Kadar grem k maši poslušam besedilo evangelija in obe berili in o tem razmišljam celo mašo.
Zadeve, ki jih duhovniki govorijo izven teme , ki je v evangeliju enostavno preslišim in si jih ne jemljem k srcu.
Vse nas bo ob naši smrti sodil Bog, ne pa neki duhovniki, redovniki ipd.
Verjamem v troedinega Boga, čeprav se ne držim zapovedi ( izvenzakonska skupnost, ločitev...)
v svetem pismu lahko razberemo, da je Bog ena sama velika ljubezen in nas ne kaznuje, kaznujemo se sami z nepravilnimi odločitvami v svojem življenju.
Bog je proti vojni, lakoti, bolezni, sovraštvu, to dopušča zato, ker je dal vsakemu izmed nas svobodno voljo
ali bomo verovali in izpolnjevali njegove zapovedi, ali bomo živeli po svoji pameti.
Vsi otroci, ženske in nedolžne žrtve vojne bodo zveličane, kdor pa greši ga æaka pogubljenje.
V to verujem in me ne bo nihče prepričal v nasprotno,zato se nikar sploh ne trudite, ker me ni odvrnilo od vere niti vse pisanje po forumih, niti duhovniki, ki ne živijo po zapovedih svetega pisma.
V tolažbo meni in vsem naj povem, da bo za svoja dejanja vsak sam odgovarjal od papeža, do predsednika in vse do navadnega fizičnega delavca.
Če bi vsi živeli po svetem pismu, ki narekuje dobroto, ljubezen, čistost bi imeli raj že na zemlji, a tega sta zapravila že Adam in Eva.
Torej verni lahko vplivamo po svojih močeh na dobro razpoloženje v svojem domu, v svoji okolici, v službah...
Kdor se vernega izkazuje samo na ven, je lahko mnogo, mnogo slabši človek kot popolni ateist.
Zdaj je adventni čas, pričakovanje Jezusovega rojstva- čas, ko lahko premišljujemo kaj smo med letom slabega storili in se skušamo spreobrniti, poboljšati, postopoma odpravljati svoje slabe napake in se truditi v tem času čimveč dobrega storiti za svoje bližnje in za vse, ki trpijo v pomanjkanju, lakoti, vojnah in osamljenosti.
Vsakdo do nas pozna nekoga, ki mu lahko pomaga bodisi s kakim dobrim delom ali zgolj z lepo besedo.