Cigani? Romi?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Včasih se vname "spor" med lastniki "kosovnega odpada" in cigani.

Slednji med kosovni odpad ponavadi štejejo bakrene žlebove, pritrjene na ostrešje ipd...

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Potem predvidevam, da so bili v igri cigani?
grin1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Kaj pa komentar na 24ur:
rolleyes-1.gif

Citat:
mmmmmm03.03.2010, 19:50 4
V "ciganskem jeziku pomeni beseda rom dejansko človeka, v nekaterih "ciganskih narečjih pa je ta definicija še natančnejša in rom pomeni omikanega, kulturnega človeka. Preimenovanje ljudstva, ki ga Slovenci že 500 let imenujemo "Cigani, v Rome, je pravzaprav povsem nesprejemljivo in po našem prepričanju celo rasistično in diskriminatorno do nas Slovencev in do drugih narodov. Noben narod v Evropi, samega sebe, v svojem jeziku ne imenuje »Človek«, ostale narode pa »Neljudje«, kot to počno "Cigani v primeru uporabe poimenovanj Rom in Nerom, zadnja leta pa tudi skoraj vsi slovenski mediji! Zavedati se moramo, da nam ²Cigan, ko nas poimenuje Neromi, v bistvu govori, da smo neljudje! In kaj je lahko bolj nestrpno, sovražno ali rasistično, kot to, da neko ljudstvo druge imenuje Neljudje?

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj pa komentar na 24ur:
rolleyes-1.gif

Citat:
V "ciganskem jeziku pomeni beseda rom dejansko človeka, v nekaterih "ciganskih narečjih pa je ta definicija še natančnejša in rom pomeni omikanega, kulturnega človeka. Preimenovanje ljudstva, ki ga Slovenci že 500 let imenujemo "Cigani, v Rome, je pravzaprav povsem nesprejemljivo in po našem prepričanju celo rasistično in diskriminatorno do nas Slovencev in do drugih narodov. Noben narod v Evropi, samega sebe, v svojem jeziku ne imenuje »Človek«, ostale narode pa »Neljudje«, kot to počno "Cigani v primeru uporabe poimenovanj Rom in Nerom, zadnja leta pa tudi skoraj vsi slovenski mediji! Zavedati se moramo, da nam ²Cigan, ko nas poimenuje Neromi, v bistvu govori, da smo neljudje! In kaj je lahko bolj nestrpno, sovražno ali rasistično, kot to, da neko ljudstvo druge imenuje Neljudje?

Joj
13.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj pa komentar na 24ur:
rolleyes-1.gif

Citat:

To je zate nekaj novega?

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
rom=človek,to sem vedel,same kake naprej piše nerom=nečlovek,tole še jaz nisem čul,da bi kateri uporabljal to besedno zvezo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Eh, slovnične vojne.
Nič novega.

Vsaj z okvirjem ne (nes)pametujejo več...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz sem jih videval celo dopoldne pred merkatorjem pri Bizoviku.
To morte videt. Sedijo (vsakič v drugem podrtem avtu) eni in isti cigani (šofer je po videzu en od bratov Strojan) in se ga zadevajo z vsem možnim.
bonk.gif
Če dela kdo kako seminarsko o drogah, lahko pride sem na izobraževanje...

Verjetno je šlo za spor večih družin, ker včeraj se je pa pripeljala sem nova družina ciganov s kombijem s tono železja zadaj.
Po moje so ga "zadetki" najebali.
grin1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
A nisi ti v Šiški?

Drugače pa se določeni ljudje res bojujejo za kosovni material.

Se spomnim, ko sem pred leti pomagal bratu na Krvcu v Lj. nesti ne prav star, ampak nedelujoč Bosch hladilnik na kosovni material pred blok. Ko sva šla še po druge stvari in sva se vrnila v treh minutah, je bil hladilnik že na strehi nekega avta in z gurtnami privezan.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
a [censored] ga..jaz sem pred nekaj meseci renoviral spalnico..zelo ohranjen trosed, pa pohištvo, pa nobenga rom-arja ni bilo naokrog..tak, da sem moral kar sam odpeljat na smetišče

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Imate pač srečo, da jih nimate...

Sicer pa niso bili cigani.

Le ti se ne spoznajo na čudo tehnike, kot je hladilnik...

So še v bakreni dobi..
Po IQ-ju tudi
uf-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Saj ima hladilnik bakrene rorčke od kompresorja do hladinih reber, in tudi ta so bakrena. Pa navitje od motorja. Pa ožičenje.
Malo podkuriš, da se posmodi izolacija in evo ti - prvovrstni elektrolitski baker
grin1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
pa v našo vas se pripeljejo enkrat na mesec......"gospon , ima nešto za nas...željezo i to?" vse kar mi ostaja pobajti jim dam...da mi ni treba na odpad vozit..samo so pa rekli da jih je več in da so zmenjeni kje kdo pobira in da si ne smejo eden drugem pobirat kjer ni njihovo.
Ne vem pa kaj so...če so Cigani al ne...jim pa psa pokažem prej...da mi nebi kradli...se pa ne sekiram dosti...dokler ima sosed bakrene role po bajti me ni strah.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Pri nas pa so smetarji postali ljubosumni na Cigane in so nam poslali nekakšne kupone za odvoz kosovnih odpadkov. Pripraviš, pokličeš, pridejo in odpeljejo. Bomo videli kako se bo obneslo.
Publicus rulz! ;-)

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
"pri nas" je tako univerzalen pojem, da lahko človek pomisli karkoli.
confused-1.gif

Si lahko bolj specifičen?
smile-1.gif