Cez noc placljiva parkirisca

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.045
6.230
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ha, eden tistih, ki se olastninil na moj račun!?
Komu so/ste plačevali najemnino? Lastniku stanovanja. In plačilo najemnine ni plačilo obroka kredita za stanovanje, ampak uporabnina.
To "lastninjenje" je bila največja kraja družbenega kapitala, ki se je zgodila po osamosvojitvi, pa nihče ne govori o njej. Da so vam sedaj zaračunali parkirišča je sicer majhno, a dobrodošlo maščevanje.
In kaj je bil to "družben kapital?"
Stanovanja so bila last podjetij, in podjetja so stanovanja kupila iz svojega dobička, ki so ga imeli zaradi toliko nižjih delavskih plač tistih, ki so v teh stanovanjih živeli. Podjetja so bila pa od delavcev.
Torej so tisti, ki so po jazbinšku kupili stanovanja so jih plačali 2x. Prvič ko so jih gradili in drugič ko so jih kupili. sedaj bi pa po tvoje za isto morali še plačat oderuške najemnine. Cena funkcionalnega zemljišča je bila vračunana v ceno stanovanja.

In kaj ima s tem sedaj tisto podjetje, ki je pod mizo od občine kupilo funkcionalno zemljišče bloka, (stanovalcem ga niso ponudili), sedaj pa jim ta to mastno zaračunava.

Kaj pa tisti, ki so stanovanja lepo kupili na trgu po polni ceni? A oni naj po tvoje tud plačujejo parkirnino ali ne?

467716-post_slo.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.045
6.230
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ti sploh znaš brati in razumeš kaj je bilo prej napisano?
Vem in vidim, da ti foušija pri uhah ven leze. Ne vem zakaj ti jazbinškov zakon toliko v nos gre. Glej tudi jaz nisem kupil stanovanja, ker sem takrat bil še študent, pa zaradi tega nobenemu ne očitam. Takrat je bilo takrat, zdaj je pa zdaj. Takrat je odkup bil na roko državljanom, danes pa parkirne ure in radarji ne delajo v korist ljudem. Get it?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Odkup je bil na roko državljanom ??? Katerim? Koliko jih je bilo? Po tvoje v demokraciji obstajajo državljani in "državljani" ?

P.S.
Je mogoče Matjaž Majer tvoj tabolš prjatu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Prej so na popu rekli, da se bojda občina za to zemljišče že 7 let "pravda" na sodiščih s trenutnimi lastniki. Čisto možno, da je to sedaj posledica kakšnega "jebanja v glavo zokija", malce se naj razišče, kdo je dejansko lastnik ozemlja in s kom ima veze, torej katero stranko.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.045
6.230
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ti sploh znaš brati in razumeš kaj je bilo prej napisano?
Vem in vidim, da ti foušija pri uhah ven leze. Ne vem zakaj ti jazbinškov zakon toliko v nos gre. Glej tudi jaz nisem kupil stanovanja, ker sem takrat bil še študent, pa zaradi tega nobenemu ne oèitam. Takrat je bilo takrat, zdaj je pa zdaj. Takrat je odkup bil na roko državljanom, danes pa parkirne ure in radarji ne delajo v korist ljudem. Get it?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Odkup je bil na roko državljanom ??? Katerim? Koliko jih je bilo? Po tvoje v demokraciji obstajajo državljani in "državljani" ?

P.S.
Je mogoče Matjaž Majer tvoj tabolš prjatu?

Samo res, tebe očitno hudo boli, ker so navadni državčjani prišli do stanovanj, ki pa so jih morali odkupiti in tista vsota za tedanji čas s0ploh ni bila tako zelo majhna, če govorim zelo na pamet, bi dejal, da bi bila glede na današnji čas vsaj 50 jurjev za 2 sobno v Ljubljani, kar seveda ni ogromno, ni pa tudi zastonj...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Hudo me boli, ker smo bili "navadni" državljani ogoljufani. Lahko sploh to dojameš v svojih možganih? V Sloveniji je bilo že ob "osvoboditvi" očitno več privatnih stanovanj, kot pa družbenih. Prispevke za družbena stanovanja pa so/smo plačevali vsi. Ni in ne more biti ne pošteno ne pravično, da se z delom družbenega premoženja okoristijo samo nekateri. To, da so bila družbena stanovanja tako prepoceni, je posledica tega, da so/smo ta stanovanja koristnikom plačali drugi in da so se koristniki močno okoristili na naš račun.In to je povsem ista definicija, ki velja za tajkune!

Comprende? (Ne verjamem)

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...... če govorim zelo na pamet, bi dejal, da bi bila glede na današnji čas vsaj 50 jurjev za 2 sobno v Ljubljani, kar seveda ni ogromno, ni pa tudi zastonj...

Govoriš brez pameti!

STANOVANJSKI ZAKON (SZ)

Temeljno načelo privatizacije stanovanj in stanovanjskih hiš je bilo izenačenje pravice do nakupa stanovanja za vse tiste občane, ki so bili na dan uveljavitve stanovanjskega zakona imetniki stanovanjske pravice. Stanovanjski oziroma tako imenovani Jazbinškov zakon (tedanji minister za okolje in prostor) je imetnike stanovanjske pravice razdelil na dve skupini in sicer na tiste, ki so družbena stanovanja lahko odkupili, in na tiste, ki pravice do odkupa niso imeli. Prva skupina je stanovanja odkupila po ugodnih cenah, saj je na primer cena za 114 kvadratnih metrov veliko stanovanje v središču Ljubljane znašala okrog 16.000 tedanjih nemških mark . Druga skupina pravice do odkupa ni imela, saj je stanovanjski zakon prepovedoval odkup tistih stanovanj, ki so v družbeno lastnino prešla s podržavljanjem.

priden.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
In koliko je bilo 16.000 nemških mark v tistem času pri tisti kupni moči?? Mi jih nismo imeli...pa tudi družbenega stanovanja ne, da bi ga odkupovali.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Prtav imaš. Veseli me, da so se okoristili na tvoj račun.
evil.gif

Tako si butast, da niti ne dojameš, da so se okoristili tudi na tvojega (preko staršev).
priden.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In koliko je bilo 16.000 nemških mark v tistem času pri tisti kupni moči?? Mi jih nismo imeli...pa tudi družbenega stanovanja ne, da bi ga odkupovali.

Poglej nemško inflacijo v obdobju zadnjih 20 let, pomnoži po obrestno obrestnem računu in dobil boš rezultat!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Glede na to, da praviš, da sem butast, pričakujem, da boš to naredil ti. Nenazadnje si ti postavil trditev, da se fül motim.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Kar sem slišal tastare, so dali za en avto popvrečen.

Pa recimo, da so bili avti takrat 2x dražji kot sedaj, še zmeraj ni boh ve koliko.