čevapi, pleske, vakumirano, trgovina

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
No ker nisem neki poznavalec sirov, bi vseeno prosil za kak namig za zamenjavo originala
smile-1.gif


So pa špikani čevapi super, ampak na pamet pa glih nebi noter tlačil kak parmezan
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mas sreco. v nedeljo sem..tam..pa vprašam..pa kupim..pa preberem specifikacijo kaj hudica bi to blo..pa ce si zabar dam kos, d anajdes sam primerjavo..

drgac pa..ze vem..napoli stric je prjatu..preverim direktiva..sam dej mi cas..to pomen na dva dni pises zs in sprasujes..enkrat ne bom pozabil vprasat,. sori..pozabljiv sem

1

Recept br 2.



Sastojci za cca 1 kg:

Juneæe meso
0.5 kg pleæke
0.4 kg vrata
0.1 kg potrbušine
20 g soli - (2%)

100 - 150 gr svinjske masti (10 - 15 %)



Meso se iseče u kocke 3-5 cm i posoli. Meso se dobro izmeša i ostavi da odleži 5-6 sati. Posle toga meso se melje na rešetki prečnika 8-10 mm. Dobro se izmeša i ostavi u frižider da odstoji još 8-12 sati. Nakon toga, meso se ponovo samelje na rešetki promera 3-4 mm dodaje se mast i dobro izmeša. Takvo meso treba da odleži još 2-3 sata u frižideru.



Neposredno pre stavljanja na roštilj mesu se može dodati i malo crnog luka (sitno seckanog), tucane ili zelene ljute paprike (sitno seckane) i malo bibera. Neko dodaje i tvrdi kačkavalj sečen na kockice 5 mm. Sve se dobro izmeša, formira u lopte od 200-250 g i stavlja između 2 celofana namazana uljem. Tada se ravnomerno pritisne kuhinjskom daskom i dobije formirana okrugla pljeskavica debljine 1-1,5 cm.



Prijatno...
 
Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Glede izvora sira kačkavalj obstajata dve toeriji. Po eni sir izvira iz Italije (Caciocavallo v italijanskem jeziku pomeni konjska glava), po drugi sir prihaja iz Bolgarije. Sir kačkavalj se izdeluje iz ovčjega ali iz mešanice ovčjega in kravjega mleka. Izjemoma obliko hlebca s premerom 30 cm, višino do 12 cm in težo do 8 kg. Testo je mastno, kompaktno, brez očes. Okus je rahlo slan, nekoliko oster in pikanten
 

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
No saj ne gori voda. Če boš, ko boš izvedel pa le napiši, kateri sir bi bil lahko nadomesten.
 

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
Hvala za ponujeno robo, vendar nevem kdaj bom naslednjič spet roštiljal in škoda je da se mi suši v hladilniku. Vidim pa, da ti kar pogosto obračaš roštilj, tako da ga kar ponucaj pa poročaj.
smile-1.gif


Akiva tebi pa hvala za info. Ko bom rabil bom šel v hipermarket pogledat.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Omenjeni so bili cevapi od petrine, sm jih probal cez vikend, lahk sam povem da to nikakor nemores primerjat z marinckom. Pac marincek je prava zadeva.
 
Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Do kdaj ma Marinček odprt na nedeljo (če sploh je) ???
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Jaz sem včeraj kupil Ave sarajevske čevape, pa res sploh niso bili slabi. Bom naslednji vikend kupil še Marinčkove, pa poročam o razliki.