iz mojega gornjega linka mislim, da pošiljata tudi po pošti. stanejo pa od 15€>

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Hofer je bila mislim da okoli 5 evrov, zato nisem razmišljal preveč ko sem jo videl. Odšravfaš tuš ročko, priklopiš miš in jo pošlješ na delo.
Je pa na nekem tankem prozornem šlavfu ki mi ne vliva ravno zaupanja, če bi se kje zataknila in bi jo moral kaj bolj rikverc vleči. Ima pa dva nastavka, za bolj drobne cevi in enega malo debelejšega.

Nazadnje urejeno: