Čemu rekreacija pri izgubi teže

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Na avte, fuzbal pa na hujšanje vsi vse vejo...

rade volje sprejmemo nasvete učenih ljudi, samo kaj ko so po fitnesih kvazi trenerji, ki mu omeniš HIIT trening pa te čukasto gleda, obenem pa ponuja proteinske napitke o katerih nezna prav dosti povedat o sestavi
wink-1.gif

S tem se s tabo popolnoma strinjam. To je namreč moja nelojalna konkurenca. V prvem letniku sem imel 60 ur anatomije imeli smo jo premalo. Vidiš z neko srednjo šolo in z 60 urami vikend tečaja se nekateri prodajajo kot osebni trenerji. Vsak dan jih vidim kako pohabljajo ljudi. To so te fantje ki hodijo okoli z šejkerji in čokoladicami ... Dejstvo je da če hoče nekdo samo shujšat pa dobit mal kondicije je skor vseen kaj dela. Lahko dela na utežeh, na štadionu, hodi na aerobiko ali pa trenira s kettellbeli. Ampak če pa nekdo pride trenirat zato da bo imel boljši štartni pospešek, ali pa da bo boljši pri igri rokometa, saniral poškodbo kolena je pa fajn da gre komu ki ve kaj dela. Sam sem v prejšnjem letu za knjige, DVD- je seminarje zdeval nekaj čez 4 000€ (tko je zračunal računovodja), prejšnja leta pa tudi nekaj takšnega. Po končanem faksu sem bil nekaj časa v ameriki in naredil še eno šolanje v Londonu. Zato mi je res hudo, ampak ne da sem komu fauš za prislužen denar ampak mi je hudo za ljudi ki jih potem taki "stručkoti" pohabijo. Videl sem pa že marsikaj...

Kaj je to HIIT? A je to drugo ime za Tabato ali gre za kakšno drugo zadevo?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Hiit pomeni high intensity interval trening. To je pač način treninga, ki sicer ni nič neobičajnega in novega, bodobuilding in fitnes mainstrem pa ga je spoznal par let nazaj in zadevo zelo lepo zavil v celofan. Podobne treninge so delali športniki od nekdaj sam da se to ni tako fancy imenovalo. Tako je ponavadi pri vseh teh stvareh ki pridejo med rekrativce iz fitnes in bodybuilding logov. Predstavljaj si Leona Štuklja danes, če bi ugotovil da je ogromno vaj, ki jih je on delal za stabilizacojo trupa danes sestavni del enega zelo komercialno uspešnega franšiznega sistema imenovanega pilates.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
C152SLO: hja, zvečer je priporočljivo vzeti povečano dozo beljakovin, čez dan malo manj, saj telo največ beljakovin rabi ponoči. In ja, potrebno jih je vzeti tik pred spanjem, da greš na WC šele zjutraj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
68-70 kg kot idealnih za 175cm? Saj govorimo o moških, ne?

Ja, sicer pa kr dosti pujsev danes okoli hodi in so se ideali res malo spremenili
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ideali vsaj trske niso več, recimo kot 30 let nazaj.
grims-1.gif

Ker če sebe pogledam, pri 65 kilah res ne bi imel več maščobe, ampak mišic pa najbrž tudi ne. Fuj.