Čemu le "dan brez avtomobila"?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V Ljubljani so danes zaprli kar nekaj ulic, in to tudi za mestni potniški promet, in skoraj vsega preusmerili na samo dve ulici. Temu ustrezni so vsaj dvakrat daljši vozni časi. Me prav zanima, da ko bodo novinarji slikali smejočega župana in pisali njegove PR izjave kot novico dneva, če bodo znali tudi izračunati, koliko več izpušnih plinov je šlo v zrak zaradi nemogočih zastojev v vseh smereh, v katerem so seveda stali tudi avtobusi javnega mestnega prometa.
10.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj veš, da so si zadevo spet izmislili neki romantični družboslovni levičarji (verjetno s FDV-ja) in o posledicah spet niso razmišljali. So pač vzgojeni, da se vtikajo v vse, še posebej v tisto, o čemer nimajo pojma. Pojma pa nimajo o ničemer. Podobno temu dnevu brez avtomobila je tisto izklapljanje luči za par minut, ki prinese samo preobremenjevanje elektraren.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
dejte se malo pokukat iz Slovenije,
v tujini tudi prakticirajo dneve brez avtomobila in takrat so obvoznice polne kolesarjev, rolkarjev,...

vecni nergaci ste, ki jim nic ni po godu in ne znate drugega kot se obregnat ob vsako idejo/zamisel

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A so vsi te dni fraj al kaj, da se vozijo z bicikli in rolkami?

Al naj nekdo, ki je doma 10km od službe vstane 1 uro prej, da se bo z biciklom pripeljal? Če ima rolerje pa je najboljše, da kar bolniško vzame.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V Ljubljani so danes zaprli kar nekaj ulic, in to tudi za mestni potniški promet, in skoraj vsega preusmerili na samo dve ulici. Temu ustrezni so vsaj dvakrat daljši vozni časi. Me prav zanima, da ko bodo novinarji slikali smejočega župana in pisali njegove PR izjave kot novico dneva, če bodo znali tudi izračunati, koliko več izpušnih plinov je šlo v zrak zaradi nemogočih zastojev v vseh smereh, v katerem so seveda stali tudi avtobusi javnega mestnega prometa.
10.gif

Zjeba... so še vse preostale dele blizu centra. Nenormalna gužva. Očitno je bilo premalo reklame za to akcijo
evil.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Minister pravi:
dejte se malo pokukat iz Slovenije,
v tujini tudi prakticirajo dneve brez avtomobila in takrat so obvoznice polne kolesarjev, rolkarjev,...

vecni nergaci ste, ki jim nic ni po godu in ne znate drugega kot se obregnat ob vsako idejo/zamisel

shocked-1.gif

Priponke

• 758525-e4aa79e55bdd8bc257e5c4f3d40b88ec.jpeg
    15,8 KB · Ogledi: 88

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
in tud pomoje gre v zrak glih tok svinjarjie, ker itak noben doma ne ostane. sam da jo ne spušča v centru, ampak na stranskih ulicah...

kr neki! nej majo te dni čez vikende, ostale naj pa pustijo normalno delat...

pa zakaj neki silijo ljudi, da bi se s kolesom vozili??? nej uvedejejo nagrade za tiste s kolesom pa je. ne pa kr tkole neki na silo. Sej vsi pa tud niso v centru lj doma.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sej tisti, ki so v centru doma, se bolj pzidijo, ker skozi center velja zapora tudi za javni promet (LPP, Taxi,...) in tisti, ki nima bicikla, nima rolerjev, je prestar, poskodovan... ne more uproabit niti javnih prevoznih sredstev...

Kolikor vem, ima to nek smisel, ce je na voljo kaksna alternativa... ne pa, da blokirajo obmocje veliko nekaj kilometrov za VSE... Ekolosko to verjetno res ni... ker izpusnih plinov je verjetno se vec, ker je pretocnost okoli zaprtega obmocja tudi nikakva in kot poslusam po radiju, okoli Ljubljane vse stoji
smile-1.gif
...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
To si je pač zamislila ena samovšečno vase zagledana budala.

Javni prevoz pa je neučinkovit, počasen, predrag za kar ponuja, smrdi, večina šoferjev pa misli, da je šumaher...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
mah sam... to je pa men prav, da silijo na javni prevoz. pač prideš 5min kasneje na cilj, pa še mal moreš peš it pa je. sam predrago je res ja...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
zjutraj ob 6:05 ih sem šel od doma (če grem z avtom grem 6:20), na postajo prišel po 10 minutah hoje, 20 minut čakal na avtobus!!! ter po 15 min vožnji (z avtom ene 10 min) prišel na šiht. Zakaj? Ker imam pač najeto garažo in nimam dovolilnice in je avto zaprt v centru....

Kreteni!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
aja pa da ne omenjamo, da je itak pol centra zaprtega zaradi del... zdej pa še ta zapora. sej se prov norca delajo no!!!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Mislim, ni mi problem hodit peš. Tudi v BTC grem dostkrat iz centra peš, pa dnevno na dolge sprehode s hčerko. Ampak to, kar pa nardijo za tak dan, je pa brez debate najbolj neumna stvar, ki si jo lahko izmislijo.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Čemu le "dan brez avtomobila"?

Se popolnoma strinjam.
Bolje bi bilo mesec brez avtomobila.

Bi si vsaj najdl alternativo in to tako k bi jo lahko še kasnej uporabljal, ne pa da ste tko šokirani. Jutr bo pa vse po starem.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
In zakaj se potem voziš z avtom? Jaz že nekaj let uporabljam vlak. Sicer imam 15 min do vlaka in nato dobrih 10 min do službe pa še brezplačnega parkirišča mi ni treba iskat. Na vlaku prekrižam noge preberem Žurnal, malo pomaham stoječim v kolonah
cool-1.gif
in že smo na cilju.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.515
10.735
113
greš po službi še v kak bordel, to je res najbolj s svojim avtom it

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz si blazno želim, da bi imeli normalen javni prevoz. Veliko raje bi šel zjutraj na vlak in poslal možgane na pašo. Ampak žal je tako, da rabim z avtom do službe cirka 40minut od vrat do vrat. V službi imam zagotovljeno parkirno mesto v garaži. Vlak potrebuje od Trebnjega do LJ cirka uro in pol (!!!!!). Potem še peške do Bavarca, čakanje na trolo, cijazenje s trolo, pešačenje do šihta, ma sem mimogrede na dveh urah in pol. Naj si javni prevoz nekam vtaknejo in naj me ne izsiljujejo na takšne bebave načine.