Fantje....nekaj mi razložite. Toliko časa, kot porabite za letanje po trgovinah in posledično še denarja zapravite za neko pakirano prehrano....ccc.
Skuhat po potrebi velik lonec chillija en vikend in si spakirat v skrinjo je zgleda res problem oz. mama verjetno dela samo filane paprike in sarmo.
Pakiranje je lahko tudi v močnih zip vrečkah, da se spravi veliko tega tudi v malo skrinjo. Evo Vam recept:
6 kos mesnatih govejih reber s kostjo(tema se je začela s svinjino WTF?!?)
1 štikl dimljene slanine
3 velike bele čebule
1 250gr masla
3 piksne rdečega ali pa če kje dobite mehiškega črnega fižola
3 piksne paradižnika
1 x piksna piva (temno)
0.5 l močne goveje osnove
bel poper pol žličke
črn poper pol žličke
dve žličke timijana
dve žličke mehiškega origana(ne navadnega)
lovor list
žilca smoked poblano chilli flakes ali en cel v kosu(ne peče toliko kot chipotle)
dve žlički dimljene sladke paprika (španska)
žlička kumina
cimet v skorji 1 lep kos
par klinčkov
par strokov česna
žlica sladkorja
žlica ali dve kvalitetnega črnega kakava ali tablica 90% črne čokolade
sol pa dodat na koncu po okusu.......
Vse kar je treba naseckat se nasecka in praži na maslu, da se čebula spusti. Meso se na roštilju ali ponvi nahitro od zunaj zapeče do temno rjave skorje in doda popraženim sestavinam. Doda se začimbe in premeša (tudi kakav), potem pa še paradižnik, pivo in juho. Meso se skuha toliko, da odstopi od kosti in vzame ven iz posode - nekje 4 ure na malepm ognju. Loči se kosti in kite, meso pa natrga in da nazaj v posodo. Doda se fižol in še pokuha. Čili je tako nared za hlajenje in pakiranje. Svež koriander in kak dober masten sir za potrosit pa za serviranje. Recept v osnovi ne preveč pekoč, da je lahko primeren za vse. Dodaš lahko karkoli na svoj krožnik.