CHAT GPT - scarry hud AI chat sistem

mistique

Guru
16. jun 2009
17.260
4.171
113
A ni super par let lapati, da se AI lahko osamosvoji hitreje od povprečnega 20 letnega slovenskega mladeniča, medtem pa delaš kar hočeš z vsemi informacijami, delaš na regulativi, testiraš na bojišču itd? Ti scenariji bi ti morali biti všeč...ostale malo bolj realne pa sem že gor naštel + Kitajski tempo razvoja seveda.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.244
1.722
113
A ni super par let lapati, da se AI lahko osamosvoji hitreje od povprečnega 20 letnega slovenskega mladeniča, medtem pa delaš kar hočeš z vsemi informacijami, delaš na regulativi, testiraš na bojišču itd? Ti scenariji bi ti morali biti všeč...ostale malo bolj realne pa sem že gor naštel + Kitajski tempo razvoja seveda.
eden od AI se je ze osamosvojil. Sam sebe razvija v boljse verzije. Vprasanje je ce ni ze pobegnil tudi. Z regulativo ga lahko verjetno za toliko let upocasnis.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.244
1.722
113
Kam bi pobegnil, na moj računalnik?
Računalnik ima stikalo, tudi napajalnik zadaj na ohišju.
Kako lepo da je v tem svetu vse nareto po pravilih vsi so se maksimalno potrudili da nikjer ni nobenega "bug-a" vse deluje bp.

Lahko pa se sprijaznis z realnostjo da se je Banka Slovenije pred kratkim imela 2003 streznik odprt navzven.

mistique

Guru
16. jun 2009
17.260
4.171
113
Lahko pa se sprijaznis z realnostjo da se je Banka Slovenije pred kratkim imela 2003 streznik odprt navzven.
Lahko imaš vse zaprto, pa dobiš zahtevo od "italijanske vlade" in jim predaš podatke o navedenih uporabnikih... #revolut

Lapanje o AI je v glavnem z nekim konkretnim ciljem. Ti tipi niso altruisti...Seveda to ne pomeni, da AI modeli niso nevarni in zmožni avtonomnega razvoja in replikacije (dokazano so že). Jaz bi rekel, da je vse kar izjavijo, z namenom maksimizirati profit.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

tomi

Guru
1. sep 2007
20.284
11.707
113
MB
Lahko imaš vse zaprto, pa dobiš zahtevo od "italijanske vlade" in jim predaš podatke o navedenih uporabnikih... #revolut

Lapanje o AI je v glavnem z nekim konkretnim ciljem. Ti tipi niso altruisti...Seveda to ne pomeni, da AI modeli niso nevarni in zmožni avtonomnega razvoja in replikacije (dokazano so že). Jaz bi rekel, da je vse kar izjavijo, z namenom maksimizirati profit.
ti hočeš rečt da to da so najvecji ai doomerji ravno največji delničarji največjih firm ki to razvijajo ni popolno naključje? :D

mistique

Guru
16. jun 2009
17.260
4.171
113
Doomerstvo je marketing, ki profit dviguje, regulacija je črna luknja, ki pozauga konkurente, ki pri regulativi ne bodo mogli sodelovati. Bullzeye! Banzai! AI AI AI...

Nič kaj niso čudna pota Keynesijanske ekonomije in monopolizma. Regulacija bi najbrž dodatno spodbudila velike investicije...očitno je "mAIkemi" hype močno popustil :fredi: