Hebemu sunce - dobre 3 mesece nazaj sem “navijal” za “kvalitetni VAR” - sam tole, kar je zdaj Skomina na osnovi VARa razsodil, pa je malo bolano!
Slabih 10 minut nazaj prekinejo akcijo na osnovi napačne odločitve stranskega (ni bilo ofsajda, zastavica je pa ška gor), po golu, kjer “oškodovana” ekipa niti najmanj ne “reklamira” neregularni gol, VAR sodnik klič “glavnega” na ogled, ki pa, zaradi ogleda in ker cel svet “vidi” kaj gleda, ne more drugo, kot razveljaviti gol, ki je pa po mojem mnenju “dovolj” regularen.
Zdaj ali bodo VARali (glej kak lepa besedna igra) za vsako akcijo in s tem ubili igro, ali pa bodo VAR ukinili ozr. ga toliko spremenil, da bodo VAR odločitve prepustil VAR sodnikom in s tem njihovi polni odgovornosti, glavnemu sodniku pa dovolili, da si po lastni presoji ogleda posnetek.
Ker to kar je sedaj, je en velik qrac. O ogledu posnetka odloča nekdo v “ozadju”, odgovornost za odločitev na osnovi posnetka, ki ga vidijo “vsi” pa prepuščajo “revežu” na terenu.
V konkretnem primeru, bi (po moji presoji) lahko o razveljaviti odločalo le, če bi strelec v trenutku podaje bil v ofsajdu, kar pa ni bil, ne pa ali je bil golman pri “pospravljanju” obrambe bil “oviran”. Skratka