Covid-19 Cepiva

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
:valjamse: A si ti pri Zdravku PR služba? :valjamse:

Dobavljeni, razdeljeni, uporabljeni, tuti-fruti. Ravnokar na Radiu City, da je cepljenih že skoraj 6% prebivalstva ali 100.000. :bonk:

Kaj ne znajo preprosto napisat: cepljih je 55.000 od tega 43.000 z dvema dozama; na zalogi še XYZ odmerkov cepiv. Mimogrede če se tako mudi s precepljenostjo zakaj je 1/4 cepiva na zalogi?
V bistvu od vseh ljudi na NIJZ in vladi samo Jelko in jaz vema, kakšno je dejansko stanje. Ostali bluzijo z napačnimi podatki.
Trenutno 10.000 doz čaka še na drugo vbrizganje (so že razdeljene) in bomo imeli 54.000 cepljenih z obema dozama. Pa včeraj so dobili 17.000 novih doz. Torej imamo skupno 27.000 doz, ki so na voljo, ampak še niso uporabljene.

Mimogrede, od teh 55.000, ki je dobilo eno dozo, jih 1000 ne bo dobilo druge doze (zaradi smrti, stranskih učinkov, in ostalih razlogov).

• Všeč mi je
Reactions: darjan in McGiver
19. jul 2007
2.890
1.605
113
V bistvu od vseh ljudi na NIJZ in vladi samo Jelko in jaz vema, kakšno je dejansko stanje. Ostali bluzijo z napačnimi podatki.
Trenutno 10.000 doz čaka še na drugo vbrizganje (so že razdeljene) in bomo imeli 54.000 cepljenih z obema dozama. Pa včeraj so dobili 17.000 novih doz. Torej imamo skupno 27.000 doz, ki so na voljo, ampak še niso uporabljene.

Mimogrede, od teh 55.000, ki je dobilo eno dozo, jih 1000 ne bo dobilo druge doze (zaradi smrti, stranskih učinkov, in ostalih razlogov).
Bomo dali predlog za titulo vaxxer. :fredi:
A lahko malo elaboliraš tole: zaradi smrti, stranskih učinkov, in ostalih razlogov.

Še to (če ne upoštevamo rezerviranih drugih odmerkov), kolikšen je največji razmak med prispelim in apliciranim cepivom (kar se mene tiče, se vse kar manj kot en teden, smatra za porabljeno v trenutku)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Gospa prej na teveliziji nas je posvarila pred takimi kot si ti.

Cela firma, od oka 40 ljudi in moja starša, 20 do 80 let, vsi preboleli covid b.p.
Seveda pač rahli stranski učinki, kot je izguba vonja, okusa, kak glavobol nekaj dni...ampak to niti približni ni potrebe po hospitalizaciji. Pač teden dni bolniške in greš skozi, tako kot vsako leto pri gripi/prehladu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Tudi v času sezonske gripe naleti pač nekdo, ki je genetsko "nesrečen" in ga vrže to.

ampak bottom line, vsak normalni, zdrav, ne bo imel potrebe po hospitalizaciji zaradi kovida.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Dobro no, potem pa velika večina, vseeno je to manjšina, kot rečeno, jaz nikogar ne poznam, da bi moral biti hospitaliziran od teh zdravih ljudi.

Vem pa za nekaj primerov, ki so šli na drug svet. ena ženska 95 let, ena 92 z rakom, moja babica 87 let z miljon kroničnimi boleznimi...niti približno ne razlog, za lockdown kot se ga gremo.
Ampak ok, smo tu kjer smo, ker je nekdo mislil, da je na poti kuga^2, ampak boga milega...precepite samo te kritične, pa bo red. Če pa bo zaradi tega na leto še umrlo 200 ljudi pa ne delat panike, ker toliko jih je do zdaj tudi vsako leto zaradi influenzo šlo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
To je absolutno res. Nisem še slišal, da bi hospitalizirali normalne, zdrave ljudi. Niti zaradi Covida.
Jaz pa sem. Iz DSO-jev pozitivne, brez simptomov, zdrave in fit starostnike selijo v negovalno bolnico. Negovalne bolnice so tudi predvsem temu namenjene, da ljudje prebolijo covid izven dso-jev in se s tem prepreči še večje širjenje okužb.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Se pravi, če prav razumem, če si pozitiven na Covid (brez simptomov) si zdrav?
Pa kje spiš, da te ne ukradejo no.....?