Chevrolet Captiva

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
A pod znamko Opel ti pa bolj diši? Oboje delano v isti fabriki v Južni Koreji, sam značke zamenjane.
Če je tako, z olfico odpiliš Chevrolet značke in napopaš gor Opel, pa je.
wink-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Nima malo denarja za avto, ki ima (če prav vidim) ročno klimo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
"Zascita za vas tepih"
bonk.gif
Najboljse da cel avto dajo v en velik stumf, da bo se lak zasciten proti rjavenju ...

Sicer pa ja, ce pride zastonj, bi ga imel, ne bi pa seveda nikoli placal za tako grdo skatlo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz bi ga imel. Mogoče le v kaki drugi barvi

Kako boš zadovoljen z njim je pa odvisno od tega, kaj voziš sedaj
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Brez zamere, ampak to je pa res plasticna gajba. Ce mi jo dajo zastonj gre takoj v oglase. Z oplom nimam izkusenj, edino kar je razlika, da je vsaj notranjost malce bolj vsecna, ostalo je pomoje isto.

atomikkus

Pripravnik
10. nov 2010
32
0
6
To, da daš lahko opel znak gor je pa največji bullshit. To so tudi govorili za cruza in novo astro, ki sta si sicer res zelo podobna, ampak po drugi strani j epa razlika kot noč in dan. Astra je like 4x bolj kvalitetna in bolše vozne lastnosti ter boljše motorje. Verjetno velja isto za antaro in captivo. Včasih so tudi govorili, da sta tuareg in cayenne ista... moj [censored].

A pocen se vam pa nezdi al kaj? 17k evrov za dizla? To je malo več kot polo dizl.

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik atomikkus pravi:
A pocen se vam pa nezdi al kaj? 17k evrov za dizla? To je malo več kot polo dizl.
Men se ne zdi poceni, ker imaš tudi nekaj podobno velikih in vsaj tako opremljenih avtov za podoben denar.
Mogoče niso kvazi SUV, ampak ta SUV nima praktično nobene prednosti, ker ima 2WD.

atomikkus

Pripravnik
10. nov 2010
32
0
6
Kateri avti pa so to? Podobno veliki za podoben denar je malo tricky, ker je lahko malo manjši in malo ene 2k dražji.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.388
5.664
113
Hehe zmagata pa 2 auspuha.....kadi se pa etak sam iz enga
grin1.gif
Kva pa vem če bi bil 4x4 za to ceno bi blo še za razmislt.....

Pomojem bi raj vzel pol Dacio Duster 4x4 z 1.5 Dci.......vsaj veš da nima kj crknt ...pa še 6prestav ma...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3855625&show=1

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Kateri avti pa so to? Podobno veliki za podoben denar je malo tricky, ker je lahko malo manjši in malo ene 2k dražji.
Seat Altea XL Reference 1.6 TDI DPF za redno ceno 16.4k €, Skoda Octavia Greenline 1.6 TDI II za 16.6k €, Citroen C4 Picasso 1.6 HDi FAP Dynamique za 17k €, odhajajoči Ford C-Max Trend 1.6 TDCi s solidno dodatno opremo za enak denar, Opel Zafira 1.7 CDTI Enjoy za 17k €, Renault Scenic 1.5 dCi dynamique za 17k €, od iste znamke imaš Chevrolet Cruze 2.0 VCDi LT, pa še kaj bi se našlo...

Zgoraj našteti niso SUV, imajo pa približno enako prostora in enako zmogljive motorje.
V glavnem izbire je kar precej (za kakšnega tisočaka več pa še precej več, navsezadnje sam ne bi trpel ročne klime v avtu za 17k €, tako da bi tudi to moral pri Captivi doplačat).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.388
5.664
113
No govorimo u SUV ih z možnostjo 4x4 ne pa o mestnih limuzinah z ali brez gepeka
rolleyes-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
No govorimo u SUV ih z možnostjo 4x4 ne pa o mestnih limuzinah z ali brez gepeka
rolleyes-1.gif
Ne, na vprašanje avtorja teme sem pisal o avtih s približno enako prostora kot Captiva. In enako ceno kot Captiva.
Kar sem napisal že v drugem mailu.
C-MAX, Zafira, Altea XL, Scenic so zate mestne limuzine?
Captiva za 17k € je 2WD in to naj bi bil best buy. Captiva 4WD je precej dražja.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
A bi vi mel ta avto. Men se zdi res uni ful pocen. Zunaj je res lep. Notri pa pač isti k vsi non premium znamke. Ogaben.
Ampak kvazi SUV z dizelkim motorjem, ki je povrhu vsega še dokaj lep za samo 16.990 je pa res pocen a ni?
Vi bi ga imeli?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4283204&show=1

Zdravo.
1. kupujes avto po kriteriju "je poceni / ni poceni"?
Osebno se mi zdi cena za tak avto ugodna. Mislim, da pride kmalu nov / osvezen model. Ce te ne moti plastika v notranjosti in pa mogoce kaksna okvarica, bo avto 1A.
Nic kvazi suv. Po mojem je kar suv
smile-1.gif

Osebno SUVov ne bi imel. Sem bolj klasicno naravnan in imam raje prave avte, kot pa "terence"
smile-1.gif

Zakaj?
1. manjsa poraba pri navadnih avtomobilih,
2. uzitek v voznji
3. nizje cene vzdrzevanja (nove gume pri takih avtomobilih stanejo oko z glave)
4. ...

Ima pa seveda avto napram SUVom tudi minuse - itak
smile-1.gif

Pol je le to, kaj ti je bl pomembno
smile-1.gif

Za 17k eur bi ga sam sel vsaj pogledat, ce bi kupoval avto.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Na kratko iz prakse:
NE, ne bi ga imel.
Kvaliteta plastike znotraj je daaaalec od premiuma, zelooooo dalec. Upravljanje klime, BC in en del ergonomije je v qurcu (sredinska konzola).
Klimatizacija dela cudno, eni modeli so meli zeloo cuden bug - mislim, da je je pihala klima mrzel luft v noge(max ohlajen) ce si nastavil gretje sipe. Oz nekaj podobnega.
Motor je kratkomalo "cuden". Turbo luknja, zeja, ropot.
Trakcija je ze pri 4x4 modelu nikakva, si sploh ne predstavljam, kako je pri tem sploh v trenutno akutalnih pogojih.
bonk.gif

Je pa res, da je zenskam vsec...
stupid-1.gif

Si pa naredil dobro reklamo... prodajalcu
grin1.gif

Pa Antara je ista.. logo..

Nazadnje urejeno:

dcy

Zelenc'
8. okt 2007
24
0
1
MS
Koliko izmed tu prisotnih pa je vozilo Captivo? Ker toliko BS-a že dolgo nisem prebral kot ga je tukaj na eni strani.

Imel sem (sedaj jo ima foter) Captivo 2.0D LT Medium. Da nima trakcije ne bi znal povedati ker sem se prevozil tudi po presneto močvirnatih podlagah pa nisem nikjer obstal. Da ima turbo luknjo? Kolikor vem je turbo luknja bila lastnost prvih 2.0D Captiv, ki pa je bila odpravljena z nadgradnjo softverja (glej ga čudež, tudi kaki korejec ima vse vodeno elektronsko....) tam pred 2 in pol letoma. Zakaj se mi zdi da večina kritikov Captivo pozna iz cajteng, ampak so jo v stanju kritizirati in biti njeni najbolj goreči nasprotniki? :D

Pa še od bivšega lastnika (ampak ker je še vedno v familiji očitno tak uboga le ni, a?):
- poraba nad 10.5l/100km (pod to ni za računati, avto pač ima svojo težo, aerodinamično ni optimalen... nekje plačaš ta del)
- 4x4 priklaplja zadosti hitro (tipično vleče na sprednje, po potrebi priklopi zadnji pogon)
- plastika morebiti ni svetleča je pa obstojna in trpežna
- Vmax testiran, avto stabilen in lepo vodljiv

Ima pa vsaka zadeva tudi kakšno minus točko (in če je človek realist jo bo tudi naštel):
- poraba po board computerju je tak +/- 10% (le še Toyota Avensis T25 je imela bolj nenatančen BC)
- avtomatska klima v LT ga je včasih res lomila in pihala malo po svoje (menda se da odpraviti z nadgradnjo softverja ampak ni bilo nikoli do te mere moteče)
- strop v vozilu na določenih mestih (tipično A stebriček spredaj desno) je prepustil malo lepila (zgleda kot rdeč/svetlorjav flek)
- nestandardna dimenzija gum (16") - je bilo prvo zimo zabavno najti gume in pripadajoča 16" platišča

Realno gledano dobro vozilo, vozil kar nekaj dražjih in precej slabših vozil. Če bi bil ubog sigurno ne bi zadeva ostala doma, ampak bi šla na tržišče.

lp, D.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
ksz .. in ker je verjetno letelo name.

Vozil sem jo 4 tedne... zame zadosti,da vidim kaj mi ni všeč... ene revije napišejo test v tkaem času.. vprašaj SJTV
Avto je bil out of the box. Software je postimal motor (, kasneje, pa se to ne v celoti) kako je bilo s klimo ne vem.
Trakcija je za moje pojme slaba, prevec mehek servo itd..
Jaz sem jo vozil mesani cikel okoli 9. Bozanje gasa je bilo 8,5.
Iskanje gum je bilo $$$$ ne samo zabavno.

Mislim, da je bistvo foruma to da poves svoje stalisce. In moje je: Captiva Sucks... Hvala onemu zgoraj ce je tebi cool.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Hehe zmagata pa 2 auspuha.....kadi se pa etak sam iz enga
grin1.gif
Kva pa vem če bi bil 4x4 za to ceno bi blo še za razmislt.....

Pomojem bi raj vzel pol Dacio Duster 4x4 z 1.5 Dci.......vsaj veš da nima kj crknt ...pa še 6prestav ma...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3855625&show=1

Kot receno, raje Dusterja za ta denar. Ko vzames v zakup to, da je malce povrsno izdelan in zamizis, da so si cigani romuni z njim kupili clanstvo v EU, prides do samih svetlih strani avtomobila.
-nima kaj crkniti, razen 1.5dci motorja ampak vzames pac enega najbolj bulletproof bencinarjev zadnjih 20 let, renojev 1.6l K4M
-avto je na terenu zelo dober, na snegu odlicen, bolj kot vsi subaruji tega sveta. zakaj? ker je skoraj pol tone lazji od primerljivih suvov kar se velikokrat pozablja. za informacijo, duster je 60kg lazji od subaru impreze z 1.5l motorjem (!!)
cheer.gif

sprasujem se.gif
se ti bojo pa sosedje smejali in zato rabis garazo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

avto nov 16k € vi pa sanjate o uporabljenih notranjih materijalih.za toliko denarja dobiš focusa,polota,bravota ki ima recimo zelo podobne notranje materijale.če hočete v notranjosti premium robo potem bo potrebno poseči po MB,BMW...