Cena zemljišča

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
A se kdo kaj spozna na cene zemljišč?

Zanima me za parcelo cca. 5000 m2, slovensko "sredogorje", namembnost je kmetijsko + gozno zemljišče, dejansko je pa na njem en zaraščen travnik in po obronku nekaj gozda (smreka). Koliko je to vredno?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Vredno je kolikor si pripravljen dati za to, če ni drugih ponudnikov.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
od 0,5 - 10 EUR na m2.

Hvala!
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Vredno je kolikor si pripravljen dati za to, če ni drugih ponudnikov.

Ja, morm vedet koliko naj ponudim oz. koliko je rang za tako stvar, da vidim če se mi sploh splača!
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Sem že gledal tudi po oglasnikih, ampak je glavni problem, da takega tipa zemljišča ne prodaja nihče. Kot sem rekel gre za parcelo sredi "ničesar", kategorizirano kot gozd, travnik (kmetijsko zemljišče) katero to ni. Ker ni gozda ni vredno nič, četudi bi bil travnik ga nimaš kaj rabit (razen za kozjerejo) - pa ni travnik, ker je polno robide in leske (grm), kmetijsko zemljišče pa tudi ni ker na njem ni bilo njive že 20 let. Pa tudi sam naklon onemogoča katerokoli dejavnost ...

Torej je cena pod 2 EUR/m2 čisto realna?
grims-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Poizkusiti ni greh, malce preveri finančno stanje prodajalca pa tko.. so pa nekateri taki, da ne bodo prodali pa če daš 1mio, drugi pa prodajo, samo da je za par mesecev pijančevanja..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Povej bolj natančno kje.

Drugače pa je to vredno max 0,5 EUR/m2, pa nič več.

Sredogorje, občina Tolmin, cca. 600 m.n.v., 1km od kraja s 500 prebivalci, 200m ob najbližje hiše ... aja, 1h pa še nekaj od ljubljane, to je verjetno najbolj pomemben podatek!
zmaga.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Povej bolj natančno kje.

Sredogorje, občina Tolmin, cca. 600 m.n.v., 1km od kraja s 500 prebivalci, 200m ob najbližje hiše ... aja, 1h pa še nekaj od ljubljane, to je verjetno najbolj pomemben podatek!
zmaga.gif

Potem je cena odvisna predvsem od tebe (koliko ti pomeni tista parcela). Drugače pa imaš po sloveniji naprodaj precej takih parcel po manj kot 0,5 EUR/m2.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik elo pravi:
pa so transakcije zdrave, po naravi take, da so bile izvedene po tržni ceni?

Po mojem so. Če pa že, je oglaševana cena višja kot je v resnici prodajna, da ne pokvari posla kak predkupni upravičenec.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Torej je cena pod 2 EUR/m2 čisto realna?
grims-1.gif
Prav gotovo. Vse ostalo je veliko pretiravanje. Samo, da ne boš potem jokal, da ti je kmetijski inšpektor nabil kazen, ker nisi gospodaril po "dobri kmetijski praksi". Sem videl na enem forumu tak primer. Pa je človek zemljišče vsako leto enkrat celo v celoti pokosil! Seveda je zato bil verjetno potreben "dober sosed", ki je inšpektorja pravilno usmeril.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še na nekaj ne pozabiti...
Ceno postavlja prodajalec, ki ni omejena z nobenim predpisom.
Kupec se lahko zgolj pogaja ali da ponudbo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Povej bolj natančno kje.

Se strinjam,
15 km od lj, se je gozd prodal baje po 0,6.
Če ga novi lastnik poseka ima kupnino plačano, parcela(podobna tvoji) mu pa ostane.

Če nimaš nekega posebnega interesa po taki parceli je cena te parcele mogoče 0,3 evra (če res ni veliko gozda v njej)

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
če se s pogodbo proda po ceni, ki je nižja od navedene v ponudbi, ki visi na upravni enoti, je tak posel ničen. pogodbe oziroma pravnega posla upravna enota nato ne potrdi (odobri).

l.p.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ok hvala vsem za podane cene in nasvete, bomo šli do lastnika pa se probali izpogajat za "razumno" ceno.

Do sedaj nisem mel pojma o ceni in če bi kdo rekel, da je stvar vredna 20EUR/m2 bi verjel!
tongue-1.gif

Interes po parceli je zato ker se drži neke naše in so meje tako čudne da hodi samo v napoto (dostop, itd.). Sicer nihče ne rabi 5000m2, ampak ker je taka parcela v celoti kupiš vse in je še najcenje (in najmanj problemov).

Sicer pa če prodajaš po zelo nizki ceni znanemu kupcu se ponavadi posla ne objavi na "oglasni deski" ampak se plača nekaj več na UE in je posel ravno tako legalen in veljaven. Namreč pri nizkih cenah se zna hitro zgodit da pride en tretji in izsiljuje (v stilu daj meni 500 EUR pa ne oddam ponudbe) ...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ni glih neki za poskušat... on more objavit na tablo in tisti ponudnik k da najvišjo more tud prodat oz če da sosed ravno toliko more prodat sosedu......

tko da je eno vrsto gemblinga pa še status kmeta more met