Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

jezek

Guru
24. jul 2008
3.370
1.386
113
Ta najbolj popularne/najboljše gostilne po mnenju Alterašev zaprte zaradi sanitarne :). Le kaj to pove o prvih?
Malo updata:
Novico o inspekciji sem tu gor (prvi) objavil jaz.
Domacini so rekli, da so zaprli nekatere popularne, med drugim Pod zvon in La paloma.
V nobenem lokalu od zaprtih (žal) nisem bil, sem pa planiral obisk v teh dneh.
Kar se tice razlogov: kaj je bilo objavljeno na tv (umazanija) sicer pa je najvec zaprtij in sankcij zaradi neurejene dokumentacije. Ne vem ali gre za uporabno ali katero drugo dovoljenje (nisem najbolje razumel danes lokalcev), gre pa za to, da jih jebejo na male gole (in verjetno je prav tako) na teh dovoljenjih. Vsi namrec med letom zamenjajo ene 3 firme (davcna optimizacija), pri cemer pa je sedaj (kao novo?) stalisce, da mora biti nosilec dovoljenj (vsakokratni) doo, ne pa vec obrat, gazda, karkoli.... In tu so pocepali vecinoma vsi.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Fajn zgodbica za tiste z eno možgansko celico.
Mene ne boš prepričal, da je sanitarna zaprla lokal zaradi davčne optimizacije.
Nekaj let nazaj so v naši okolici zapri en lokal in lastnik je seveda na veliko razglašal, da je to samo zaradi neke dokumentacije. No, ni bilo.
Sicer pa, kakšne bodo šele sedaj cene, če “optimizacija” ne bo šla več čez.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Fajn zgodbica za tiste z eno možgansko celico.

Itak, lepo so ga nafojtrali, da bo še naprej šopal to njihovo svinjarijo in širil nauk. So videli da je pač potencialna stranka, da ga nafopajo :) Isto kot domačin ki se nikoli ne kopa, vedno 101 izgovor, noben ti ne bo jasno povedal da se v lastni kanalizaciji ne bo namakal. Če že, vsi v čoln in daleč ven.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.276
2.535
113
Če je plačal , na mu bo. Če ni ...

1689412371182.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Ne, ker mislim tam malcat še 1x. Sem jebal vse po vrsti pajkičarjem....danes so ocitno imeli Slovenija goni! Nikoli ne bom razumel tega fetiša. Cesta je nikakva, z nje ne vidiš NIČ (razen suhozida), vsako minuto ti prileti ZD fitipaldi taxi ali pa domaćin, nikamor ne moreš prit (plaž na tem delu ni kolesno dosegljivih), prešvican v kafano v Novaljo ne moreš....samo jebanje voznikov, da se moramo jajcat 40 po celem Pagu, namesto da bi razpićili laganini.
Pa ne da se ti tud na dopustu mudi? Bogi.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
K greste v Dubaj na dopust a tud primerjate njihove cene pa kvaliteto z našo?:fredi:
Ker že kar nekaj let ne hodim v hrčkolandijo na dopust, se mi o cenah ne sanja nič, lahko pa letos povem za santorini:
1. V trgovinah cene večinoma kot pri nas
2. Dežnik in dva ležalnika na plaži 15-30€ ampak je v to ceno šteta konzumacija, se pravi moraš nekej naročit za jest in pit. To se mi zdi zelo ql cena.
3. Bencin 2.1€/l.
4. Rentacar 40€ /dan min za neko krepolo (rahlo razsuta corsa) ampak glede na ceste boljšega niti ne rabiš.
5. Oia je draga
6. V restavracijah 2x souvlaki, grška solata, liter vode in 3x pijača 45€
7. Direkten let 30€ za enega
8. Fast ferry santorini - mikonos 70€ za enega, otrok do 12 leta polovicna cena.
In za Mikonos:
1. Cene v trgovinah kot pri nas
2. Dežnik in dva ležalnika na plaži zavisi močno od renomeja plaže, od 40 do 70€, brez konzumacije.
3. Bencin 2.1€
4. Rentacar 70€ za razsuto nissan micra, ceste malo boljše kott na santoriniju, ampak je promet kaos
5. Mikonos mesto drago, 2x koktejl in ena cocacola 44€ na sicer sunset lokaciji
6. Pita gyros 3x še kar velik 18€, mešano souvlaki in gyros krožnik za 2 39€ ampak porcija je za 3 odrasle komot.
7. Direkten let iz mikonosa domov 30€

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

jezek

Guru
24. jul 2008
3.370
1.386
113
Ja Grki so tud mal s cenami ušli letos. Se pravi da bodo U naslednje leto še dražji!

jezek

Guru
24. jul 2008
3.370
1.386
113
Pa ne da se ti tud na dopustu mudi? Bogi.
Ja normalno. Ce vsak dan naredim 60-100km po otoku se mi res ne da furat 40 za nekimi biciklisti. Danes je se nekaj posebnega v zraku. Dedi in babi na odprti cesti (60 omejitev) vštric z 12kmh. Drugi pacient iz Novalje proti Zrću sredi ceste, zraven pa sveža speglana kolesarska.... Škoda da nimam dizla, kakega Cumminsa.....

• Jezen sem
Reactions: jonny77

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja Grki so tud mal s cenami ušli letos. Se pravi da bodo U naslednje leto še dražji!

Ja konjo, ampak to je Mykonos, to ni tvoj Pag in gostilna Pod Zvonom. Razumeš ti to? Vem da ne. Primerjaj cene Mykonosa z Hvarom, bo bolj realno. Mykonos je itak verjetno najdražji Grški otok.

sad

Guru
24. avg 2007
21.015
9.661
113
Vse je samo stvar price/performance. Recimo sem bil nekje, kjer so cene na grobo 40% nižje od hrvaških. Bom šel še? Ne, ker je bilo razmerje price/performance slabše kot pri višjih cenah na Hrvaškem.
Ampak vseeno sam kažem/bom kazal Hrvatom, da pretiravajo s cenami in sicer s svojo denarnico.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja, Pag JE ciganarija, ampak Mikonos ni lepsi od Hvara, tako da...

Si ti res dobro? :) Ne govorim o tem kje je lepše ampak tako kot velja na hrvatiji Hvar za elitni otok, za smetano, tak je Mykonos v grčiji. In tega jim tudi ne zamerim. Naj imajo svoje punkte, naj se tam grupirajo ter naj jih lupijo. Gledamo pa ravno nek hotel za september in me je presentlo, Hvar ima kar nekaj lepih/dobrih hotelov v ponudbi po res dobri ceni. Ampak trajekt...

netko

Guru
25. jul 2007
6.933
2.241
113
Si ti res dobro? :) Ne govorim o tem kje je lepše ampak tako kot velja na hrvatiji Hvar za elitni otok, za smetano, tak je Mykonos v grčiji. In tega jim tudi ne zamerim. Naj imajo svoje punkte, naj se tam grupirajo ter naj jih lupijo. Gledamo pa ravno nek hotel za september in me je presentlo, Hvar ima kar nekaj lepih/dobrih hotelov v ponudbi po res dobri ceni. Ampak trajekt...
Pa dobro imas ti mogoce sindrom stare mame… jojhata trajekt je

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa dobro imas ti mogoce sindrom stare mame… jojhata trajekt je

Nimam sindroma ampak glede na to kam vse lahko grem, brez da se 2 ali 3 ure vozim in tratim svoj čas po trajektih se mi ne zdi smiselno. Potem bi moral res imeti hud interes iti tja. Sicer pa mislim da bo to letos zadnjič, če bo vse po sreči sem opravil z rvati.