Cena goriva v torek

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
A to resno da je v švici cena letne vinjete 25e?

Ja. Samo tam je država gradila avtoceste z lastnim kapitalom in ne rabijo odplačevat tujih kreditov.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Ja. Samo tam je država gradila avtoceste z lastnim kapitalom in ne rabijo odplačevat tujih kreditov.

Pa verjetno jim ni treba vsake pol leta popravlat avtoceste, ker bi bile nekvalitetno narete (pa met 60 oz 70 omejitev v predoru
confused-1.gif
). Pa kartelnih dogovarjanj verjetno tut ne pustijo...

Sicer pa glede cen - fino je, da je teh 5% bencin cenejši (mam bencinca), ampak zdej enkrat mi bo zmankalo kurilnega olja, pa bom tolko več colal. Kakorkoli obrnem se bom skeširu...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Kje pa bodo dobili denar, če ne od vinjet, da bodo lahko popravili za sabo.
bonk.gif

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Citat:

Povsot je dizel cenejši od bencina, le v Švici in sedaj v Sloveniji, odkar je v SLO več dizlov kot bencinarjev. Prvo je bil dizel poceni da so ljudje masovno kupovali dizel, sedaj pa so cene nabili in s tem lepo še dodatno polnijo proračun.

Me zanima če se bodo zgledovali tudi po švici ko bodo nastavljali ceno letne vinjete, ki košta v švici 25 EUR. Vendar v tem primeru bodo vzeli za zgled Romunijo ali Poljsko, kjer košta 200 EUR.

Jah jebat ga. Tako državo mamo ni kej. Sicer naša super vlada pravi, da to nima veze s trošarinami - da so take naravne cene na trgu. Lol, da ne bo kej res. Če je povsod cenejši, se ve zakaj je pri nas dražji. Da ne govorim o tem da bi glede na to da dizel izpusti mnogo manj toplogrednega CO2 napram bencinarju iste moči, bi moral skor subvencionirat dizel ne pa nabijat trošarine.
uf-1.gif

Pa da ne govorim o tem da smo po raziskavi Forbesa (uglednega svetovnega finančnega časnika) najbolj obdavčena država na svetu trenutno. Pozor! Bolj smo obdavčeni kot Danska. In kaj dobimo za to? Danci dobijo penzije ne glede na delovno dobo, ko človek preide določeno starost, vsak študent ima štependijo in tako naprej. Mi pa dobimo prst v rit od naše vlade.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Najbolj potem, da dvignemo cene bencina in dizla na 1,5 €, pa iz tega financiramo ceste, avtoceste in železnice, popravimo kvote CO2 in še zmanjšamo gužve.

A ne?
evil.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik mish pravi:
Citat:

Povsot je dizel cenejši od bencina, le v Švici in sedaj v Sloveniji, odkar je v SLO več dizlov kot bencinarjev. Prvo je bil dizel poceni da so ljudje masovno kupovali dizel, sedaj pa so cene nabili in s tem lepo še dodatno polnijo proračun.

Me zanima če se bodo zgledovali tudi po švici ko bodo nastavljali ceno letne vinjete, ki košta v švici 25 EUR. Vendar v tem primeru bodo vzeli za zgled Romunijo ali Poljsko, kjer košta 200 EUR.

Jah jebat ga. Tako državo mamo ni kej. Sicer naša super vlada pravi, da to nima veze s trošarinami - da so take naravne cene na trgu. Lol, da ne bo kej res. Če je povsod cenejši, se ve zakaj je pri nas dražji. Da ne govorim o tem da bi glede na to da dizel izpusti mnogo manj toplogrednega CO2 napram bencinarju iste moči, bi moral skor subvencionirat dizel ne pa nabijat trošarine.
uf-1.gif

Pa da ne govorim o tem da smo po raziskavi Forbesa (uglednega svetovnega finančnega časnika) najbolj obdavčena država na svetu trenutno. Pozor! Bolj smo obdavčeni kot Danska. In kaj dobimo za to? Danci dobijo penzije ne glede na delovno dobo, ko človek preide določeno starost, vsak študent ima štependijo in tako naprej. Mi pa dobimo prst v rit od naše vlade.

kak je lepo bit pameten ane?

poglej si tale link: KLIK

zdaj pa mi prepiši cene goriv BREZ dajatev..... no? kateri je cenejši?
zdaj pa še prepiši dodane TROŠARINE??? no??? kaj pa zdaj?

aja... še nekaj glede Danske.... si že bil tam da poznaš kake so razmere?
malo se še drugje pozanimaj......

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ok vse lepo in prav samo podatka za jutri ni pa še nobeden napisal?
confused-1.gif
Danci nemci švicarji me bolj malo zanimajo ker večino časa prevozim SLO!

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.105
113
Zaradi praznika bo v sredo.
No sedaj ko sem pogledal tole kaj je napisal novaa bi potem prišel dizel 1,182€ ,kar mislim da govori v prid bencinarjem

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik mish pravi:
Citat:

uf-1.gif

kak je lepo bit pameten ane?

poglej si tale link: KLIK

zdaj pa mi prepiši cene goriv BREZ dajatev..... no? kateri je cenejši?
zdaj pa še prepiši dodane TROŠARINE??? no??? kaj pa zdaj?

aja... še nekaj glede Danske.... si že bil tam da poznaš kake so razmere?
malo se še drugje pozanimaj......

Imam samo eno vprašanje - na tej strani ministrstva za gospodarstvo so cene goriv brez ddv in brez trošarin.
Koliko so pa dejanske nabavne cene za Petrol ali OMV ali ostale firme?
Koliko si oni nabijejo provizije. Ok, razumem da večja (sploh mednarodna) firma pride do cenejšega goriva in
da nihče ne bo hotel povedati točne številke, (tako kot npr. Mercator svoje nabavne cene ne bo povedal za
posamezne izdelke). Se komu sanja koliko je kaj provizije?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nove cene goriva:

Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za 0,3 centa na 1,055 evra za liter
Liter 98- in 100-oktanskega bencina bo dražji za 0,2 centa na 1,074 evra
Podražilo se bo tudi dizelsko gorivo. Liter bo po novem dražji za 2,5 centa, in sicer bo stal 1,138 evra
Cena za liter kurilnega olja se bo zvišala za en cent in bo 0,787 evra.

Vir: Finance

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
samo to pa res... prav nesramo drag je postal
frown-1.gif

no saj... tisti ki delajo 50k km leto še kjub temu prihranijo
smile-1.gif

Status