Centralna - katera?

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Po 45 letih je viessman kotel pri centralni peči na olje rekel da se ne gre več in je spustil
frown-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Kot zamenjavo za 40 let staro ITPP Ribnica kombinirano peč vzel Vaillant plinsko z integriranim zalogovnikom. Glede na stroške bom novo peč po odšteti subvenciji dobil noter v štirih letih.

Moje mnenje: plin!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Plin je najbolj komot, pa žal drag. Če imaš možnost (prostor) razmisli še o kaki na trda goriva ali pelete. Cenovno so trda goriva najbolj ugodna, samo malce več dela je z njimi.

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Kot zamenjavo za 40 let staro ITPP Ribnica kombinirano peč vzel Vaillant plinsko z integriranim zalogovnikom. Glede na stroške bom novo peč po odšteti subvenciji dobil noter v štirih letih.

Se tudi sam nagibam k plinu
smile-1.gif

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Plin je najbolj komot, pa žal drag. Če imaš možnost (prostor) razmisli še o kaki na trda goriva ali pelete. Cenovno so trda goriva najbolj ugodna, samo malce več dela je z njimi.

Plin bi po moje cenovno moral biti primerljiv z oljem - nisem pa siguren. Prostora za les ni tako da ....

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Je razlika med zemeljskim plinom in UNP. Slednji je drag kot žefran in ga odsvetujem.
Zame je letošnja povprečna cena zemeljskega plina, z vsemi dajatvami in fiksnimi stroški (24,3€/mesec) tam 0,7252 €/m3 kar je s povprečno ceno KOEL 1,0308 €/l in letni porabi 1500 m3 kar občutnih 470€ razlike. Če imaš možnost za zemeljski plin si nabavi kondenzacijski kotel. Prihraniš pri prostoru in ne skrbi te več ali bo čez 14. dni KOEL cenejši ali dražji kot danes.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik iskalecxx pravi:
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:

Plin bi po moje cenovno moral biti primerljiv z oljem - nisem pa siguren. Prostora za les ni tako da ....

A cisterne za olje ne boš ven vrgel?
Tako hitro najdeš prosotr za vsaj dve toni pelet v vrečah.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
če že razmišljaš o olju ti pride v poštev samo kondenzacijska varianta
če greš na plin je samo zemeljski naj varianta pa še to peč -kondenzacijska
beri mnenja ki ti jih bodo pisali na forumu-če te zanimajo podrobnosti se slišiva na ZS

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik iskalecxx pravi:

podatke na www.ekosklad.si

[/QUOTE]

ne najdem kje je subvencija za ogrevanje na zemeljski plin - samo na trda goriva
redface-1.gif

pomoč
cry12bpy.gif

[/QUOTE]

mislim da za plin in olje ni subvencij je samo za biomaso si upam trditi 100 %
tako da iz teh subvencij ne bo nič

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Glede na stroške bom novo peč po odšteti subvenciji dobil noter v štirih letih.

za plinsko peč ni subvencij kolko jaz vem.
navedi vir kje si to prebral

pozdrav.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Nisem prebral, sem kar lepo papirje izpolnil in dobil nakazan denar
smile-1.gif

Aja... tudi prebral sem več kot enkrat, ja
smile-1.gif

Energetika Ljubljana ima subvencije, za ostale po Sloveniji ne vem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Plin moraš pa pri njih kupovati naslednjih x let?
Če hočeš ostali na elko, kupi rabljeno. Prodajajo se za ceno starega železa.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Subvencija je do 20% pri Energetiki Ljubljana, mi smo dosegli celotnih 20% brez kakršnihkoli frk.

Na hitro ne najdem boljšega linka:
http://energetika.jhl.si/ucinkovita-raba-energije/razpisi-pogosta-vprasanja

Zgoraj nekdo govori o ceni. Ni "cene", ki naredi kopalnico namesto kurilnice in ni "cene", ki ti omogoči, da ne rabiš peči čistit in drv prekladat z vsem smetenjem vred. Prav tako ni "cene", ki namesto tebe kupuje pelete.

to ti je pa druga pesem da ti dajo subvencije ( Energetika ) vprašanje je od kod je ta alterjevec doma
eko sklad jih ne daje. zavezal pa si se za kolko let da boš njihov odjemalec plina ? to ti je isto kot ti ponujajo mobilnike za nižjo ceno samo da te privabijo. pol pa.....

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Plin moraš pa pri njih kupovati naslednjih x let?
Če hočeš ostali na elko, kupi rabljeno. Prodajajo se za ceno starega železa.

tu se ne strinjam s tabo da kupujem rabljeno robo pol pa se j*** z deli ni servisi.

pozdrav.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Oni so samo "kanalizacija", ob priklopu sem lahko izbral kateregakoli ponudnika plina in ga lahko tudi kadarkoli zamenjam. Ista scena, kot je pri elektriki. Edini pogoj je, da moram imet to peč vsaj tri leta priklopljeno na njihov plinovod, a plin lahko kupujem pri kateremkoli ponudniku. Zame to ni omejitev.

Glede ostalega pa... nit ne bom komentiral
smile-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

tu se ne strinjam s tabo da kupujem rabljeno robo pol pa se j*** z deli ni servisi.

Jap, ti dam povsem prav! Tule je še vprašanje, kak izkoristek ima taka rabljena peč. Če jo daje ven, zihr ni nova. Pri meni je prihranek ranga 1000€ na leto samo zaradi nove peči z bistveno boljšim izkoristkom in sodobne regulacije.

Peč ni električni radiator, k ga vklopiš, pa dela. Že samo predelava cevovodov je zabava, postavit peč je proti temu malenkost, razen če gre res za kako težko prasico :D