Cepljenje, nova gripa?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Saj te ne napadam
smile-1.gif
.

Samo zanimivo mi je, kako nekatere druge potencialno nevarne stvari sprejemamo "for granted", tule pa je na podlagi nepreverjenih govoric cel halo.

Verjetno je kriva splošna negativna percepcija farmacevtskih družb. In pa mediji seveda.
smile-1.gif

Če pa bi spadal med kritične osebe, z večjo možnostjo zapletov, bi se najverjetneje cepil.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sej glasni so ponavadi tisti najbolj "zdravi", dokler ne zbolijo za kaksno, recimo temu resno boleznijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Bi bilo res zanimivo videti kakšno statistiko recimo drugih zdravil...kolko ljudi umre zaradi recimo aspirina, etc...

ynos, če zdravilo ni varno, lahko lepo tožiš državo, če boš imel resne probleme...umrl pa od njega skoraj ziher ne boš, verjetno je več možnosti da te avto povozi.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma jaz sem pa v resnih dvomih ali naj se cepim ali ne. Bi se, ker kar piše Jernej ima smisel, po drugi strani pa bi lahko še malo počakal. Se pa ne bojim drugega kot to, da me bo v primeru gripe koštalo kar precej, ker si praktično ne morem privoščiti biti bolan.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
Jernej se ne bo, tako da tisto kar on piše, nima dost smisla, ali bi se ali ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Ne.

Čeprav še vedno ne vem, kaj se zgodi, če pride zdrav človek v stik v virusom nove gripe, oz se okuži, ampak predvidevam, da pretirano nevarno ni, ker drugače bi bila večja panika glede tega.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Za zdravega človeka je kot pri obični gripi, vsaj v večini primerov ni problema-boš pač odležal itsti teden v postelji.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ
Všeč mi je poročanje medijev: Na šoli Zgornji Kašelj je zaradi gripe po najnovejših podatkih doma 90 učencev in 6 učiteljev. Veliko od njih je najbrž ostalo doma preventivno... mislim, ej... kako poročanje je to ??? Samo širjenje panike
10.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne.

(oziroma ne, takoj ko postaneš seropozitiven... kar traja nekako dober teden po cepljenju)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
KSZ
Všeč mi je poročanje medijev: Na šoli Zgornji Kašelj je zaradi gripe po najnovejših podatkih doma 90 učencev in 6 učiteljev. Veliko od njih je najbrž ostalo doma preventivno... mislim, ej... kako poročanje je to ??? Samo širjenje panike
10.gif
No samo dejansko povejo resnico. 90 jih je ostalo doma ane?
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Na to sorto virusa za vedno. Če virus mutira pa lahko drži, delno drži ali pa nima učinka. Na ostale sorte gripe pa jasno nima učinka

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Prof. Strle je odgovarjal po telefonu in je bil očitno last-minute zamenjava za prof. Ihana, kateri je zbolel.

Kako se boš pripravil na vsako laž, ki ti jo nekdo vrže na mizo, pa meni ni jasno. Odgovarjal je pač diplomatsko. Če bi se spustil na Pretnarjev nivo, bi mu rekel, da ni pismen (ni razumel, kakšne vedenjske motnje so bile) in da nima pojma o stroki (ne loči konzervansa in adjuvanta).

Kako veš, da Čižman ni dal slajda? Morda ga samo pri 24ur niso objavili... (preveč teksta za povprečnega Slovenca)
Pred lažjo se braniš s popolnim in absolutnim razkritjem vseh podatkov, tega pa Strle ni bil sposoben, ampak je raje lajal in sikal nazaj da se v javnosti o tem ne bo pogovarjal. Sorry, ampak kaj takega lahko naredi le bebec ki nima pojma o PRu. Ok, razumem, da morajo tudi taki živet, ampak potem naj se ne pojavljajo v medijih.

Za zadnji odstavek se pa strinjam, morda pa so ga res zamolčali, da je bilo bolj zanimivo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Samo zanimivo mi je, kako nekatere druge potencialno nevarne stvari sprejemamo "for granted", tule pa je na podlagi nepreverjenih govoric cel halo.
Tole ni primerljivo. Avto je narejen in testiran po standardih, letala tudi. Tole cepivo pa ni šlo skozi vso proceduro, vsaj ne za otroke, starejše, nosečnice ... Zato ga Švicarji ne dovolijo uporabljat zanje. Ko bo šlo, mu bom zaupal.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Jaz se grem cepit v ponedeljek (so me prestavili iz 11.12) pa poročam.
cheer.gif

lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda je primerljivo. Tudi tu so standardi.

Švicarji pač niso speljali birokracije do konca za vse skupine. To, da še ne cepijo, ne pomeni, da je cepivo nevarno, kot želiš prikazati, ampak zgolj da še v Švici niso njihovi laboratoriji potrdili, da je varno (v EU so).

Resno... ob vsej paranoji glede stranskih učinkov? A se je cepivo (sedaj ko je precepljenih že na tisoče ljudi) kakorkoli pokazalo kot nevarno? Svetovna zarota že deluje? Folk že umira zaradi cepiva? So otroci že dementni zaradi silnih količin živega srebra?