Cene "nadstandardnih" zobnih storitev HR

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
znanec si je dal nove(holywoodske zvezde varianta) zobe. Komplet zgornje in v bosni plačal 1300€. Pravi da je zelo zadovoljen!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Mirage pravi:
Verjetno je mislil to, da pri nas moraš imeti koncesijo, če hočes dobiti denar od zavarovalnice. V tujini pa lahko greš kateromu koli.

Točno to. S tem se diskriminira zasebnike pri nas.

Če se ne motim je zadeva ravno zaradi tega šla na ustavno presojo. Podobno kot tiste davčne olajšave za delo v tujini, ki so jih lani (ali predlani?) ukinili.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Morali bi dati opcijo, da se sami odločamo ali bomo imeli zobozdravstvene storitve krite ali ne, jaz sem že celo življenje pri privatnikih, državni mesarji mi še en zob niso zrihtal, kdo bo pa čakal po pol leta nanje? Raje bi imel 1€ manjšo položnico za dodatno zdravstveno..

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Pol leta je še dobro. Mama je šla v zobozdravstveni dom, da bi jih po 20-ih ali več letih malo poštimali protezo. Niso je hoteli niti vpisati na seznam, ker je čakalna doba več kot leto in pol. Kam pa naj gre starejši človek, ki nima več lastne možnosti prevoza? Vsekakor v takem primeru ne ostane kaj drugega, kot da greš in kakega Fakina skrajšaš zgoraj ali spodaj, zobozdravstvene storitve pa iščeš čez mejo. Po drugi strani pa imaš povsem brezplačno (oziroma na stroške ZZZS) kompletno storitev za zdravo osebo, brez čakalne dobe, zapisano celo v ustavo, ki je v bistvu z odgovornim življenjem skoraj nihče ne rabi. Vemo o čem govorimo, vendar bo nastopila ideološka vojna, če jo napišem z besedo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Morali bi dati opcijo, da se sami odločamo ali bomo imeli zobozdravstvene storitve krite ali ne, jaz sem že celo življenje pri privatnikih, državni mesarji mi še en zob niso zrihtal, kdo bo pa čakal po pol leta nanje? Raje bi imel 1€ manjšo položnico za dodatno zdravstveno..

A nebi mel raje še opcije, da tudi pri privatniku dobiš nekaj zraven? Oz. da lahko z računom od privatnika stopiš do ZZZS, ki ti povrne del stroškov?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V tujini imajo tkole.... pri nas pa kr nekaj počez, da dnar ponika na vse strani.

Citat:
Unser Angebot an Sie: Unser Kunde bietet Ihnen ein sehr attraktives Gesamtpaket. Dieses beinhaltet ein ansprechendes Gehalt sowie sehr gute zusätzliche Sozialleistungen (Altersvorsorge, Kranken- und Zahnzusatzversicherung etc.).

Samo kaj to pomeni Zahnzusatzversicherung? Do kakšne vrednosti ti to potem krijejo?
confused-1.gif

Kakšne izkušnje?

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

A nebi mel raje še opcije, da tudi pri privatniku dobiš nekaj zraven? Oz. da lahko z računom od privatnika stopiš do ZZZS, ki ti povrne del stroškov?

Tukaj je edina nevarnost, da bodo ti privatniki preveč dvignili ceno storitve in bo za vsako zadevo potem doplačilo. Oziroma, če bi bil trg prost zadeva niti ni toliko moteča, ker bi za enak denar potem v tujini dobil več in bi dosti ljudi odšlo h konkurenci.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ker kralj si ti, to je isto kod da bi se jaz dons na fjertik polomu, pol bi su pa ka salter si uredit nezgodno zav za en mio eur.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Ne, ker bo isto kot je zdaj. Vezisti bodo koristili vse brezplačno in bodo takoj na vrsti, ostali se lahko slikamo. S škrbinami.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Zakaj pa funkcionira avtomobilsko zavarovanje? Nekako tam ne rabiš čakat na popravilo mesece in leta, res pa je, da te zavarovalnica včasih omeji in reče, da plača samo do tega zneska. Včasih katera omeji tudi izvajalce.
Zakaj kaj takega v zdravstvu ne gre?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
znanec si je dal nove(holywoodske zvezde varianta) zobe. Komplet zgornje in v bosni plačal 1300€. Pravi da je zelo zadovoljen!

so ga pa nategnili... za totalko zgoraj placati 2600KM v bosni je ...
aplauz.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Že kar nekaj časa nazaj sem nekje zasledil, da so bile "nadstandardne" zobne storitve na Hrvaškem bistveno cenejše kot v Sloveniji. Ima kdo kakšne informacije iz prve roke, kako je sedaj s tem oz. ali je še tako (ker so v EU)? Konkretno me zanimajo implantati (pri nas menda v rangu 1500 EUR) in pa umetni nadomestni zobje, ki se našraufajo na zdravo korenino (ne spomnim se pravega izraza, pri nas je menda okoli 170 EUR, če je keramika).

Niso bistvene cenejse, v bistvu sploh niso cenejse. V ZG so naceloma drazje, pa tudi v okolici. Bistvo cenejse ni naceloma nikjer, je pa nekoliko ceneje v Srbiji in okolici. Kvaliteta je nekako po principu kolikor placas toliko dobis. Na papirju zgleda vse lepo in prav, v praksi pa malce zasteka
crazy1.gif
Recimo eden najbolj znanih centrov in hollywoodske reklame, uber bolnica, imajo dostavo z limuzino, nocitev hotelu, itd, itd....

Dejansko je to malce vecje stanovanje v pritljicju v neki xyz soseki, vonj urina ze na vhodu je priceless, krvni madezi na tleh tudi.... 6-7 stolov v istem prostoru.... Doktorji pa vsi komaji iz fakultete... Drill baby drill! :D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Zakaj pa funkcionira avtomobilsko zavarovanje? Nekako tam ne rabiš čakat na popravilo mesece in leta, res pa je, da te zavarovalnica včasih omeji in reče, da plača samo do tega zneska. Včasih katera omeji tudi izvajalce.
Zakaj kaj takega v zdravstvu ne gre?

Ker ni vmešavanja države, ker se avtodeli ne nabavljajo po 5-10x ceni glede na tujino, ker ni razpisov, ni monopola, ni dogovanja o cenah, če servis pretirava, pobašeš keš in zrihtaš pod kozolcem..

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Ne, ker bo isto kot je zdaj. Vezisti bodo koristili vse brezplačno in bodo takoj na vrsti, ostali se lahko slikamo. S škrbinami.

Zakaj bi bilo isto?

Recimo na voljo boš imel:
a. zdravstveni dom, kjer boš plačal za plombo točno toliko, kot ti bo vrnila zavarovalnica
b. privatnika, kjer boš plačal 30 eurov
c. privatnika, kjer boš plačal 100 eurov

v vseh treh primerih, pa ti bo zavarovalnica za storitev vrnila X eurov, ki bo za vse tri primere enak.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Ker je več kot ena zavarovalnica. Pri zdravstvu pa imamo samo eno zavarovalnico. Zakaj ni možno imeti več zavarovalnic (za PZZ jih imamo lahko)?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ker deluje na socialni solidarnostni način. Tega pri komercialnih zavarovalnicah pač ni. Kar pomeni, da ti pač recimo zdravljenja raka ne bi plačali, ker si "ekonomska totalka".

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Recimo na voljo boš imel:
a. zdravstveni dom, kjer boš plačal za plombo točno toliko, kot ti bo vrnila zavarovalnica
b. privatnika, kjer boš plačal 30 eurov
c. privatnika, kjer boš plačal 100 eurov

v vseh treh primerih, pa ti bo zavarovalnica za storitev vrnila X eurov, ki bo za vse tri primere enak.

Ker bodo omejitve, korupcija..

Če bo pa vsak lahko zrihtal zobe, bodo pa vse prihodke od dodatnega lahko kar samo zobarjem nakazali, za druge ne bo nič.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Eh, narobe si predstavljaš vsote, ki so namenjene za zobozdravstvo. Večje vsote so edino pri protetičnih delih, pa še to je v 90% krito iz dodatnega zavarovanja.

To, da dobiš od zavarovalnice nekaj nazaj, še vedno ne pomeni, da si bo vsak lahko "profesorja" privoščil, ker je pri visokih cenah prispevek zavarovalnice kvečjemu kakih 10%, ali pa še to ne.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Tole je bolj kot zanimivost: kolega (ki sicer dela v zdravstvu,torej kar dobro pozna zadeve) si je dal zrihtat komplet vse zobe na Kosovu,v Prištini! Sem najprej mislil da me zajebava,ko mi je govoril,po kaj je šel za nekaj dni dol
evil.gif

Menda v celi bivši jugi nimajo tako sodobno opremljene zobne ordinacije,kot je tam dol (stranke so v glavnem pripadniki UN in podobno)
Nimam pa pojma koliko je dal,poceni verjetno ni....