Cene menjave gum ( v nebo )

Vprasaj

Guru
15. avg 2008
1.555
506
113
Ljubljana
Eno vprašanje. Stric ima montirko in centrirno mašino, pa dva dvigala. Tako da pri naši hiši menjamo zastonj gume. Sem se pa malo pogovarjal okoli koliko plačujejo za premontažo in centriranje gum. Od kdaj so premontaže za npr 17 col že kar 60-70 eur? Pa hranjenje so tudi nekje okoli 50 eur.

Sej vem da nisem primeren za obsojat kaj takega, ampak gume menjam sam (ne rabiš bit raketni znastvenik dokler ni pod 40 višina gume), tako da se mi zdi taka storitev draga.

Koliko pa ste vi dali za premontažo gum?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
937
158
43
ko smo pri tem, kaj je po zakonu - verige, štumfi, al so zadosti tisti trakci - kot "vezice" oz. paski - oz niti ne vem kak sem jim reče? Če te policaj ustavi, s čem bo vesel?

pa tudi - kaj imeti zraven, če greš na smučarijo - gor Avstrija? pa te tam kaj dobi? še vedno najboljše ketne al...?

Če na 4 leta prodajaš avto, potem se ti ne splača. Če ga imaš 10 se zagotovo splača, da ne rečem če ga lastiš še dlje. Moji avti so šli v prodajo stari 15, 19, eden bo sedaj star 10 in še ga nebi dal od hiše. Vsi kupljeni novi. Zdaj pa računaj. Oba kupca sta bila blazno vesela, ko sta dobila še komplete zimskih gum v kuferamu. Vsaj to, zaslužil z njimi nisem nič v smislu, da bi za avto dobil več.
Za all season sem pa sam skeptičen. Če bi bile tako super, bi to bile danes edini tip gume, ki bi se prodajal. Ni videti tako...
z all season se da dokaj lepo živet če imaš povprečno kočijo, voziš povprečno in ne voziš po nekih hudih ekstremih. Jaz tu na Goriškem z njimi okej shajam. Notranjska bi verjetno bila že problematična zaradi snega, nižjih temperatur in podobnega. Podobno pri vas na Štajerskem.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.660
3.926
113
ko smo pri tem, kaj je po zakonu - verige, štumfi, al so zadosti tisti trakci - kot "vezice" oz. paski - oz niti ne vem kak sem jim reče? Če te policaj ustavi, s čem bo vesel?

pa tudi - kaj imeti zraven, če greš na smučarijo - gor Avstrija? pa te tam kaj dobi? še vedno najboljše ketne al...?
Za Avstrijo verige, štumfi niso dovoljeni, oz. so z nekim njihovim certifikatom, pa si potem na 3x ceni verig.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.517
7.613
113
z all season se da dokaj lepo živet če imaš povprečno kočijo, voziš povprečno in ne voziš po nekih hudih ekstremih. Jaz tu na Goriškem z njimi okej shajam. Notranjska bi verjetno bila že problematična zaradi snega, nižjih temperatur in podobnega. Podobno pri vas na Štajerskem.
Kako dolgo pa jih imaš oziroma koliko kilometrov narediš z njimi preden dosežejo 4 do 5mm?

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.363
2.347
113
Ni še nobena znamka pogruntala sistema, da lahko zamenjaš senzor brez da bi rabil gumo dajati dol iz platišča? Lahko bi se odvil kot ventilček recimo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.660
3.926
113
Jaz imam na avtodomu senzorje v kapici ventilčka (Aliex itak). V štirih letih mi jih še niso ukradli, ker si jih lahko brez notranje enote v rit vtakneš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.032
8.206
113
pri taščici
jezek
če me spomin ne vara, imaš neke AE tpms senzorje? Al imaš to na drugem avtu?
na koni po 4 letih zaenkrat še delajo (nisem še menjal zdele gum, upam da ne bo crknil ob tokratni menjavi), na tesli tudi zaenkrat še bp. ( po 2,5 letih)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.517
7.613
113
Jaz imam na avtodomu senzorje v kapici ventilčka (Aliex itak). V štirih letih mi jih še niso ukradli, ker si jih lahko brez notranje enote v rit vtakneš.
Moje kolo lahko celo ukradeš in BP na prvega opelna zmontiraš, upariš in voziš dalje. Tako da ob kraji ventilčka bi bilo podobno. Ne vem pa kakšna je tvoja tehnična rešitev.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.096
2.209
113
jezek
če me spomin ne vara, imaš neke AE tpms senzorje? Al imaš to na drugem avtu?
na koni po 4 letih zaenkrat še delajo (nisem še menjal zdele gum, upam da ne bo crknil ob tokratni menjavi), na tesli tudi zaenkrat še bp. ( po 2,5 letih)
Sem šenkal enemu, ker moji še delajo, pa brezveze menjat. Njemu delajo na 5ki. 4 kos je bilo pod 30e. Isti link sem pripopal amerikancem, vsem dela bp. Saj vulkanizerji zdaj ocitno delajo isto, samo da te opalijo za ene 80e za set

Kako dolgo pa jih imaš oziroma koliko kilometrov narediš z njimi preden dosežejo 4 do 5mm?
zdaj sm jih spičil na cca 30 kkm (2 leti) s tem da sem se vozil na Kras v službo, oz drugače povedano vozil sem se po kolovozih, jamah, ostrih robnikih in tisto jih je pojedlo, drugače bi še malo zdržale.