Certifikati, kaj je nastalo iz njih?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
tako je , bolje kot jaz, ki takrat še nisem vedel zakaj ga imam..danes je točno točka certifikata vredna 1 faking cent, tako da imam od certifakijade nekje pol € se mi zdi al neki.. Prasci so rajo dobro nategnel.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ne ne, to je bil cikel privatizacije in tajkunizacije.

Un, danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan.
Al pa un, nic vec ne bo kot je bilo.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Kaj je blo pa s Tilio? Sem ga vlozil tam, pa nimam pojma kam je slo.... verjetno u pm.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Te PID-de so združevali in razdruževali. Za 1000 točk starega pida si dobil eno točko novega, če si imel manj, je šlo v p.m. To so še nekajkrat ponovili in 99% vlagateljev je ostalo z dolgim nosom.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Čudno mi je le, da imam od NKBM eno pismo (še iz časov tolarja, hecno pa, ni nikjer datuma gor) kjer poročajo o neki prodaji nekih delnic "v mojem imenu". Nisem nikoli nič vlagal v delnice teh stvari.

Skladi pa so res pristali pri Alta.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Mene je ravno negativna izkušnja v prvem valu privatizacije odvrnila od tveganih naložb v letih pred sedanjo krizo. Ker takrat je najprej izgledalo da sploh ne bom mogel do svojega denarja ker sem norec svoje delnice konkretnega podjetja v imenu obrambe podjetja pred tujim kupcem prenesel v družbo pooblaščenko, torej holding brez vsakega realnega premoženja, s tem pa sem se odpovedal delnicam podjetja v zameno za ničvredne delnice holdinga. Tisto kar je najbolj bolelo je dejstvo da sem stal v vrsti da sem se lahko odrekel premoženju. Od takrat nacionalni interesi NO GO !

exparticle

Zelenc'
16. mar 2013
17
0
1
Sam sem bil premlad takrat da bi vedel zakaj se gre, je pa zato vsaj fotr vedel približno in je dal maksimalno vsoto kolikor so še prejeli v petrol, nekaj pa v lokalno podjetje.
Petrolove delnice so pomagale pri nakupu prvega avta, tiste druge so šle pa za izpit.

22. jul 2007
13.581
1.762
113
124
Jaz sem pa čakal na petrol, pa ga kar niso hoteli dati na trg in se je potem bližal rok za vlaganje in sem ga dal, da ne bi zamudil v mercato-itak spušil, no kmalu potem so pa še 2x podaljšali rok in seveda je takrat bil zraven tudi petrol
jezen.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Lek in hoteli palace
Lek zadovoljen
Hoteli palace - ves čas obljublal, da bodo vse dobičke vlagali v posodobitve (sem si mislil fino OK), čakal na dividende in rast več let, nato pride Bavčar in nasilno odkupi vse po smešno nizki ceni - jezen #(/ #?"(!?=!)$ =)$(@[

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
še en , ki samo gobca pa ni še v življenju nič naredil
ko je imel priliko ( eanko kot lahovnik ) pa je ugotovil, da z gobcanjem ne bo bič naredil, je pa našel oh in ah izgovorov in speezdil iz položaja

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
kzs: če sem vas prav razumel: če je del denarja od certifikatov ostal nevložen je propadel in ni variante da je kakorkoli konvalidiral v karkoli oz. da so ga avtomatsko kam vtaknili? Torej: če si imel 100 enot, jih 100 hotel vtaknit v Petrol, so ti vzeli za 40, 60 ostalo na tvojem računu in teh 60 sedaj nimaš niti kam dat niti kakorkoli z njimi razpolagat?