Cena nepremičnin - velik razkorak v ceni iste hiše

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kje pa zivite. Posrednik vse zrihta, oglasuje, odpira vrata, pol pa prodajalec gre mimo tega do kupcs, ki ga namamil posrednik.

Ja in kje je najdel kupce? Kupci se sami najdejo ko iscejo preko spletnih DVEH portalov nepremicnine in to je to.

Sploh nevem kdo tem qrcem dopusca procente vzemat, zakaj pa procente se v sluzbi ne dobivamo ko stranko dobimo ali pa podobno?

agencija bi morala dobiti recimo 100 eur za vso papirologijo kateri itak rihtajo rutinsko in to ej to.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
O tem sem tudi jaz razmišljal. Zakaj si že zaračunavajo procente?

Za vse storitve bi morali imet postavke in basta. Mogoče je to tržna niša za nove agencije na trgu...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Pred dobrim letom smo prodali hišo. Sami, brez agencije. Sicer smo jo prodajali tudi preko agencije, a stranka je kontaktirala neposredno prodajalce. Tako agencija kot mi smo imeli identično ceno, kupcu smo potem dali popust v vrednosti provizije (2%). Imeli smo najeto odvetnico, ki je pripravila vse pogodbe in podobno. Ker je sorodnica, je obračunala najnižje možne stroške, vseeno mislim da je bilo vsaj 300€...
Nastavljena cena je bila nekje 10% nižja od GURSove cenitve, prodano v 1 tednu.
Če prodaja za 40k EUR ti mahanje agenciji z 35k ne bo obrodilo sadov, saj je verjetno dogovorjena najnižja prodajna cena. Prav tako ti lastnik potem ne bo prodal direktno (če boš šel na agencijo in hotel ogled), saj bo reskiral tožbo agencije.
Pridobi podatke o lastniku, kontaktiraj ga osebno. Agencija ti za provizijo uredi vse papirje, če prodajaš sam v lastni režiji so ti stroški tvoja skrb... Pri ceni 40k EUR odšteje agenciji 800EUR kar komaj pokrije stroške notarja in odvetnika. Mogoče prodajaec ni pripravljen prodati 10% ceneje od oglaševanega....

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
te notarji služijo takšne denarje -> dejansko javna uprava a podatkov o plačah ne najdeš na AJPESU, sramota!