Citat:
Uporabnik synthman pravi:
In kaj je bil to "družben kapital?"Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ha, eden tistih, ki se olastninil na moj račun!?
Komu so/ste plačevali najemnino? Lastniku stanovanja. In plačilo najemnine ni plačilo obroka kredita za stanovanje, ampak uporabnina.
To "lastninjenje" je bila največja kraja družbenega kapitala, ki se je zgodila po osamosvojitvi, pa nihče ne govori o njej. Da so vam sedaj zaračunali parkirišča je sicer majhno, a dobrodošlo maščevanje.
Stanovanja so bila last podjetij, in podjetja so stanovanja kupila iz svojega dobička, ki so ga imeli zaradi toliko nižjih delavskih plač tistih, ki so v teh stanovanjih živeli. Podjetja so bila pa od delavcev.
Torej so tisti, ki so po jazbinšku kupili stanovanja so jih plačali 2x. Prvič ko so jih gradili in drugič ko so jih kupili. sedaj bi pa po tvoje za isto morali še plačat oderuške najemnine. Cena funkcionalnega zemljišča je bila vračunana v ceno stanovanja.
In kaj ima s tem sedaj tisto podjetje, ki je pod mizo od občine kupilo funkcionalno zemljišče bloka, (stanovalcem ga niso ponudili), sedaj pa jim ta to mastno zaračunava.
Kaj pa tisti, ki so stanovanja lepo kupili na trgu po polni ceni? A oni naj po tvoje tud plačujejo parkirnino ali ne?
Vem in vidim, da ti foušija pri uhah ven leze. Ne vem zakaj ti jazbinškov zakon toliko v nos gre. Glej tudi jaz nisem kupil stanovanja, ker sem takrat bil še študent, pa zaradi tega nobenemu ne očitam. Takrat je bilo takrat, zdaj je pa zdaj. Takrat je odkup bil na roko državljanom, danes pa parkirne ure in radarji ne delajo v korist ljudem. Get it?Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ti sploh znaš brati in razumeš kaj je bilo prej napisano?
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Če boš vse takšne sodnike/sodnice ven vrgel. Nebo več nobenega tam
Vem in vidim, da ti foušija pri uhah ven leze. Ne vem zakaj ti jazbinškov zakon toliko v nos gre. Glej tudi jaz nisem kupil stanovanja, ker sem takrat bil še študent, pa zaradi tega nobenemu ne oèitam. Takrat je bilo takrat, zdaj je pa zdaj. Takrat je odkup bil na roko državljanom, danes pa parkirne ure in radarji ne delajo v korist ljudem. Get it?Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ti sploh znaš brati in razumeš kaj je bilo prej napisano?
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Odkup je bil na roko državljanom ??? Katerim? Koliko jih je bilo? Po tvoje v demokraciji obstajajo državljani in "državljani" ?
P.S.
Je mogoče Matjaž Majer tvoj tabolš prjatu?
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...... če govorim zelo na pamet, bi dejal, da bi bila glede na današnji čas vsaj 50 jurjev za 2 sobno v Ljubljani, kar seveda ni ogromno, ni pa tudi zastonj...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Prtav imaš. Veseli me, da so se okoristili na tvoj račun.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In koliko je bilo 16.000 nemških mark v tistem času pri tisti kupni moči?? Mi jih nismo imeli...pa tudi družbenega stanovanja ne, da bi ga odkupovali.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In koliko je bilo 16.000 nemških mark v tistem času pri tisti kupni moči?? Mi jih nismo imeli...pa tudi družbenega stanovanja ne, da bi ga odkupovali.