Covid-19 Cepiva

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Dejstva kažajo drugače. Že kratkoročno ima probleme z novimi sevi, kaj bo šele na daljši rok.
Jp. Že danes Astrazeneca nima učinka na južnoafriški sev, to je že dokazano. Če ga fašejo angleži, ki so v glavnem precepljeni z Astrazeneco, so v riti. Južnoafriška republika praktično donira doze Astrazenece, ki so jo prejeli, drugim državam.

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Če pa
Pol misliš, da EU namerno vztraja pri tem "sranju", da bi še zavlačevali ta režim v nedogled, pa da bi ob vsakem novem sevu lahko bila spet cela štala v Evropi?
A ima EU kaj drugega na voljo kot pa, "da EU namerno vztraja pri tem "sranju""
EU vztraja pri tem, ker nima nič drugega na voljo (Moderna in Pfizer sta ameriški firmi z glavnino proizvodnje v USA; poleg Belgije šele sedaj BioNTech odpira Marburg).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Najraje nobene, ampak če bo janša rekel, da je treba, bo pač eno treba. Eni se bodo seveda upirali, ampak za te bo pa hojs posrbel z mitraljezkami. Bo pa seveda stvar tvojih financ in statusa, katera ti bo na voljo. Ti ne boš izbiral.

Druga opcija je strelski vod pa da tam upaš da vsi zgrešijo (če primerjaš z okužbo v javnosti). Ampak vsak ki itak izbral tisto z enim nabojem (Pfizer) ali dvema (Sputnik V).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Druga opcija je strelski vod pa da tam upaš da vsi zgrešijo (če primerjaš z okužbo v javnosti). Ampak vsak ki itak izbral tisto z enim nabojem (Pfizer) ali dvema (Sputnik V).
Malo si me prestaršil sedaj s temi naboji. Sem vseeno mislil, da gre za bolj trotl-ziher varianto cepiva.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Malo si me prestaršil sedaj s temi naboji. Sem vseeno mislil, da gre za bolj trotl-ziher varianto cepiva.

No ja to je pretiavanje, saj če e okužiš i pač nič načeloma ni če si mlad. Samo procent uspešnosti je bil v število nabojev pretvorjen. Osebno bi bil raje s boljšim cepivom ker pač hodim v take kraje na dopuste kjer niti v bolnico ne bi šel ker je več jerjetnosti da bez nje preživiš. Ker metat kovanec ali bo ali ne mi ni, pa še vsi zapleti z vrnitvijo ali nastanitvijo če si pozitiven so same skrbi in strošek.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če pa

A ima EU kaj drugega na voljo kot pa, "da EU namerno vztraja pri tem "sranju""
EU vztraja pri tem, ker nima nič drugega na voljo (Moderna in Pfizer sta ameriški firmi z glavnino proizvodnje v USA; poleg Belgije šele sedaj BioNTech odpira Marburg).
Res žalostno, da taka gospodarska velesila ni uspela razviti svojega cepiva. :confused:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Pol misliš, da EU namerno vztraja pri tem "sranju", da bi še zavlačevali ta režim v nedogled, pa da bi ob vsakem novem sevu lahko bila spet cela štala v Evropi?
Nekaj zaščite je bolje kot nič zaščite. Če ne preprečuje pojava simptomov, vsaj pomaga k lažjemu prebolevanju (dokler se ne nabere dovolj mutacij). Jasno se bodo tudi cepiva prilagodila...

Mislim a po tolikem času še ni jasno kje je fora??? "Flatten the curve" ti neprestano mečejo v glavo. Zapomni si enkrat

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Jp. Že danes Astrazeneca nima učinka na južnoafriški sev, to je že dokazano. Če ga fašejo angleži, ki so v glavnem precepljeni z Astrazeneco, so v riti. Južnoafriška republika praktično donira doze Astrazenece, ki so jo prejeli, drugim državam.
Ima učinek. Še vedno pripomore k lažjemu poteku bolezni. % zaščite pred pojavom simptomov je pa res bolj bogi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Ja in ko bo južnoafriški sev prišel do UK in drugod, bo tako, kot da ne bi bili cepljeni.