Čestitke ob dnevu državnosti

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
eno vprašanje, sicer OFF
ali res kdo mis
Chill dude, chill. Mene nič ne jebe, lahko pa koga drugega jebe prehitro sklepanje.

Tvoji "neslovenci", ki so državljani, torej imajo slovensko državljanstvo in ki so bili za samostojnost, spadajo pod skupino zavednih Slovencev, ki jim čestitam, ne vem zakaj jim nebi. V tem primeru praznika "rojstnega dneva države" pri meni šteje pripadnost državi in ne nacionalnost, saj lahko npr. Sloveniji naklonjen Mujo naredi za državo 3x več kot pa kak ničvredni novodobni ekstremni levičar, ki mu je država in sistem, ki ga živi oz. konkretno vpliva na kvaliteto življenja, zadnja briga.

čilam.
Mujo je za večino proklet bosanc, vsekakor pa za izjeme zavedni slovenec. Preberi še enkrat.
ko čestitaš zavednim slovencem mujotu nisi.
mujo pa je dal glas za samostojnost.

čilaj naprej
Problem nacionalistov..desnih mogoče..dodajaš še kako etiketo..je ta, da hitro nacionalizirajo, poveličujejo in posplošujejo, potem pa popravljajo. ponavadi takole:
Mujo, bosanci ste gamad. No Mujo, ti nisi, sej to veš.

padel si na pradavno nacionalistično foro in ne popravljaj, ker je še slabše.

• Všeč mi je
Reactions: Peter Klepec

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.240
113
Šur. V bistvu ti malce preveč posplošuješ v povezavi z mano, ker me nekateri prikazujejo med drugim tudi kot ksenofobnega nacionalista in bi zdaj rad prikazal, da sem čestital zgolj in samo eni mali skupinici v Sloveniji ampak ok, whatever.
Kar se pa MOJE čestitke (in ne od koga drugega, konec koncev govorim zgolj in samo zase) iz prvega posta tiče je pa zadeva točno taka, kot opisana z moje strani.
In ne popravljam ampak sem zadevo dodatno obrazložil, popravil nisem prav ničesar.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a v temle
Na današnji dan pred 28 leti je Slovenija postala tudi uradno neodvisna država tako da bi izkoristil to priliko in čestitam vsem zavednim Slovencem in Slovenkam ter jim želim vse najboljše

vidiš mene?
saša dončića?
zlatka zahovića?
brata dragić?

ma špusti njih. Mujota iz komunale in Grabenega podjetja ABC?

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.240
113
a v temle
Na današnji dan pred 28 leti je Slovenija postala tudi uradno neodvisna država tako da bi izkoristil to priliko in čestitam vsem zavednim Slovencem in Slovenkam ter jim želim vse najboljše

vidiš mene?
saša dončića?
zlatka zahovića?
brata dragić?

Ti bom kar še enkrat citiral moj post:

Chill dude, chill. Mene nič ne jebe, lahko pa koga drugega jebe prehitro sklepanje.

Tvoji "neslovenci", ki so državljani, torej imajo slovensko državljanstvo in ki so bili za samostojnost, spadajo pod skupino zavednih Slovencev, ki jim čestitam, ne vem zakaj jim nebi. V tem primeru praznika "rojstnega dneva države" pri meni šteje pripadnost državi in ne nacionalnost, saj lahko npr. Sloveniji naklonjen Mujo naredi za državo 3x več kot pa kak ničvredni novodobni ekstremni levičar, ki mu je država in sistem, ki ga živi oz. konkretno vpliva na kvaliteto življenja, zadnja briga.

Zdaj pa kdo vse spada v to skupino je pa odvisno od vsakega posameznika po tistem, ko sam sebi po pravici odgovori na določena vprašanja. Tako da ti jaz ne morem povedati kdo po moje vse spada v to skupino, lahko ti pa opišem lastnosti te skupine in to sem tudi storil.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Matey ne dojameš ali nočeš dojet?

ne poskušat popraviti, ker se ne da enostavno, ker je bedna nacionalistična fora. raje jo priznaj, ali pa odnehaj, ne komentiraj dalje.

Mujo, ki klanja proti meki, ne je svinjine in ne pije alkohola ni in ne bo zavedni slovenec. je pa dal glas za samostojnost, ni sral ne tamo ni vamo in je priden delavec, državljan slovenije. njemu je treba čestitati, ne pa ga nacionalistično črtati. potem pa dodati popravek, kjer ga žališ z zavednim slovencem, ker on to ni, noče bit.

čak..asimiliran je.

točno. mujo je asimiliran. spoštuje svoje korenine, ampak spoštuje okolje v katerem je.

eto..in je dvakrat izobčen, ponižan. zaradi..nerazgledanosti in nacionalistične maloumja.

• Všeč mi je

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men je vseeno, gre se zate, tvojo kvaliteto življenja in medčloveške odnose. pol naprej pa razumevanje širšega dogajanja.

ampak vidim, da ne bo iz tega nič.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.240
113
men je vseeno, gre se zate, tvojo kvaliteto življenja in medčloveške odnose. pol naprej pa razumevanje širšega dogajanja.

ampak vidim, da ne bo iz tega nič.

Hvala za skrb, ampak moji medčloveški odnosi in kvaliteta življenja sta kratkomalo super. Verjetno zato, ker, ko se v živo pogovarjam s folkom, ne pride do tolikšnega ugibanja in predalčkanja kot tu, kot sem eden najbolj nezaželjenih ksenofobnih fašistično-nacističnih desničarskih rasistov, čeprav to nisem niti približno.

Upam, da sva zdaj zaključila.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
softi lepo da so te dogodki iz zadnjih let kaj naučili in da to sedaj deliš z nami. Hvala.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a sem napisal, da te verjetno jebe izrazoslovje? sem.
a sem napisal, da veš kaj je fora, ampak se vadiš, spet s slabim izrazoslovjem? sem, al sem pa mislil, pa sem pobrisal.
a sem napisal, da si brihten in veš kje si ga pihnil? nisem, ker bi narobe dojela širša množica, ti pa menda to veš.
in napisal sem, da si padel na nacionalistično foro, ne pa da si.........

če si v živo kul, potem sem vse zadel. če nisi kul, pa dojemaš, je tudi ok. če bo pa iz vsega skup nič, pol sem pa na žalost imel prav, ampak upam, da ne bo tako.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.652
113
a v temle

vidiš mene?
saša dončića?
zlatka zahovića?
brata dragić?

Kje se pa ti vidiš..... V tej vročini?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam še tebe je blo treba....

ob pivu sem..pa tuhtam a it ven zalit, premaknit malino..al se delat, da je vroče.

glede na kontekst pa se ne predalčkam in etiketiram. me pa mnogi poskušate pospravit v kak predal, ampak.....

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
eno vprašanje, sicer OFF

Problem nacionalistov..desnih mogoče..dodajaš še kako etiketo..je ta, da hitro nacionalizirajo, poveličujejo in posplošujejo, potem pa popravljajo. ponavadi takole:
Mujo, bosanci ste gamad. No Mujo, ti nisi, sej to veš.

.
A veš tist vic da so jih Slovenci izbrisali na papirju za nekaj časa...srbi pa življensko za zmeraj.
No...to sploh ni vic.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Fantje in punce. Dovolj je bilo.

Praznik je mimo pa ste ga zasrali.

Vsi skupaj smo takrat stopili skupaj in skupaj ustvarili novo državo. Morda nam sedaj kaj ni všeč, bi raje naredili drugače, nima veze.
Naša je, od vseh, ki živijo tu, tujci pravijo, da je super, samo mi tega ne vidimo.

Naslednjič pa raje praznujte, ko Softi z pivom, ali pa kot jaz z ledeno rosejem.

Dandanes in z državljani, kot je Matey in njemu podobni, se Slovenija ne bi nikoli osamosvojila.

si zihr? PO moje bi se, predvidevam pa da bi tudi vlade (izvoljene) bile v tem primeru bile malo bolj ostre. nekako tipa Salvini, Orban at co. Morda ne identične njunima, bi pa lahko šle po njunih poteh/jim sledile

sicer pa vidim da tudi na svojem imamo nekaj forumašev, ki se jim stoži po bivši državi, režimu, mentaliteti, ter funkcioniranju, ter bi takoj šli nazaj v ex jugo. Po pameti in odnosih do drugače mislečih so pa že tam

a v temle

vidiš mene?
saša dončića?
zlatka zahovića?
brata dragić?

softi a je tebe Slovenija, najprej kot del juge, nato kot samostojna država videla? Ti je dala izobrazbo, službo, streho nad glavo, hrano in podobno?Če da malo pazi oz. pokaži malo spoštovanja. Marsikomu od dole je država dala več kot povprečnemu janezu, čeprav bi tudi janez rabil kdaj njen suport. Pa je bil janez raje tiho stinil šupak, rekel, da je oni od dole rabi bolj kot jaz, da je v slabši poziciji itd..... smo tudi mi dali za take kt si da vam n nič falilo, pa nismo videni, oz smo označeni kot ..../pojubno vstavi/. Vsaj iz vajine strani

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.