Cenzura na netu

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
http://dne.enaa.com/E-svet/E-druzba/Slovenija-stopila-na-pot-spletne-cenzure.html

Če lahko tole spletnooko po svoje uveljavlja cenzuro neta (beri izvrševanje določenega člena določenega zakona - a ustanovimo eno vigilantsko skupino in uveljavljamo po svoje izvajanje nekaterih členov kazenskega zakonika, recimo tistih členov ki ščitijo barvne kovine in tistih členov ki jih Mišo na 24kur lahko krši, Jelinčič pa ne?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Edino prav, tudi alter bi se moral pridružiti. Ker ljudje marsikakšne bedarije pišejo pod anonimno. Tudi na alterju je 99% "resnih" tem navaden spam, kjer določeni uporabniki zdravijo svoje frustracije in zaserjejo še kolikor toliko normalno temo.

Nekaj rabiš, vpišeš v iskanje pač tisto kar iščeš, ven ti pa vrže 10,000 postov od softija in podobnih.

LP

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Pa se ti zdi da softi razširja sovražni govor? Da se lahko kar nekdo spravi delat delo policije in sodstva? Da si kr en jemlje pravico kaznovanja uporabnikov s sklicevanjem na zakon?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kdo ti pa jemlje pravico saj ni tvoja pravica da lahko komentiraš članke na rtvslo, zdaj bodo pač brisali neprimerne komentarje kot do zdaj, samo da je to zdaj "napisano na papirju".

In prav je tako, neki red mora biti.

Ne softi sem mislil da vedno nekaj komentira v 3 dni, tudi na alterju bi morali brisati neprimerne poste. Poglej si temo v avtomobilizmu o plavem audiju, ti bo vse jasno.
smirk-1.gif

LP

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Razen rtv-ja so vse naštete strani privat, kjer po mojem lahko počnejo kar želijo. Tudi to je njihova pravica.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Vsak ima pravico komentirati na javnem forumu. Vsak ima dolžnost spoštovati zakonodajo (in pravila foruma, če smo že pri tem). Ampak NIHČE nima pravice kaznovati me kar na svojo roko in se pri tem sklicevati na zakon.
Če se ti zdi tista tema "sovražni govor", oprosti, spadaš v Hrastovec...

(Pa sem napisal svoj prvi sovražni govor, vsaj po mnenju doctorzja)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kdo ti pa jemlje pravico saj ni tvoja pravica da lahko komentiraš članke na rtvslo, zdaj bodo pač brisali neprimerne komentarje kot do zdaj, samo da je to zdaj "napisano na papirju".

In prav je tako, neki red mora biti.

Ne softi sem mislil da vedno nekaj komentira v 3 dni, tudi na alterju bi morali brisati neprimerne poste. Poglej si temo v avtomobilizmu o plavem audiju, ti bo vse jasno.
smirk-1.gif

LP

kaj je pa tebe zmotilo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Okey ... kako deluje ta tor?

Sem inštaliral.... deluje..... piše mi pa še zmeraj moj ip?
jezen.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.959
113
Emona / Carnium
Razni rumeni portali postajajo žrtev svojih veleumnih vsebin, s katerimi privabljajo svoje "anonimneže". Naj svoje obiskovalce regulirajo, saj je to več kot potrebno. Veliko več bi naredili, če bi povzidgnili nivo novinarskega poročanja ipd...

Uporabniki forumov pa velikokrat sami opozorijo na neustrezne komentarje in meni se zdi takšna samoregulativa povsem ustrezna. Seveda so izjeme, saj so povsod...

Skozi komentarje oz. mnenja uporabnikov se v končni fazi odraža naša kultura. Bi rekel, da nekaj podobnega kot na cestah, kjer red sicer delajo policaji, ki pa jih v raznih "napetih" situacijah (glej temo modri Audi) ni.

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Vsak ima pravico komentirati na javnem forumu. Vsak ima dolžnost spoštovati zakonodajo (in pravila foruma, če smo že pri tem). Ampak NIHČE nima pravice kaznovati me kar na svojo roko in se pri tem sklicevati na zakon.

in kako te kaznujejo? ti položnico za kazen? te vržeo v zapor? ne, samo brišejo neprimerne komentarje.
s tvojo prvo trditvijo se strinjam: vsak ima pravico komentirati na javnem forumu. ampak tudi moderatorji imajo pravico bisati sovražen govor in onemogočati dostop do frouma njegovemu avotrju. pravice enih se preprosto končajo tam, kjer se začnejo pravice drugih.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
133. člen je bil svoje čase sinonim za totalitarni in nesvobodni režim. Me ne preseneča, da se inkarniran vrača.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Lastnik strani ima PRAVICO brisat katerikoli prispevek, sovražen ali ne. To je demokracija. Če komu ni všeč pa lahko odpre svojo stran in tam napiše kar želi.

Ko bo tam "preganjan" naj tuli, do takrat pa razčisti pojme.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Lastnik strani ima PRAVICO brisat katerikoli prispevek, sovražen ali ne. To je demokracija. Če komu ni všeč pa lahko odpre svojo stran in tam napiše kar želi.

Ko bo tam "preganjan" naj tuli, do takrat pa razčisti pojme.
Torej je v demokraciji svoboda govora omejena zgolj na lastnike medijev.
Enako kot v komunizmu, kjer je bila lastnica medijev država.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Da, v tiskanih medijih je to uredništvo ki tiktaka kot mu narekuje lastnik ,na internetu je podobno.

Za razliko od komunizma imaš možnost ustvarit svoj časopis, blog, forum ... kjer boš sam svoj gospod in ti nihče ne bo gledal pod prste. V okviru zakonodaje seveda, sovražni govor naj bo sankcioniran povsod.

Kaj vam je tu tako težko razumet?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
smirk-1.gif

Ni samo softy. Določeni uporabniki vsako temo zaserjejo, pa še zmeraj prosto pišejo po forumu. Po možnosti še alter od kakega obstoječega pacijenta - npr. uporabnik 8888.

Potem pa logistik pobriše eno temo pa cel halo.
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kje jaz vserjem temo, dadice? v resnih azdevah se ne oglašam, če nimam kaj pametnega za pvoedat. izjeme so 1%. čvek in spam sta pa namenjena prostemu pretoku misli.

in pejt zdej jokat domov k mamici.

btw
a ti akj druzga kot jokcat znas

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Slovenski forumi, oziroma uporabniki, ki na njih pišejo, so v glavnem poden od podna.

Spremljam avstrijske in nemške forume. Tam nekomu ne smeš napisati niti tega, da nima prav. Lahko napišeš samo: zdi se mi da... In svoje mnenje poskusiš čim bolje argumentirati.

Tu pa je pošiljanje nekoga, ki ne misli enako "v materino" rutinski postopek.

Ja, sem za cenzuro, kajti spletnih primitivcev se drugače ne bo dalo ustaviti!

In dejansko se nam obeta cenzura, kazni, za kršilce, ki pa ne bodo znali odnehati (ter za največje pirate) pa, kot pravijo poznavalci, tudi najhujša sankcija - doživljenska prepoved, da imajo internetni priključek.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Zato si pa jst privoščim dokler si lahko.
cheer.gif

Ko bote pa takile zavrti dolgočasneži dosegli svoje ,bo pač drgač.
uf-1.gif
, čeprav mislim ,da je v A to veliko lažje ,ker njihova družba pač ne tone v dreku.-če pa bi ,bi jim pa po mojem tudi pustili ,da drekaču pove da je drekač.