Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Kot zamenjavo za 40 let staro ITPP Ribnica kombinirano peč vzel Vaillant plinsko z integriranim zalogovnikom. Glede na stroške bom novo peč po odšteti subvenciji dobil noter v štirih letih.
Moje mnenje: plin!
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Plin je najbolj komot, pa žal drag. Če imaš možnost (prostor) razmisli še o kaki na trda goriva ali pelete. Cenovno so trda goriva najbolj ugodna, samo malce več dela je z njimi.
Citat:
Uporabnik iskalecxx pravi:
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Plin je najbolj komot, pa žal drag. Če imaš možnost (prostor) razmisli še o kaki na trda goriva ali pelete. Cenovno so trda goriva najbolj ugodna, samo malce več dela je z njimi.
Plin bi po moje cenovno moral biti primerljiv z oljem - nisem pa siguren. Prostora za les ni tako da ....
Citat:
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Kot zamenjavo za 40 let staro ITPP Ribnica kombinirano peč vzel Vaillant plinsko z integriranim zalogovnikom. Glede na stroške bom novo peč po odšteti subvenciji dobil noter v štirih letih.
podatke na www.ekosklad.si
Se tudi sam nagibam k plinu
Citat:
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Glede na stroške bom novo peč po odšteti subvenciji dobil noter v štirih letih.
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Subvencija je do 20% pri Energetiki Ljubljana, mi smo dosegli celotnih 20% brez kakršnihkoli frk.
Na hitro ne najdem boljšega linka:
http://energetika.jhl.si/ucinkovita-raba-energije/razpisi-pogosta-vprasanja
Zgoraj nekdo govori o ceni. Ni "cene", ki naredi kopalnico namesto kurilnice in ni "cene", ki ti omogoči, da ne rabiš peči čistit in drv prekladat z vsem smetenjem vred. Prav tako ni "cene", ki namesto tebe kupuje pelete.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Plin moraš pa pri njih kupovati naslednjih x let?
Če hočeš ostali na elko, kupi rabljeno. Prodajajo se za ceno starega železa.
Citat:
tu se ne strinjam s tabo da kupujem rabljeno robo pol pa se j*** z deli ni servisi.