Cena kave....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
če meni da tako ceno, samo odkorakam stran pa naj kliče policijo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Te dni sem zasledil da je nek gostinec v Rovinju za dve kavi z mlekom zaracunal 9,5€.
Sicer cena me ne moti,placal sem ze vec....ampak moti me dejstvo da ima locen cenik za domace in za tujce....

Saj pa to je v redu. Zaračunati je treba čim več, natančno največ je tisto, kot je še nekdo pripravljen plačat. Do centa natančno.

Kaj je tu za čuditi se
confused-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ni problem v ceni....sploh ne.
Ne mores imet cenik za domacine in cenik za tujce!
V tem je poanta....

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Verjetno je kak starejsi [cenzura] ki je ostal pod jugoslavijo ko so tujci placevali cestnine in mostnine x2

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
če meni da tako ceno, samo odkorakam stran pa naj kliče policijo.
Saj bi jo poklicali, sam pol bi kavo plačal, pa še batine bi kasiral!
10.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.696
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
K da je pri nas kaj drugace. A mislite da domacini na bledu in bohinju recimo placujejo polne cene? Jao ste naivnezi....

Točno tako, ti pametnjakovič. Na Bledu domačini plačujemo polne cene. Razen če imaš ti kakšne druge podatke iz prve roke, pa nam naivnežem ne poveš.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.832
2.615
113
Ovo je cijena za glupe slovence, jer oni uvjek gube!
Zato grem raje v Srbijo, k tistim, ki so Hrvatom mozak zribal!
Pa še ceneje je. Serjem pa po Hrvaških skretih. So čistejši od Srbskih.
Lepo prosim, da mi oprostite za trenutek slabosti, vendar iskrenosti.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.696
113
Čisto prav. 15€ bi jim moral računati, pa še kakšen šamar umesto suvenira.
smile-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Bleda in Bohinja se izogibam do konca življenja, kolikor se le da. Tam so res gorenjci posebne vrste, računajo vse, kar se le da. Plačaš parkirišče kjerkoli + da ga iščeš tudi dve uri, pa preden se prebiješ po cesti skozi Bled, tudi traja..., plačaš peš pot do kamorkoli z izgovorom, da je to za urejanje poti...

Hvala lepa za tak turizem in naj vam na tem koncu čimprej propade.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.696
113
Ti se kar izogibaj Bleda. Nobene škode. Če nisi v vseh teh letih bil sposoben najti brezplačno parkirišče na Bledu, ostani doma.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Bleda in Bohinja se izogibam do konca življenja, kolikor se le da. Tam so res gorenjci posebne vrste, računajo vse, kar se le da. Plačaš parkirišče kjerkoli + da ga iščeš tudi dve uri, pa preden se prebiješ po cesti skozi Bled, tudi traja..., plačaš peš pot do kamorkoli z izgovorom, da je to za urejanje poti...

Hvala lepa za tak turizem in naj vam na tem koncu čimprej propade.

hahaha... samo nabijanje ali pa posredovanje nepreverjenih info....
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz niti nisem z bleda pa grem na grad zastonj pa s pletno se napol zastonj vozim tko da malo se zamisli
wink-1.gif

Ce si v kaksni gostilni stalna stranka verjetno dobis kaksen popust ali kaj takega.

13. jul 2011
2.677
626
113
KSZ, če sem prav razumel, cena uradno ni različna za tujce in domačine. To v EU ni dovoljeno. Pač pa je dovoljeno imeti različno ceno v različnih predelih lokala. V Italiji (sploh v turističnih krajih) ima pijača različno ceno pri šanku (al banco) kot pri mizi (al tavolo). Seveda pri mizi sedijo navadno samo tujci, domačini pa vsi pri šanku. Tudi cenik je navadno napisan tako, da tujec ne zazna takoj, da je cena različna. Seveda ta finta deluje samo enkrat in gost zapusti lokal z grenkim občutkom (pa ne samo zaradi kave) in se vanj ne vrne več. Ampak, tam kjer je fluktuacija različnih gostov dovolj velika, se lastniku taka taktika izplača. Žal, ker to moraš biti tudi posebne vrste pi*da, da to počneš gostom. Čeprav je pa tudi res, da na tak način tudi v turističnih krajih domačinom ohranjaš znosne cene.
V enem lokalu na Baltiku, ki je za tamkajšnje razmere precej drag, pa sem videl, da so stalnim gostom razdelili kartice s katerimi imajo zajeten popust.

Sicer pa ja, se še spominjam tiste:

Fish picnic 10.000
za jugoslovene pet tisuæa

grims-1.gif

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Na Siciliji je isto v Palermu je isto v Monacu je podobno, prav tako na azurni so cene za DE in RU različne, ma kaj se bi sprenevedali povsod v turizmu so lopovi raje bodimo doma pa je tam je cena vedno ista... hahah Jst mu bi šel v trgovino po 1kg kave pa mu dal.