Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Zakaj novinarji kdaj politikom ne zastavijo vprašanja koliko časa bodo še državljani molzne krave pri prodaji naftnih derivatov?
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...
meni se je boscarolijevo razmišljanje zdelo razumno,tranzit gre trenutno mimo,pravi sam da je dnevno 15.000kamionov na naših cestah če sem prav razumel.vsak ima tank preko 1000litrov in free pica+sok je drobiž v primerjavi s tem kolikor bi puščali davka in trošarin v naši državi.poleg tega pa se nas izogibajo tudi turisti ki potujejo na hrvaško
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Gorivo se toči tam kjer je cenejše, ne tam kjer je free sok in sendvič...
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Ikea v Grazu včeraj, čez cesto benzin po 1,25€, slovencev pa ko rusov,...Nisem delal analiz, ampak če laično razmišljam - pa recimo da naj bi cena bencina res bila dokaj neelastično povezana s porabo le tega - pač ljudje se bolj kot ne skoraj enako vozijo ne glede na ceno bencina, tako da država tukaj nekaj € profitira s povečanjem trošarin.
Po drugi strani pa ne samo, da ves tranzit ne tanka pri nas, ampak nas kar nekaj Slovencev očitno tanka čez mejo.
Konkreten primer: vsakič ko tankam 60L v Slo, me država obere za nekje 10€ več, kot me v At.
Ampak ko pa samo 1x tankam v At pa naša država izgubi cca 55€ v obliki trošarin in DDV. Da ne govorimo o gospodarstvu, ki bi lažje zadihalo z nižjimi cenami nafte. Me res zanima, če s temi trenutnimi cenami res iztržijo max možne € v proračun?
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Cez mejo se lahko nese samo do 5L...da ne bo kdo presenecen ce bo dubu kako kazen pri eventuelni kontroli...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zadnič bil v at...folk iz slo je konkretno točil v karnistre...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
In kaj je problem v tem? Carinski predpisi so jasni...
Madonca, pa vsi bi nekaj šmuglali pa kršili, izigravali... Ma saj ni čudno da smo tam kjer smo...