Čiščenje fasade

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.231
1.003
113
Tlakovec na tleh ni potrebno pokriti?

je fasada tko lepa, da vsi po zraku gledajo ;)

nismo pokrili ne - do tega trenutka niti nisem pomislil na to .. je pa res da ko nanasas z mackom niti ne sprica tolk naokol, ko pa z vodo splakujes je pa ze fejst razredceno.
Da bi se kaj na tlakovcih poznal - nisem opazil

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.377
1.985
113
Moje izkusnje:
- wap - ne dosezes nic, zgolj s pritiskom ne naredis skoraj nic
- wap s krtaco - malo boljse, a krtaca ima zelo omejen doseg.. ce das vmes podaljsek - je vse “cigumigu vikl vakl” (ne mors prtisnt - ne mores nc)

stvar ki je nam delovala odlicno:
- ustrezno cistilo (Prosen Sencur)
- malarski macek
- drog od surfa (lahek, dolg, neupogljiv)
- manjsa lestev za “piko na i”

namazes.. pocakas 15 min (po navodilih).. splaknes z vodo iz vrtne cevi (brez wapa, brez drgnenja..)

priporocam pokrivalo, ocala, “malarski kombinezon”, ker zadeva bazira na kloru?
Daj pripopaj sliko tega čistila.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.231
1.003
113
katero je ustrezno čistilo?
Vprasajte v Prosen šencur - vejo kaj prodajajo (nisem niihov - ampak ko kaj pucam grem pa k njim po cistilo in nasvet).
Mislm da je bil “Alkemi green power”

• Všeč mi je
Reactions: vincent in sajkek

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.769
4.757
113
Mi smo jo oprali s karcherjem. Ampak ne s hobi programom ampak s takim, ki ima 1000 litrov pretoka. Brez čistil. Je pa verjetno bolje uporabiti čistilo, kot pa kje s karcherjem vrezati v fasado, če ne paziš.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.889
10.392
113
EU
Spomnil sem se, da bi pošprical lesene trame od nadstreška, ki so tudi flekasti za znoret.
Poskusni delni brizg je na sliki. Eden spodaj, in drugi desno. Da se vidi razlika.

P_20250819_134053.jpg

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.889
10.392
113
EU
Da je bolj razumljivo, tram je po celi površini bil siv od alg.
Tisti svetli fleki so od Cloxa.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.798
12.370
113
sam ti si res imel neke alge in plesen scena (dobro izgleda after)... mi imamo bolj od praha in pajčevine, gozdne ose in podobno, smo na vetrovni sceni, nimam tega kar imas ti...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.377
1.985
113
Vprasajte v Prosen šencur - vejo kaj prodajajo (nisem niihov - ampak ko kaj pucam grem pa k njim po cistilo in nasvet).
Mislm da je bil “Alkemi green power”

Predvidevam, da se zadeva redči z vodo? Kaj veš v kakem razmerju. Nanašanje z valjčkom je verjetno mnogo boljše kot se mučit s šprico...

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.231
1.003
113
Predvidevam, da se zadeva redči z vodo? Kaj veš v kakem razmerju. Nanašanje z valjčkom je verjetno mnogo boljše kot se mučit s šprico...
Ce kliknes na link - so navodila tam “nerazredčen izdelek nanesti z gobo ali čopičem. b) Pršilka: z razdalje cca. 25 cm površino enakomerno popršiti.”

poraba - kapavem za tole kar je na sliki (torej severna stran) - nekje 7-8l? Vem da sem najprej vzel 1l za probo.. potem 5l kanister.. pa na konc se 1-2l .. tko “na pamet” - k smo to delal 2-3 leta nazaj

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.231
1.003
113
Nanašanje z valjčkom je verjetno mnogo boljše kot se mučit s šprico...
maček/valjcek je za tole idealen - k je mokra sled ves kje si ze namocil.... samo hodila sva naprej/nazaj.. drog je pa porival macka gor/dol - v lepih ravnih linijah - brez nekih sivih lis.. skor brez napora - ni to treba tiscat k steni, ni treba dvigovat..
Edin fajn je da sta dva, ki delata - ker “namakat” ga je pa zaradi dolzine droga mal nerodno/tezko.