Čepki za ušesa, naušniki..noiz-killaz

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Za sosede sem dobil neke malo bolj vesele in glasne osebke, ki oživijo zvečer
rolleyes-1.gif

Se dobi kak pripomoček lajk čepki za ušesa (uni delovni yellow so mi gravž), morda kaki naušniki ali aj podobnega? In naslednji problem, kako se bom zjutraj zbudil, prebudi me namreč radioura ko se vklopi ob 4:58
smile-1.gif

Prekaljeni blokarji, kako to rešujete?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
V lekarni jst vzamem, une pisane v mali plastični škatlici. Si jih zatlačiš v uho, počakaš par sekund da se narazen razleze in gotovo. Sej slišiš še vseen, tko da budilko boš že slišal. Samo tiste ekstremne zvoke pa fino utiša. Je pa mal smotan občutek, pa ne moreš ravno na ušesu spat, vsaj jst ne, ker me pol preveč tišči. Naušniki (glušniki?) pa pomoje niso ok, sploh če se veliko prestavljaš po postli, so preveč moteči. Uni čepki so po ~2€, pa ene 8 jih je noter, pa za večkrat jih lahko maš, se dajo oprat.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
vzami hansaplast čepke v dm ali pa v obiju delavska velikosti S. Važno je, da so čimmanjši in iz pene.

S tem spim že par let kot car kljub "vojnam" v stanovanju nad mano . Budilko pa slišiš, ker je blizu ali pa si še mobi budilko z vibro aktviraš pa daš blizu.

Če si jih daš pravilno globoko noter lahko spiš normalno na ušesu.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ne, od ene "ynosovke"
10.gif

Ostalim pa po 5 zvezdic, nasveti so uporabni
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
113

Zakaj pa to? V blokih je treba biti strpen, mar ne? Bejba in njene kolegice imajo pač zvonke glasove in rade se veliko smejijo
tongue-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ob 23.00 mora biti tisina, star prdec gor ali dol. Naj gredo pa pred blok. Sorry ampak mene je strpnost ze zdavnaj minila, ko vidis kretene, ki zivijo v blokih in so brez vsakih manir. Moja pravica je imeti ob enajstih mir, vsak pameten clovek ga da ze ob osmih, devetih, idiotom pa drugace ni jasno. Je bila cigu migu zurka, ki se je v bistvu zacela sele ob enajstih. In to taka, 3 stuke visje, kaj sele ce bi bili pod ali nad mano. Dam jajca stran, da ni noben spal. Ampak tudi ni nihce sel potrkat na vrata. Ko moras poslusati galamo ob enih zjutraj ob petih pa vstat ti ne preostane drugega. Lepa beseda ne zaleze vec. Najbolj zanimivo pa je, ko te soseda sprasuje, ce si slisal kaj so poceli. Raje trpijo. Zal mi je samo to, da se zadeve ne da izklopiti samo zame, ostali naj se pa hebejo po svoje in tako naredis uslugo vsem. Jaz ne trkam vec, se ne kregam, kadar bo prehudo jih bodo pa plavci umiril.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Problem ni v pravilih, problem je v bedakih. Ne recem, da se zgodi kaksna festa sem in tja, ampak ce se ga mislis nabutat do mrtvega zacni doma in potem dalje. Tko pocnemo mi in se kar nekaj ljudi. Za umirjene familiarne vecere itak ni panike. Vecina si itak prizge tv ob osmih in bi rada v miru gledala film in sla spat. Kdor se tega ne zaveda je enostavno bedak. Sej ko te bojo stoflci zaceli tiscat v usesih bos tudi ti popizdil.
smile-1.gif

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Hehe jz mam pa brata, k že ob 7ih razbija, kot na navijaški tekmi!
Čepki so rešil težave, pa še ženske, so to od mene pobrale, ko so se vedno zjutraj zbujale zarad holokavsta:))) Je pa res, da se navadiš in potem ne moreš brez njih.
Tisti iz lekarne (v plastični škatlici, namenjene za zabave) so dobri,ker so dolgotrajni. Ko se umažejo, jih enostavno opereš, pa so ko novi.
Tisti rumeni(kartonasta škatlica), so pa za enkratno oz. največ dvokratno uporabo. Postanejo trdi in se ne raztezajo več.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
ja je problem v bedakih, samo tudi v tistih, ki se preselijo v blok in potem pričakujejo popoln mir in tišino. Za normalno življenje v bloku je treba biti kar toleranten do ostalih in se zavedat, da pač nisi edina oseba v zgradbi. Če hočeš mir se preseli v bajto. Zase lahko rečem, da živim v bloku že od rojstva in sem že skoraj imun na tovrstne zadeve kot so žurke, kreganja, glasna glasba. Me ne ganejo in jih avtomatsko ignoriram.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dosedaj sem imel tak mir da je bilo že kar strašljivo tiho
smile-1.gif
opažam da vsak ki se na novo vseli, ropota, vrta, montira, potem padejo ene 3 žurke in potem umiritev na nulo. Slišiš kake jokajoče miniotroke ampak miniotroci pač jočejo, nimaš kaj.

Morda se pa sosede kaj unesejo. Morda si pa nabavijo bevskajoče pse. Možno je vse
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Razumljivo, da cez dan ne bo tisine, ko pa pride vecer in ura devet, deset pa clovek pomoje pricakuje malce miru, a ni tako? Ze ko gres po hodniku vidis cudake in ti je vse takoj jasno. Tako da fama o miru v blokih se zdalec ni iz trte zvita.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Okoli teh cepkov je cela znanost. Najvecji uporabniki tega po svetu niso gradbeni delavci kot bi si clovek mislil ampak gospodinje z veliko otroci in srecno poroceni pari katerih vsaj en smrci kot najvecji turbodizel.

Imamo pri nas tri probleme, ne dobi se nic pametnega, tisti ki so pakirani po 2, tri pare, so predragi in tretjic, presvoh so.

Meni najbolj ustrezajo od Moldex-a, Camo Plugs (NRR 33decibelov, kar je nekako max), drugi najboljsi vendar malenkost pretrdi in malce predolgi pa Howard Leight, model Max (rdeci, NRR 33). Slednji ne dusijo dobro basov. Oboji so precej boljsi od vsega kar se dobi pri nas. Odsvetujem tiste iz voska, ker so nerodni. Kupim pa tavelko skatlo 200 parov, ki kosta malce vec kot pri nas tista s tremi.

Ce rabis in si kje iz gorenjske, ti senkam par kosov, da preizkusis. Treba je namrec zadevo tudi pravilno vstaviti, razsiriti slusni kanal z ornk potegom usesa navzven...

Nausniki niso o.k., ker pod njimi cisto prevec svicas za vec kot 2-3h nosnjo. So pa v kombinaciji s cepki za usesa pravi balzam, NRR se sicer ne sesteva, ampak kombinacija PRO EARS ULTRA 33 in cepkov z NRR 33, pomeni, da se lahko ucis tudi s pihalno godbo v sosednji sobi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Madona si se pa poglobil v zadevo
cheer.gif
5 zvezdic pronto

Mislim da problem ni v nizkih tonih, ampak superblok slabo duši visoke ženske glasove (projektant je verjetno gay
smile-1.gif
)