Cinkarna Celje sodba EU

I

Izbrisan uporabnik #9334

In še to, @ Kameleon : če bi rad "klal" in imaš kakršno koli željo po tem, lahko seveda to udejaniš že danes, ne glede, če so vojne ali mirne zadeve. Posledice bodo pa vsekakor tvoje !

Pri nas je že tako dolgo mir, (hvalabogu za to!) , da nihče več ne pomisli na starodavno folkloro ljudi - da se pač vedno izpodrivamo med seboj. Za izpuščanje nakopičenih hektolitrov adrenalina danes namesto vojn cvetijo športne dejavnosti - kjer se zopet v hipu opazi, da "človek pač ni miroljubno bitje"
rolleyes-1.gif
.

@ Kameleon: da bi začutil prvinske nagone, ki jih ima prav vsak človek vgrajene že po defoltu, bi zadostovale 14 dnevne vojaške vaje nekje v prekletih rovtah. Bi bila potem tale tema glede sanacije Cinkarne in Celja dolga samo še eno stran ... za razmišljati o sam sebi imel pa za nekaj let!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.423
5.661
113
Ne obracaj mojih besed...tudi v "...." ne!

Sport..dal si dobro primerjavo....sploh kontaktni sporti...tam hitro spoznas ce je nasprotnik mentalno omejen
smile-1.gif

Dolgoletni mir....heh...se hecas?

poglej kako hitro je eskaliralo na balkanu v 90's

ce ne bi bli del EU bi pa sedaj ob arbitrazi...hr veterani bi bli ze cez nase meje...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ravno to ti govorim. Po precej dolgem sožitju je čez noč planilo tisto ... in vsi so govorili, da so bili še do včeraj najboljši prijatelji in sosedje.
rolleyes-1.gif
Balkan je fasal konkretno in - zanimivo, ves zahod se je tega vsaj 50 let vnaprej bal. (Kaj bo, ko bo balkanski lonec razgnalo !?)
Tista naša desetdnevna vojna ne šteje prav nič - narod je zaspan in mu je samoumevno, da bo mir "kao" veljal v neskončnost. Resnica je pa še kako drugačna.

Vojna se ti zgodi "čez noč", šele kasneje ugotavljaš, kaj je sploh bilo ...

Zato Kameleon, nikar se ne razpisuj o raznem klanju ali traktorjevanju. Hudič še tako prehitro pride!

Tema je pa itak o CC. Pa imamo še marsikaj, npr. Jesenice, Mežico, Ruše, vse rudnike po Sloveniji (prav vsi zelo grobo vplivajo na okolje in ne samo CC).

Je že prav, da ekološka okoljska zavest raste. Ni pa treba zato vleči noter starih kosti in odpirati starih ran. Ker - če mislite tako nadaljevati, bo treba v prvi vrsti (vsaj kar se tiče kulture modernega sveta) izkopati kpl. posočje in ga deponirati v Rim in Dunaj!

Kamele0N

23. jul 2008
42.423
5.661
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Zato Kameleon, nikar se ne razpisuj o raznem klanju ali traktorjevanju. Hudič še tako prehitro pride!

Tema je pa itak o CC.

Je že prav, da ekološka okoljska zavest raste. Ni pa treba zato vleči noter starih kosti in odpirati starih ran. Ker - če mislite tako nadaljevati, bo treba v prvi vrsti (vsaj kar se tiče kulture modernega sveta) izkopati kpl. posočje in ga deponirati v Rim in Dunaj!

Jaz hočem samo odpret oči mojemu kolegu ki se ga preveč napija z Heinekenom z rdečo zvezdo......mislim da nisem edini ki misli da ma kolega rahlo "zastarele" poglede na svet obče.....bi bilo bolje zanj če bi prešaltal na jutranji čaj in kako knjigo.......bi si razširil obzorja......pa akademska očala ki pridejo v paketu gor ali dol
tongue-1.gif

Kar se tiče CC in kosti........sam menim da so medsebojno prepletene.......zato sem tudi odprl temo v tem slogu....ker je preočitno zakaj se vrtijo okol tega problema tako ko mačka okol vrele kaše....

Ni point samo v stroških zaradi onesnaženosti.......ampak tudi v gnojni jami pod to zemljo......za katero so vsaj 60let nazaj upali da jo lahko "preplastijo" z industrilizacijo in poselitvijo terena....

Saj veš.......logika komijev leta 91 je bila tudi v smeri.......zakomplicirajmo jim osamosvojitev do temere da se jim ne bo splačalo osamosvojit.......e to je bistvo moje teme.....

Pa ste (pre)mnogi žal še vedno b a r v n o slepi
wink-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
zanimivo, ves zahod se je tega vsaj 50 let vnaprej bal. (Kaj bo, ko bo balkanski lonec razgnalo !?
Na Balkanu je vsakih 50let vojna, to je že skorajda pravilo
Slovenija pa je postala mini balkanski lonec
confused-1.gif
....in zdaj čakajmo in upajmo da pravilo za mini ne velja

I

Izbrisan uporabnik #9334

To je Ivo Andrič napisal.
Da je pa Slo postala mini balkanski kotel, imamo pa par zaslužnih za to. V šolskih časih smo jih morali častiti kot bogove. Prav gotovo ga bo razgnalo in ne bo tako dolgo ko ga bo! Najbolje čim prej!
crazy1.gif

Naslednji takšen baklanski kotliček je prav gotovo nemčija ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
kolega kameleon, jaz ne pijem Hajnikena. spijem pa kaj izpod rdeče zvezde... pač je primerno ohlajeno (kot trenutno najini odnosi očitno). knjig preberem dosti, še posebej so mi zanimive knjige o dogajanjih med in po WW2... razni potopisi. ampak znam brati. nisem ti kot skini, ki so film generacija X sprejeli kot svojega (pa čeprev je bil namen filma popolnoma drugačen...) in so jamral kako se je slabo končal. očalniki pa niso brez šipic tako kot pri modernih mladih puncah, katere mislijo da si bodo z okvirji dvignile iq... ampak so posledica slabega vida... največ jih pa itak pade na traktor;) sploh ker ima zvezdo gor (vam, cenjeni kolega, pošljem slikovni dokaz).

CC je bila pred WW2, da so kosti tam je pač posledica VOJNE in dogodkov po VOJNI... saj v hr, bih itd je še dosti minski polj in tudi grobišč...

seveda se sedaj namesto fizičnega bojevanje za zavlado uporablja ekonomsko bojevanje. demz bojim se, da ko bo ponovno počilo bo hudo... ker bo ljudem prekipelo do konca

aja kameleon, slovenijo so odcepili komunisti;) JJ je bil tudi (ex) član partije največ zaslug pa ima Kučan... da so pa potem zadevo speljali narobe in uničili ogromno pa je popolnoma druga zgodba. sej sedaj jim pa eko fašisti pomagajo...

Kamele0N

23. jul 2008
42.423
5.661
113
@Demz....jaz mislim da bo Francija pred Nemcijo....no ja tam bo prej kotliček "od Begove čorbe" ....

@Alko....upam da zvezda ni una italijanska iz ww1 kot jo je po pomoti nalimal na svojo novo knjigo VAŠ vrli zgodovinar Repe....še tako butast je bil da ji je dal enak naslov kot ga je imel italijanski fasistični tednik
hysterical-1.gif

Evo še en dokaz da očala z ali brez šipc niso dokaz inteligentnosti
tongue-1.gif

Alko res je nekam prijetno hladno....ampak jaz to povezujem z aktualnim vremenom
wink-1.gif

Aia da se vrnemo nazaj na CC...ja je bila ze pred WW2....jezero v katerega se je odlagalo rdečo žlindro pa namenoma po ww2 na množičnem grobišču...

Tudi vsa industrija je namenoma na grobiscu zgrajena povojno....da se ne bi splacalo kopat pod dvoriscem tovarn itd...

Zakaj se sprenevedas...?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
najprej ne vem kdo je naš ali vaš zgodovinar... na traktorju je pa zvezda trikraka;) res, ne poznam vseh najnovejših dosežkov biblioteke...

po tvoje je zgrajeno namenoma na grobišču... sam pa menim, da je zgrajeno na degradiranem okolju... enako odpad... ki za kaj drugega kot smetišče ni primerno mi je pa žal, da so spodaj kosti. ampak na dosti krajih po sloveniji so raz na grobišča zgoraj pa hiše. pa ne samo iz časov WW2...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
ja maš prav, komunajzerji so vsega krivi. uničili so vse.... noben drug ni nič ukradel, uničil, pristavil piskrčka...

mimgrede, ker sem pozabil, kje "so priznali da so gradili na moriščih"? in ali trdiš, da so VSE žrtve WW2 v vseh državah dostojno pokopane?

I

Izbrisan uporabnik 474

Kdor misli, da v vojni nebi nikomur lasa skrivil (kamelč) si naj ogleda Lepa Sela lepo gore. Gleda naj tako dolgo, dokler mu me bi jasno, da se v vojni, kjer je (pregovorno) dovoljeno vse, hitro obrne - brat brata, sosed soseda. Celo zaradi bolj minornih stvari, kot je porivanje babe...
Vsem gobcačem - ne želite si vojne, ne želite so "pokanja loncev"

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
ksz
Ko sem pred približno 15 leti hodil iz posavja v Celje v šolo sem najprj dobil občutek, da je tam voda z nekim čudnim okusom. Niti sanjalo se mi ni da ta kraj tako onesnažen.