Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Jaz imam tega na mojem 18-105, Hoya pol-cir HD 67mm filter >>> vzel sem pa slim zato, ker imam gor še neutral filter, za protekcijo filtra, da ni potem predebelo (vinjetiranje). Neutral je ravno tako slim.
Odvisno, kako kvaliteten je nevtralec. Če ima slabe premaze ali jih celo nima, se opazi razlika. Če je dober, pa precej težje, v primernih pogojih. Kar mi ni jasno, je, zakaj bi sploh ščitil filter. Ponavadi se ščiti objektiv, če že.
Citat: Uporabnik Raven pravi:
Jaz imam tega na mojem 18-105, Hoya pol-cir HD 67mm filter >>> vzel sem pa slim zato, ker imam gor še neutral filter, za protekcijo filtra, da ni potem predebelo (vinjetiranje). Neutral je ravno tako slim.
Se strinjam, samo fora je,d a se mi ne da vedno to dol šraufat - tako pa dam samo dol poli filter in imam zadaj še vedno nevtralega.
Če pa imaš kje pri roki, kakšen test, kakšne so izgube z dvema filtorma super, če ne pa tudi nič hudega - namreč do sedaj mi ni še nihče rekel, ko je gledal kakšno mojo fotko, zakaj pa nisem dal dol enega filtra
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.