Cene goriv

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ste si že kaj preračunali do katere cene boste še folgali plačevanje bencina in dzla?
Si ne predstavljam da bi plačevali za tank 100 €, kar pri pri meni prišlo cca 200 - 250 € mesečno.
uf-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
bom pač ukinil nedeljske izlete.....

mam taki tempo življenja da mi en poln tank zdrži 2 mesca če je sila
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bo vsaj manj prometa na cesti. Trenutno zgleda, kot da bencin zastonj talajo, ne pa da se draži prek vseh mej.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, kupovat ga bo treba, ampak če se bo dražil s takim tempom bo treba definitivno se preselit čim bližje službi, trgovini, šoli itd. Pa tudi vsakokrat premislit, ali vzet avto ali raje na kolo.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
mah verjetno ko bo 2€ liter bomo menjali avto za bolj varčnega.....sedaj žre japonc 1.6 100KM cca 10l......
trenutno mi še ni sila da bi menjal avtomobil zaradi porabe....
pa še potnih stroškov nimam ker sem študent....porabim pa cca 120l/mesec

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
isto kot je rekel uporabnik zgoraj, če bo šlo tako naprej, bo treba zamenjati avto s takšnim ki manj porabi. avto je pri meni pogoj, ker sem doma 15 km iz mesta in se ne morem s kolesom nekajkrat na dan vozit sem pa tja. poleg tega pa se moram še najmanj enkrat tedensko vozit v maribor in nazaj (cca 80 km na eno stran)

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Moj novi avto pokuri 5,9 l/100km vsaj tko mi je napisu na displej. Ej kolk so kej cene benza v IT in FR?

majč

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Pri nas bo cena letos narasla do 1.8 tam se bo umirila. Glede na trenutno stanje mesecno pokurim do 2k€ mesecno za gorivo (poslovno in privat skupaj), ko pa pomislim na stare dobre cajte ,ko sem doma dobil jurija za tisto malco, sem pa sel na bencinsko natankal motor kupil zraven se olje, in mi je se vedno ostalo za malco, me kar malce prime da bi skocil nazaj v cajt (ce bi lahko seveda) in si skopal jamo in notri vsak dan vlival benz
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pri nas že zdej za benz damo minimalno 250€ na mesec. Starši se furajo vsak dan 35km v eno smer na šiht in pač ne gre drugače. Pa še tamal gre vsako jutro v šolo z njima, tako da je avto kar izkoriščen.
Ob višanju cen benza sem tud sam opazu, da se da porabo precej zmanjšat... prej sem hodil na faks posebaj z avtom, če sem recimo kasneje začel. Zdaj ko pa se peljem s starši, pa grem lahko pred in po faksu na kofe, za domov pa še na avtobus, pa me še pride ceneje, kot če bi se sam vozil. Sem kar malo svetlo pogledal zadnjič, ko sem preračunal, da so se karte za bus podražile samo za par 10 centov v treh letih. Če spustijo cene avtobusov za 10% se mi bo celo bolj splačalo peljat z busom kot z avtom
smile-1.gif

Je pa res, da si tak sistem lahko privoščiš samo v obdobjih, kjer nisi vezan na čas... če mam natrpan urnik se mi še vedno bolj splača furat z avtom, ker so avtobusne povezave preslabe.

Se bo pa folk moral počas mal odvadit lagodja, da se vsak fura s svojim avtom. Kot opažam je v avtomobilih zjutraj v vsaj 60% samo voznik. S tem, da iz našega konca zjutraj na šiht vozijo v koloni več al manj eni in isti... enaka zgodba pa je ob 16.00 ko se vračajo iz šihta. Če bi se mal zorganizirali in bi se vsaj 3 dni na teden peljali z istim avtom, bi vsak privarčeval vsaj en tank benza na mesec oz 720€ na leto... to pa niti ni tok mal za enga povprečnega delavca.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pri nas nekateri menjavajo šihte tako, da delajo dva šihta skupaj in so potem dva dni doma. Pa recimo, če si v službi do poznega popoldneva prespiš v službi in zjutraj, ko vstaneš si že na šihtu
cheer.gif
Jaz, ki imam družino to redko kombiniram ampak tistim, ki se jim pa ne mudi domov jim pa kar paše.