Cigoti fehtajo na počivališčih AC

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
V Draču (Albanija) imajo tempirano na prihod trajektov iz Italije... takoj za policaji in cariniki bosi, strgani in razkuštrani cigančki... pretresljiv prizor za Italijane, mi Slovenci pa smo se jih (no, vsaj večina) kar uspešno otepali. Čez čas so se naveličali, kasneje pa smo jih videli, kako so (obuti, normalno oblečeni in v ne tako slabem avtomobilu) odhajali iz pristanišča.

Sicer te pa tudi v Rimu pred katedralo v lepo sočnem domačem jeziku (ajd u p.m!) opizdijo kao nemočne starke, ki fehtajo naivne turiste.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Jaz tudi, to bi jas vse iztrebo.
wink-1.gif
Moderatorji? tukaj se pa lahko upravičeno ukrepa, mar ne?
tongue-1.gif

Ja, ban za špeckahle in občutljive jokice
evil.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj ti ni jasno? jaz napišem da je nekemu moderatorju zrastel lulček je v minuti pobrisano, neka debilna izjava , kako bi nekdo iztrebil določeno skupino ljudi pa cel dan visi na tabli
stupid-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Še vedno ima pravico izjaviti, da bi jih vse "iztrebu". Demokracija ne pomeni, da moraš vse hvaliti ali biti tiho. Romi zbujajo pozornost in različna, večidel negativna občutja. To je dejstvo in pred njim se ne moremo skriti za plaščem nekakšne korektnosti.

Resnično ne razumem, zakaj ne bi po resnici povedali, kaj si o njih mislimo. Je morda bolje, da smo tiho? Mnenja tišina ne bo spremenila, tega se je treba zavedati.

LDS-ovski zagovorniki pravic vseh in vsakogar pa naj se najprej poglobijo v pravice državljanov in državljank Republike Slovenije, da živijo v pravni in vsaj relativno varni ter urejeni državi. Nihče Romov ni prvi pribijal na križ, doživljajo pa negativne reakcije zaradi svojih dejanj. Ja kaj so pa drugega pričakovali? Da bomo po krščansko nastavili še drugo lice?
Pa kaj še....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaj ti ni jasno? jaz napišem da je nekemu moderatorju zrastel lulček je v minuti pobrisano, neka debilna izjava , kako bi nekdo iztrebil določeno skupino ljudi pa cel dan visi na tabli
stupid-1.gif

Meni je vse jasno, samo enkrat sem prebral. Tebi pa očitno ni in preberi še ene 10x za seboj, mogoče se ti posveti, da si si sam odgovoril na svoje vprašanje
wink-1.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Vsak lahko izrazi svoje mnenje, le pozivanje drugih h takim dejanjem ni dovoljeno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dobro si povzel
nahrung002.gif

Danes pa vame iz časopisa buti zgodba iz MS...2 mulca vlamljala v trafiko, noter pa ju je čakal lastnik in ju prefukal z 2m dolgo lato...eden je lažje ranjen, drugi hudo - po glavi
shocked-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.596
344
83
Kras
www.mtl.si
Tole je pa sranje ja.
confused-1.gif

Bi se moral znajt in še malce ''priredit'' dogodek. Pač en velik nož v roki enega, mačeta v roki drugega, potem ju pa še polomit malce. Potem se vrže še sam na asfalt, se poreže po roki, nakar bi poklical policijo.

Mater jim take zakone.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Dobro si povzel
nahrung002.gif

Danes pa vame iz časopisa buti zgodba iz MS...2 mulca vlamljala v trafiko, noter pa ju je čakal lastnik in ju prefukal z 2m dolgo lato...eden je lažje ranjen, drugi hudo - po glavi
shocked-1.gif

Mogoče je malo prehudo pretepel, ampak seveda bo sedaj zanimivo spremljat komentarje na temo kako se moraš pustit okrast in bohnedej skrivit las tatovom.... Pa HALO!?!?!? Kje je problem, v obrambi (za lastnika je trafika tudi na nek način preživetje), ali v vlamljanju in kraji??? zadnje dvoje je bilo, nazadnje ko sem gledal, kaznivo dejanje
confused-1.gif

Seveda ne podpiram take skrajnosti kot je v določenih delih USA (Florida), kjer akviziter potrka na vrata pa namesto pozdrava dobi cev pod nos in "get off my property" ali celo šibre brez pozdrava...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.596
344
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Seveda ne podpiram take skrajnosti kot je v določenih delih USA (Florida), kjer akviziter potrka na vrata pa namesto pozdrava dobi cev pod nos in "get off my property" ali celo šibre brez pozdrava...
Če je na vrtnih vratih dovolj velik napis, da se naj akviziterji jeb.. potem ne vidim težave, da se ga ustreli na mestu.
Sicer pa: zanimiv primer iz ZDA: vlomilec v bajto se je ponesreči zaklenil noter (ja, butastim američanom se tudi to zgodi) in je ves skujšan preživel tisti teden, da se je družina vrnila s počitnic. In guess what: tožil (in dobil je tožbo), ker je skoraj umrl.
stupid-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Citat:
Uporabnik Mis pravi:

Če je na vrtnih vratih dovolj velik napis, da se naj akviziterji jeb.. potem ne vidim težave, da se ga ustreli na mestu.

Sicer pa: zanimiv primer iz ZDA: vlomilec v bajto se je ponesreči zaklenil noter (ja, butastim američanom se tudi to zgodi) in je ves skujšan preživel tisti teden, da se je družina vrnila s počitnic. In guess what: tožil (in dobil je tožbo), ker je skoraj umrl.
stupid-1.gif

jaz zelo dvomim da je tole resnično, ker - prvo kot prvo: obstajajo telefoni - tat bi z lahkoto poklical policijo/gasilce/reševalce, da je ujet v stanovanju. poleg tega 100% obstaja način kako prideš ven.

Če pa misliš na tisti primer ko je vlomilec sam sebe zaprl v garažo in so se vrata tako čudno zaskočila da se jih ni dalo odpret - za tega pa vem, ampak je vlomilec ostal praznih rok...

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Naj tatovom pustimo v bajti še narezek pa malo vinčka, da reveži ne bojo stradali med svojim "športanjem"
13.gif

Zastrupiš in problem je rešen.
evil.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
stupid-1.gif

Ja, za ta ZDA primer sem slišal, ampak mi zdrava pamet ne zna razložiti zakaj bi lahko tak tat tožbo dobil... Mislim a so na sodišču opice namesto ljudi al kaj?

Baje pa je bil še en primer, ko je en cigare zavaroval proti požaru, jih skadil in potem zahteval odškodnino, pa se mi zdi da sem potem slišal da se je človek močo uštel delat norca iz pravnega sistema. Mislim fak no, a zdrav razum nima več nobene veljave, vse bo treba pravnikom prepustit in oni se bojo drkal na eni manjkajoči črki ali razlagi ene besede v stavku, pa bojo kriminalci lepo svobodno hodili po svetu???

BTW, kljub znakom lahko na posest stopi kak slepec, itd, ki ne bo opazil znaka (upravičeno), a si ga upravičen ustrelit? Ne bi jaz kar streljal naokoli (mi nekaj v glavi ne dovoli oz. ne želim nobenmu nič slabega če on tega ne želi meni), pa čeprav kdaj človek v afektu zapiše tudi kaj takega...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Da, človek ki je zavaroval cigare proti požaru je tožbo dobil
cheer.gif

Takoj po dobljeni tožbi so ga aretirali zaradi namernega večkratnega požiga
evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Dobro si povzel
nahrung002.gif

shocked-1.gif

Vsi so zakrivili kaznivo dejanje. Lastnik je presegel pooblastila. Lahko bi ju zgolj zadržal do prihoda policije. Če bi ga vlomilca napadla bi lahko izvedel samoobrambo, se zagovarjal skozi silobran. A kaj, ko je lahko hitro prekoračen. Sedaj bo v najslabšem primeru fasal poskus umora ali vsaj povzročitev hujše telesne poškodbe. Sledi pa lahko še civilna odškodninska tožba. Če res gre za cigane pa jih bo itak fasal na drugačen način.

Žalostno, da se to dogaja. Po svoje razumem lastnika. Moralni krivec ni on temveč slovenska oblast, ki ne zna učinkovito poračunati s kriminalci, slovenci ali cigani, vseeno. Merila bi morala biti enaka. Jelinčič ima kar prav glede Romov...edino, kar pri njemu podpiram.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
stupid-1.gif

Meni je vse jasno, samo enkrat sem prebral. Tebi pa očitno ni in preberi še ene 10x za seboj, mogoče se ti posveti, da si si sam odgovoril na svoje vprašanje
wink-1.gif
Kako si ti pameten
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.596
344
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Mis pravi:BTW, kljub znakom lahko na posest stopi kak slepec, itd, ki ne bo opazil znaka (upravičeno), a si ga upravičen ustrelit? Ne bi jaz kar streljal naokoli (mi nekaj v glavi ne dovoli oz. ne želim nobenmu nič slabega če on tega ne želi meni), pa čeprav kdaj človek v afektu zapiše tudi kaj takega...
Govorimo o akviziterju. Torej, preden streljaš nekako ugotoviš, da je to akviziter: torej mu pustiš, da odpre gobec in pove začetnih par besed. Še nisem slišal za slepca akviziterja.
evil.gif

Sicer se pa strinjam.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:BTW, kljub znakom lahko na posest stopi kak slepec, itd, ki ne bo opazil znaka (upravičeno), a si ga upravičen ustrelit? Ne bi jaz kar streljal naokoli (mi nekaj v glavi ne dovoli oz. ne želim nobenmu nič slabega če on tega ne želi meni), pa čeprav kdaj človek v afektu zapiše tudi kaj takega...
Govorimo o akviziterju. Torej, preden streljaš nekako ugotoviš, da je to akviziter: torej mu pustiš, da odpre gobec in pove začetnih par besed. Še nisem slišal za slepca akviziterja.
evil.gif

Sicer se pa strinjam.

No pač, treba je poskrbet da ne more prit do napake, da so ljudje jasno seznanjeni s pogoji, potem pa lahko rečeš da je njihova lastna bebavost, če rinejo naprej in da sami odgovarjajo za svoje zdravje...