Cene "nadstandardnih" zobnih storitev HR

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Že kar nekaj časa nazaj sem nekje zasledil, da so bile "nadstandardne" zobne storitve na Hrvaškem bistveno cenejše kot v Sloveniji. Ima kdo kakšne informacije iz prve roke, kako je sedaj s tem oz. ali je še tako (ker so v EU)? Konkretno me zanimajo implantati (pri nas menda v rangu 1500 EUR) in pa umetni nadomestni zobje, ki se našraufajo na zdravo korenino (ne spomnim se pravega izraza, pri nas je menda okoli 170 EUR, če je keramika).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Prvič, cenejše so, ampak zmeraj manj, če mene vprašaš. Pri nas ponavadi preplačaš, če greš h nekomu, ki je star maček in si je ustvaril neko ime, a je zdaj vredno ali ne pa pustimo. Sem zadnjič videl dva predračuna in me je na rit vrglo. Ampak povsod ni tako, precej mlajših pri nas ima se mi zdi dovolj spodobne cene. Cena implantaov je odvisna kaj daš, neke bistvene razlike ni. Prevleko za 170 eur boš pa pri nas težko našel, poznam samo enega, ki ima 160 se mi zdi, ampak ne želiš tja.

Hrvatje bodo še nekaj časa imeli kar imajo potem pa gredo po gobe, ko bo eur tudi njihova valuta. Še kar večina dela je na račun tujcev, domači nemaju para.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Neto hrvaški ceni moraš še dodat potne stroške, nekaj dni dopusta...
Je pa pri nas vseeno svinjsko drago...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Ravno slišal zadnjič nekaj o slabi kvaliteti...

Kvaliteta na Hrvaškem ni nič slabša kot pri nas to govorijo naši zobarji zato da se ne bi dol hodilo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Mah, saj tudi naša kvaliteta je najbrž precej slabša od nemške ali podobne. Koliko so pa cene nižje?
Taščo smo peljali nekajrat cca 50km daleč (v sloveniji). Je bilo precej ceneje v primerjavi z lokalcem. Ne vem pa natančno kaj so ji delali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Neto hrvaški ceni moraš še dodat potne stroške, nekaj dni dopusta...
Je pa pri nas vseeno svinjsko drago...
Mah, probaš si urediti med poletnim dopustom nekje ob obali. Sicer imaš pokvarjenega (dopust), ampak....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če se komu kaj zdi drago, naj mi na ZS pove, kako ceno je dobil za predračun, pa mu povem a je drago, in če se da pri nas dobit kvalitetno za manj.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Mati je delala v đurmancu in jo je tukajšnji zobozdravnik fehtal za številko da svojo mamo pošlje tudi dol toliko o slabi kvaliteti.

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Kreganje o kvaliteti tu in tam nima smisla, ker se ne more preverit. Imam dobre in slabe primere, noben pa ne vodi statistike, zato je primerjava brezpredmetna...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Bolj kot cene tam, bi mene zanimale cene v AT. Hrvat je hrvat, ne bi mu šel zdravja ponujat, jodlarji pa so znani da marsikaj naredijo bolj kvalitetno, tako da bi se rajši tja obrnil, če bi imel kakšne težave.

Ampak zanimivo, folk komot skešira/vzame kredit za avto vreden 20.000 ali več EUR, ko pa se gre za zdravje, pa jim je par 100 eur hudo drago, jaka logika
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Mati je delala v đurmancu in jo je tukajšnji zobozdravnik fehtal za številko da svojo mamo pošlje tudi dol toliko o slabi kvaliteti.

Ja sigurno ja
hysterical-1.gif

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bolj kot cene tam, bi mene zanimale cene v AT. Hrvat je hrvat, ne bi mu šel zdravja ponujat, jodlarji pa so znani da marsikaj naredijo bolj kvalitetno, tako da bi se rajši tja obrnil, če bi imel kakšne težave.

Ampak zanimivo, folk komot skešira/vzame kredit za avto vreden 20.000 ali več EUR, ko pa se gre za zdravje, pa jim je par 100 eur hudo drago, jaka logika
wink-1.gif

Človek lahko dela enako delo za 50 eur/h ali za 35 eur/h, ko ga material in stroški stanejo 17 eur. (si zmišljujem)

Ena stvar je v hoferu ceneje kot pri sosedu, ker ima hofer nižjo maržo.

Če bi hrvati delali zanič in bi bilo veliko reklamacij, bi se to razvedelo. IMO so vir teh slabih informacij prav naši patrioti.
Mimogrede, bratranec iz Torina si je lani delal zob in je zdaj imel reklamacijo, nekak je bil zob prenizek ali previsok (ne vem točno) in so mu popravili kot reklamacijo brez plačila.

Največje vprašanje tukaj je, kakšen material uporabljajo za delo in kdo bi to lahko preveril. Ker spet našim patriotom ne verjamem nič.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No saj, verjamem, ampak glej, folk špara pri lastnem zdravju za par 100 eur...se ti ne zdi to absurdno? Jaz bi razumel, da bi iskali boljšo kvaliteto stortev, ne pa nižjo ceno. Saj ne kupuješ rabljenega avta...

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Ali se da delno dobiti povrnjeno od nasega zavoda implantat na hrvaskem? Ali se da skleniti kako dodatno zavarovanje in potem v naslednem letu zamenjati mrtev zob z implantatom?

P

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hysterical-1.gif

Oprosti, ampak sem se res nasmejal. Veš koliko ti da zavarovalnica zraven pri delu na implantatu pri nas? Nič, nula, nada, niente, 0.

Zakaj bi ti dali kaj za implantat na hrvaškem?

Sploh pa se mi zdi povračilo stroškov zavarovalnice za zobozdravstvene storitve v tujini ena večja diskriminatorna svinjarija, ki bi morala pred EU sodišče, v kolikor se resnično dogaja.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
hysterical-1.gif

Sploh pa se mi zdi povračilo stroškov zavarovalnice za zobozdravstvene storitve v tujini ena večja diskriminatorna svinjarija, ki bi morala pred EU sodišče, v kolikor se resnično dogaja.

Zakaj tako meniš ?

A kdaj kaksno zadevo kupiš preko meja, kjer so cenejše?

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Verjetno je mislil to, da pri nas moraš imeti koncesijo, če hočes dobiti denar od zavarovalnice. V tujini pa lahko greš kateromu koli.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113
Pri nas ti tudi koncesija ne pomaga.
Če gre pri nas nekdo "preko vrste" je samoplačnik in pika.
Če pa gre "preko vrste" na hrvaškem, pa plača ZZZS.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Mirage pravi:
Verjetno je mislil to, da pri nas moraš imeti koncesijo, če hočes dobiti denar od zavarovalnice. V tujini pa lahko greš kateromu koli.

Točno to. S tem se diskriminira zasebnike pri nas.

Kar se mene tiče, bi v celoti ukinil koncesije, zavarovanci pa naj se z ZZZS in računom v roki zmenijo, koliko dobijo nazaj. Tako bi bilo fer tudi za paciente - vsak je upravičen do enakega denarja pri komer hoče, izvajalca (in eventuelno doplačilo) naj si pa sam izbere.

Prav tako je neumnost, da zavarovalnica diktira, kaj je primeren način oskrbitve pacienta. Po njihovih pravilih naj izračunajo koliko mu maksimalno denarja pripada za sanacijo stanja, kako se pa sanira pa se naj odločita zavarovanec in njegov zobozdravnik.