Cemu LEKADOL?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kakšni so pa simptomi, če s z naklofeni zjebeš želodec? pa kakšne količine so potrebne, da te to doleti?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Precej variabilno, še posebej od tega, v kakem "stanju" je bil tvoj želodec že pred terapijo.

Simptomi pa klasika kot pri vsaki razjedi na želodcu. Najpogosteje bolečina za žličko nekaj časa po obroku.

( Naklofene sicer vedno jej po/med obroku... )

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če je tako, bi toplo priporočal kakšno zaščito želodčne sluznice z zdravili, ki zavirajo izločanje kisline.

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Imam podobno izkušnjo s ketaminom (mislim da je bilo to, vsaj tako mi je rekel tisti v rešilcu po tem ko sem se vrnil iz lalalanda, ki mi ga je načaral ketamin), sicer ni bilo toliko sreče, je bil pa en drug svet, mislim prostor je nekako isti, čas oziroma občutek za čas pa čisto nekaj drugega. In od takrat narkiče malo bolj razumem, toleriram pa enako ne.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
jp, tko z eno besedo - srečen si. Vsaj jaz sem bil, feeling kokr da nimas problemov da je vse super, ampak ne tko da bi bil vzhicen ampak cist miren in srecen =) In logicno da ko nek mladostnik zivi v eni razjahani druzini oz okolici in ma ful problemov, se sreca z opiati in problemov ni vec, pa je odvisnost tu.... zarad tega pravim da jih razumem

A misli so pa "čiste"? Mislim se spomneš na probleme, samo te boli k......?

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Če je tako, bi toplo priporočal kakšno zaščito želodčne sluznice z zdravili, ki zavirajo izločanje kisline.

Tule imam še podvprašanje:
Ali je pri jemanju naklofena OK in dovolj ranital, (če kaj vem, zavira izločanje kisline, kot si napisal zgoraj), ali je boljše dobit nekaj, kar naredi t.i. obloge in ščiti sluznico?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po mojem bo čisto ok. Pač ne deluje direktno na kislinske črpalke, ampak posredno - efekt pa je podoben.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
jp, tko z eno besedo - srečen si. Vsaj jaz sem bil, feeling kokr da nimas problemov da je vse super, ampak ne tko da bi bil vzhicen ampak cist miren in srecen =) In logicno da ko nek mladostnik zivi v eni razjahani druzini oz okolici in ma ful problemov, se sreca z opiati in problemov ni vec, pa je odvisnost tu.... zarad tega pravim da jih razumem

Jaz sem dopil to pred operacijo - sem bil ves nervozen, strah prisoten, zeblo me je..... potem pa kar naenkrat toplina, nič strahu, vseeno ti je... si pa malo zaspan... uglavnem res dober občutek
grin1.gif

Spomnim se pa operacije res bolj malo, verjetno sem pol operacije prespal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.160
6.997
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ne niso ciste... Ne razmisljas o nicemer ker ti je vse skupaj ravno. Itak pa zaspis po dolocenem casu. Pa srecen si seveda =)

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Kaj pa proti bolečinam v želodcu? Dohtar mi je pred časom dal škatlo Analgina 100, vendar mi ga je zmanjkalo. Vzroka bolečine mi še niso odkrili.

Ravnokar sem butnil dva Lekadola 500, upam da bo pomagalo, ker drugače me čaka obisk urgence.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Pri dipiju sem spal tudi po 16 ur na dan.... Se spomnim ene izmed prvih doz.
Tezka operacija z anestzijo v hrbtenico. Sem bil korajzen in odlagal analgetike. Zvecer je blokada spustila, jaz sem v pol ure iz "nebolecega" stanja prisel skoraj v stanje delirija (drl, klel, jokal). Pride dezurc s tavelko brizgo dipija in rece. 1/3 sedajle, 1/3 opolnoci, 1/3zjutraj. Spusti tisto tretjino ppcasi v kanal, men se je v minuti obrnilo. Zacel sem se "smejat", nobene bolecine. Preostanka nisem dobil, ker sem pregural z naklofeni. Pri kasnejsih OP sem "zahteval" dipi, vendar ga vedno nisem dobil. So dali kaj drugega(tramal, mecanico ketonala in?, vendar se vse skrije proti dipiju.
Oksikocin? Pa mislim da ga 2002/03 niti se niso na veliko uporabljali