Čelna svetilka

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Kupiti moram čelno svetilko. Nedvomno ima kdo izkušnje. Katero torej kupiti?
Hvala za vse sugestije in nasvete.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Kolimero pravi:
Kupiti moram čelno svetilko. Nedvomno ima kdo izkušnje. Katero torej kupiti?
Hvala za vse sugestije in nasvete.

Prej sem imel Led Lenser H7, letos pa sem nabavil

Tikka R+

uporabljal za večerne sprehode in tek, proti LL H7 ima bolj belo svetlobo in baterija trajajo dlje.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Ta tema spada v ljubezen in spolnost...

A ti morda potrebuješ "za tovrstne zadeve" čelno svetilko?
hysterical-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Led lenser poglej, neki novi modeli, rdeca, petka model, crke ne vem, cenovno si tam.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem kupil LL 3 na Petrolu za pike za nekih 20 EUR. 90 lumnov. Dobra za tek, tudi po gozdu.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Kolimero pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Moraš povedati kaj jo boš rabil in predvsem koliko misliš dati... Ta je zdaj v akciji v igluju: http://www.iglusport.si/?mod=store&action=viewProduct&action_id=27093&language=sl Jaz sem zadnjič vzel model tikkina in je ok... Al pa led lenser seo serija ne zgleda švoh.

Rabil bi za tek in pohodništvo. Cena, nekje srednjega razreda. Recmo tja do 40 €, 50 max.

Za 20 eurov dobiš odlično čelko v Interdiskontu (BTC Hala 10, severni vhod). Neka nemška znamka,mislim da v osnovi niti ni namenjena za šport,ampak sveti res odlično,ni šans da bi bil nezadovoljen z njo!
Redko vidim na golovcu zvečer koga,ki bi imel svetilko,ki bi bolje svetila. V bistvu me preseneča,da veliko tekačev uporablja neke slabe svetilke s 5x manjšo svetilnostjo od zgoraj omenjene...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ampak ta Varta ima moč samo 1W...?

Evo,tole je ta iz Interdiskonta:

https://www.taketools.de/artikel.php?id=14005

Ne verjamem da na trgu obstaja boljša in močnejša svetilka za 20 eurov. Mogoče kaj kitajskega,ampak tisto verjetno tudi prej crkne.
Me pa zanima,kakšna je v primerjavi s 5x dražjimi svetilkami,npr. Petzl ali Led Lenser? Če je kdo za,lahko sprobamo in naredimo primerjavo...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.058
113
To varto imamo med svetilkami doma tudi pri nas. Sveti najdalj od vseh, ki jih imamo, vendar je snop zelo ozek.