Centralna - katera?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
spam spam spam spam spam spam spam
smile-1.gif

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
iskalecxx javi se
cheer.gif

da te slišimo kaj praviš še ti saj si naenkrat utihnil
shocked-1.gif

pozdrav.gif

evo mene
sem šel malo po sledeh priporočil in malo preveri situacijo.
kot kaže se bom odločil za ZP in sicer za kompletne projekt od energetike (od a do ž naj bi oni vse naredili).
peč bo najbrž Valiant kondenzacijska, vse ostalo pa tako ali tako izvede energetika. če bi šel sam urejat vse zadeve (soglasja, izvajalci pzi,...)bi najbrž prihranil kašen €, ampak v primeru okvare ne bi bil nihče ogovoren
torej imate kakšne izkušnje z energetiko in z njihovo izvedbo na ključ? ocena še brez ogleda: čas 2 meseca, cena 4,5 z pečjo delom in materialom
hvala za vsa menjna in nasevete - vedno več ljudi več ve
les - cisterna je zunaj in ni enostaven dostop v primeru hrambe kuriva (vratca 80x60), znotraj pa ni prostora.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Meni je komplet zrihtal LorenLine, izbral sem si peč, ki je energetika nima v paketni ponudbi. LL mi je kot najbolj zanesljivega priporočil kolega, ki dela na Vaillantu.

V primeru okvare je odgovoren izvajalec, tule pri tebi Energetika ne bo odgovarjala prav nič. Pri meni so vsa dovoljenja in projekt zrihtali izvajalci (LL), sam sem le papirje za začetek in papirje za izplačilo subvencije nesel na Verovškovo. Projekt je naredil projektant, ki ga je pripeljal LL, cena pa klasika.

Energetika pred priklopom ZELO PODROBNO preveri izvedbo in če ni v redu narejeno, te sploh ne priklopijo.

Pazi, da boš pred začetkom dela poslikal staro kurilnico in peč. Papirje za subvencijo moraš urejat sproti. Jst sm tu zamujal, pa je potem na srečo vseeno šlo.

Lahk pa tud kej v živo, če kej po LJ hodiš.

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
No med prazniki je "investitor" pridobil dodatne informacije glede toplotnih črpalk
confused-1.gif
.
da nadaljujem: izkušnje in mnenja na tem področju so dobrodošla.

ps: v končni fazi sem zam FR
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
izkop česa?

Predvidevam, da se je zagrel za opcijo voda/voda in bo potreboval vrtino?

Druga rešitev (ker sumim da gre za ogrevanje na radiatorje) je visokotemperaturna TČ zrak/voda (kjer ni treba niti vrtine).

FR je pa kaj?

Bi bilo pa fino, da če želiš dobiti bolj kredibilne odgovore da narediš kar bi moral že v štartu..napišeš kvadraturo hiše, izolacijo sten, stropov, tal, kak so okna, lokacijo objekta....potem se bo pa dalo kaj razpravljat.

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
podam inf kot jih dobim
uf-1.gif
.
FR - fizički radnik
10.gif

izkop ob hiši za ogrevanje vode za gretje hiše - na to področje se pa res nič ne spoznam tako da
confused-1.gif
. me pa lahko kdo pouči o osnovah, da ne bom neumnosti spraševal:)
glede na tvoj post gre najbrž za sistem voda / voda in ne zrak voda.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Na vsak način so bili podučeni za sistem voda/voda..zdaj točno katero opcijo je pa spet vprašanje...če se cevi položijo v zemljo (neke vrsto 'talno gretje') tam je treba prekopat vrt, cevi spravit noter in zasuti. Druga opcija je vrtina in črpanje podtalnice, ki se ji odvzema toplota ter so pravlja nazaj (v drugo vrtino) ohlajeno..a tudi pri tej zadevi sta vsaj dve možni opciji.
Torejej tu treba vedeti na kateri globini je podtalnica (in kake pretoke omogoča) - ker temu ustrezno je s ceno izkopa ter potrebnimi črppalkami.

Pri zrak/voda pa je zunaj videti malo večja klima naprava.