Čigav bencin vas popelje najdlje?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej so tako očitne razlike pri podatkih pri porabi anomalija? 3x več ljudi je anomalija? Pa dajte no nehajte že srat s temi ''laboratorijskimi pogoji'', kot da smo uporabniki, ki vsakodnevno opažamo enako, bebci, ki se nam razlike v porabi samo sanjajo.

In če recimo 2 kolega vržem ''na finto'' naj začneta tankat OMV 100 in mi oba potrdita, da prevozita več, a to je spet anomalija?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ksz....

pa še na nekaj pozabljamo....ali tisto količino, ki jo plačamo, tudi dejansko natočimo?
smile-1.gif

sestrin mož je na eni črpalki (ne bi na kateri) natočil več, kot mu drži rezervoar
evil.gif
(pa ne...ni to tip avta, kjer se da še v zračnik spravit dodatnih nekaj litrov).

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Hočeš rečt, da sem si vzel leto in pol časa, da sem priredil podatke, da jih bom lahko danes predstavil v tej temi
hysterical-1.gif

To so vse relacijske vožnje pol AC pol navadne ceste in sicer ]LJ-NG (preko Logatec-Kalce-Podkraj-Col-Ajdovščina). In če se voziš tja 3x na teden malce paziš na porabo. Kot vidiš je pil tud krepko pod 8
grims-1.gif

Kako hudiča lahko na tej relaciji (glej odebljeno) šparaš na bencinu?
tongue-1.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Se da it lepo hitro skozi tudi če ga ne peglaš do kraja non stop.... ampak na vsake toliko je bilo treba spucat ventile, se razume
evil.gif

Čeprav je treba s precej rezerve vozit, ker tam folk konstantno seka nepregledne ovinke
rolleyes-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Hočeš rečt, da sem si vzel leto in pol časa, da sem priredil podatke, da jih bom lahko danes predstavil v tej temi
hysterical-1.gif

Ne obremenjuj se ( vem da se ne, samo ne vem kako bi začel poved ), eni so pač trdi za volanom
grin1.gif

Sedaj bo uletel MTL in nas deklasiral.

Velikokrat že srečala. Kdaj bova šla pa na kaki juice?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ksz....

pa še na nekaj pozabljamo....ali tisto količino, ki jo plačamo, tudi dejansko natočimo?
smile-1.gif

sestrin mož je na eni črpalki (ne bi na kateri) natočil več, kot mu drži rezervoar
evil.gif
(pa ne...ni to tip avta, kjer se da še v zračnik spravit dodatnih nekaj litrov).

Nekje natankam 64 l, drugje pa 66 l z isto količino rezerve.
smile-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Pa tankaš do roba ali dokler ti črpalka ne ustavi ? Ker cevi na točilnih aparatih še zdaleč niso enake dolžine. Torej, če ne točiš do roba, je lahko hitro kakšen liter, dva razlike na račun dolžine cevi. Daljša je cev, manj boš goriva boš nalil.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Pa tankaš do roba ali dokler ti črpalka ne ustavi ? Ker cevi na točilnih aparatih še zdaleč niso enake dolžine. Torej, če ne točiš do roba, je lahko hitro kakšen liter, dva razlike na račun dolžine cevi. Daljša je cev, manj boš goriva boš nalil.

Zmeraj tankam na enak način.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
cev nima vpliva!

Tebi 'pištola' zapre dovod in ostane gorivo v cevi...in tudi ko si štartal s polnjenjem je bila cev že polna..in bo tudi polna, ko jo boš odložil. Tak da...ni razlike (zapira ti pretok tako lai tako na sami pištoli, ker drugače bi bili vsi stuširani).

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
verjetno je mislil dolžino cevi ki gre v rezervoar, daljši kot je tisti kovinski konec globlje seže v rezervoar in prej pištola ustavi...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
dvomim.

pa tisti del spet nima veze, ker tam bencin itak odteče..kvečjemu če ti daljši lulek uspe manj spravit noter..samo to ne more vplivat par litrov oz.d a natočiš več kot imaš kapaciteto rezervoarja.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Jaz opazim razliko, če tankam na OMW al Petrolu, pri Petrolu je malenkost boljši bencim ampak to je tak hudo mala razlika, da se ne splača sploh omenjat.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Jaz ti pa verjamem, ker vem kako se vozim, koliko staro škatlo imam pa te še vedno šišam
evil.gif

Velikokrat že srečala. Kdaj bova šla pa na kaki juice?

Če se ne motim ti dolgujem če en "test" kdo je hitrejši
grims-1.gif

So pa moji dnevi Nove Gorice mimo, tako da se ne bova več srečevala na tisti relaciji.

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
oz.d a natočiš več kot imaš kapaciteto rezervoarja.
ne, to ne. Vpliva pa na to da realno ne spraviš isto količino bencina v rezervoar, če cev pištole porineš do konca noter ( v tem primeru ti avtomatsko ustavi recimo 5cm pod luknjo) ali pa da glih komaj kaj spraviš pištolo v rezervoar kjer se ustavi recimo 1cm pod odprtino. Je pa res da je razlika verjetno minimalna, vsaj glede na količino celotnega rezervoarja.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
http://www.poraba.com/

evo, kot zanimivost če koga zanima 1 novica
wink-1.gif

Če ma pa željo še po kakšnih podatkih pa lahko P.M. pa probam sestavt kako pametno statistiko :D

Statistično so slabo t ole naredili. Manjkajo tržni deleži posameznih črpalk, pa še kaj...

Testirat bi bilo potrebno na istem vozilu, pod istimi vremenskimi in cestnimi pogoji, na isti relaciji z različnim bencinom. In ponoviti z večjim številom vozil.

Seveda, sponzoriraj par €€€ pa se grem vozit, cajta bom itak imel dovolj ker ukinjajo moje delovno mesto.....
smirk-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik decko pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
oz.d a natočiš več kot imaš kapaciteto rezervoarja.
ne, to ne. Vpliva pa na to da realno ne spraviš isto količino bencina v rezervoar, če cev pištole porineš do konca noter ( v tem primeru ti avtomatsko ustavi recimo 5cm pod luknjo) ali pa da glih komaj kaj spraviš pištolo v rezervoar kjer se ustavi recimo 1cm pod odprtino. Je pa res da je razlika verjetno minimalna, vsaj glede na količino celotnega rezervoarja.

No tako sem jaz mislil, samo si ti malo bolj razumljivo in podrobno razložil.

@Vincent

Petrol večino goriva razvaža iz Ljubljane (Zalog), nekaj iz Štajerske (ne spomnim se točno kraja) je pa res da imata skupaj z Omv skladišče goriv v Serminu, vendar Petrol bolj malo razvaža od tam.

Nazadnje urejeno: