Pri nas že zdej za benz damo minimalno 250€ na mesec. Starši se furajo vsak dan 35km v eno smer na šiht in pač ne gre drugače. Pa še tamal gre vsako jutro v šolo z njima, tako da je avto kar izkoriščen.
Ob višanju cen benza sem tud sam opazu, da se da porabo precej zmanjšat... prej sem hodil na faks posebaj z avtom, če sem recimo kasneje začel. Zdaj ko pa se peljem s starši, pa grem lahko pred in po faksu na kofe, za domov pa še na avtobus, pa me še pride ceneje, kot če bi se sam vozil. Sem kar malo svetlo pogledal zadnjič, ko sem preračunal, da so se karte za bus podražile samo za par 10 centov v treh letih. Če spustijo cene avtobusov za 10% se mi bo celo bolj splačalo peljat z busom kot z avtom
Je pa res, da si tak sistem lahko privoščiš samo v obdobjih, kjer nisi vezan na čas... če mam natrpan urnik se mi še vedno bolj splača furat z avtom, ker so avtobusne povezave preslabe.
Se bo pa folk moral počas mal odvadit lagodja, da se vsak fura s svojim avtom. Kot opažam je v avtomobilih zjutraj v vsaj 60% samo voznik. S tem, da iz našega konca zjutraj na šiht vozijo v koloni več al manj eni in isti... enaka zgodba pa je ob 16.00 ko se vračajo iz šihta. Če bi se mal zorganizirali in bi se vsaj 3 dni na teden peljali z istim avtom, bi vsak privarčeval vsaj en tank benza na mesec oz 720€ na leto... to pa niti ni tok mal za enga povprečnega delavca.