Cink barva

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Obstaja kaka barva, da bi vsaj približno izgledalo takole:

tpvprikolice_amigoz_1big.jpg

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej ne vem..a si z avtom ruknu prikolo, pa bi prikolo popravu, al je na avtu ostala barva od prikole, pa boš avto abrval.

če bi barval prikolo, predlagam nakup druge
če bi avto..stari ne sikiraj se. k bi ti vidu mojga vlečnega živičeta, k vleče prikolo v valarjem..mal je siv, mal črn, mal rumen..vse od..čohanja

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem vedel da boš uletel in povedal nič pametnega.

Tam v avtomobilizmu bi lahko videl, da sem menjal pakne in lagre na prikolici.

In zdaj ko imam razdreno bi rad popravil rjo pri blatnikih, na objemkah, kjer gre skoz carinska vrvica in še kje...

Nekaj sem pacal s korocinkom, ampak no go.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a. ne sledim ti na vsakem koraku. čeprav sem iz generacije udbe, sem se asimiliral in delujem k sova.
b. dal si sliko prikolce brez cerade, kako naj vem, da ima carinsko vrvico. vezano za to predlagam, da se ne obremenjuješ preveč. hrvati bodo v EU, glede na AS, hitro in ne bo carine. verjamem pa, da se dolenci ne odcepite od Lj in ne bo potrebe po carinjenju ko boš vozil cviček in krompir na rudnik
c. rjo na blatnikih pozabi. z abrvo ne boš rešil nič. je treba spucat, sanirat, potem barvat. vezano za to. na vašem koncu je dosti tistih, ki dele prikolic nosijo čez ograjo. kupi blatnik za dva uniona v bifeju. bo ceneje, lažje.
d. če bi res vse to uredil, saniraj, daj čez temeljno abrvo, epoksi menda, pol pa barvaj čez

mekani vedno pove kaj pametnega. sam treba je brat. v vrsticah, med vrsticam, nad vrsticam in pod vrsticam. včasij je še vodni tisk.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Motip ma tudi zinc sprej, dve varianti, hobi pa profi. Nisem še probal, se že nekaj cajta spravljam, da enega kupim. Dobiš tudi v Merkurju, na pamet je ceni, se mi zdi, 8 eur.
Če hočeš samo zaščitit pred vplivi vremena, kupi navadni primer pa barvni sprej pa preštrihaj, te pride ceneje.

Letos boš, kot kaže, prikolico porihtal v nulo.
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne poznam. je pa tko, da so blatniki prikolice precej na udaru. vsak k ne zna vozit rikverc jih podrajsa, potolče. ker gre ponavad za srečanje z drugim avtom, hiši, drevesom, bi bilo smotrno razmisliti o menjavi obstoječih blatnikov z bakrenimi. je material mehkejši, ne rjavi, pa ne zgleda grdo k tisti plastični.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
jap.
ampak še nisem sprobal, ker si ne vzamem čsa. sem že ene tri piksne nabavil, pa vsako nekam tako dam, da bo ja pri roki... sam mi očitno pol roka drugje gre, ko jo hočem vzet pa rjo poštrihat

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
S ferosanom sem že prebarval in prej pobrusil kjer se je dalo.

Jebe me, ker nimam časa letat po trgovinah, zato sprašujem tu. Sprej bo še najboljša varianta.

Citat:
Letos boš, kot kaže, prikolico porihtal v nulo.

Sam po tavečjem, ko sem že snel blatnike dol.

Več se mi še ne izplača zaenkrat, ker bo v uporabi.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
a.Ma včasih si slabši ko Kameleon.

b.Zdaj ne vem... Na sliki je nova prikolica, in četudi bi imel tako, jo verjetno ne bi bilo potrebno barvat. kaj praviš? Na sliki se na drugemu podforumu pa se lepo rjasti oobroči za vrvico.

c.Misliš, da tega ne vem?!

jello

Guru
22. sep 2008
10.284
3.909
113
Špricni s cink sprejem, v Obiju vem da ga imajo. Jaz sem cink sprej veliko uporabljal, sploh za dele prikolic, ki so vroče cinkani (podvozje - aksa, ruda,...) pa se je obneslo. Ne spomnim se proizvajalca cink spreja, jaz sem ga dobil od proizvajalca prikolic. Če je bila udarjena planka pa smo jo itak menjali.

jello

Guru
22. sep 2008
10.284
3.909
113
Bakrene blatnike?
bonk.gif

PVC blatniki so zmaga. Te TPV prikolice imajo eno veliko konstrukcijsko napako ker imajo blatnike šraufane na stranico. Za resno uporabo je to za eno leto potem pa odpade, brez da bi sploh kam zadel. Blatnik mora biti montiran tako da nanj lahko stopiš pa se ne zvije. To pomeni da je pritrjen na dva prečna nosilca spredaj in zadaj, ki gresta pod dnom prikolice. Tako kot ima recimo tale:

2340de3de75bf2d0b1f3d9a05eb39082.jpg

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.638
728
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hvala.

Imajo to v vsakem Merkurju, da ne iščem brezveze?

morali bi imeti

Kot ti je napisal mora biti ALU, ker navadni cink sprej je temnejši

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Daj malo več povej. Je treba peč barvo ali lahko zori na zraku? Kako zgleda na koncu, najbrž ni podobno galvanizaciji?
Kaj pa primer - si delal prvi sloj meglo ali rabiš še dodatni primer za cink barvo?