čefurji raus

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a je kdo prebral to knjigo?
sam jo ravno berem, po x letih prva 'ne biznis' knjiga in moram priznat, da mi je zelo všeč. pove veliko in še več. od družinskih for, do posedanja na klopcah pred blokom, gledanja mačk na korzu, debatiranja v tri dni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne gre se, a se najdeš ali ne. ker fužinčan, ki je vsaj mal 'svoboden' se najde. južnjak se tut skor najde. južnjak iz fužin pa skor^2. sam ni fora v tem. fora je, da tip lepo opiše dogajanja v glavi, vzroke, vzvode, razmišljanja. k ga berem, vidim 99% misli fužinske mladine in slovenskih čefurjev.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:čefurji raus

Ti si O.K., jih je pa kar nekaj ki bi res lahko šli.
evil.gif

Citat:
Uporabnik softi pravi:

sam jo ravno berem, po x letih prva 'ne biznis' knjiga in moram priznat, da mi je zelo všeč.

Tole drugače bereš:

Priru__nik_za_as_49ec9cf597d0c.png

?

hysterical-1.gif

Sicer pa normalno da ti je všeč.

domačeokolje.press
evil.gif

Jaz trenutno berem Po sledeh črne roke.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bom prebral, k tole zaključim.

zanimiv mi je seveda tudi zato, k je domače okolje. poznaš bloke, gugalnice, kubano in lakotnika, še kake face..pa tko

ampak bolj kot to je zanimiv opis dogajanja v glavi
recimo kako dojema šport, fuzbal pa to
kako dojemajo pijančevanej, psoedanje, stil življenja
kako vidijo dobre mačke, kaj si mislijo o tem in onem
da ne govorim o družinskem življenju.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
kako dojema, sej pa te veš, ko svetinjo. pa leni ko dihurji pa si tam... jaz ne rabim zarad tega brat knjige :D

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prav. nben ni rekel, da jo moraš prebrat. ampak vedno je met fino več pogledov in ta knjiga odpira definitivno pogled z 'južne' strani. ker pa ti že itak to veš je pa možno sam troje
si čefur
al pa vseved
al maš pa frenda čefurja, k si je vzel čas in ti razložil marsikaj

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ampak vedno je met fino več pogledov in ta knjiga odpira definitivno pogled z 'južne' strani.

To je vsekakor res.

Meni so se tudi čudili da prebiram verski tisk.

Bom še "tvojo" knjigo prebral, da vidim kako razmišljaš.
grin1.gif

Čeprav mislim da vem.
evil.gif

Ampak kot pravijo, misliti se pravi nič vedeti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no vidiš koliko časa se je rabil razvit en osebek iz fužin, da je znal stvar tud drugače obrazložit, ne le skozi pretepe, fuzbal, in ostale furstracije, k jih ponavadi izvajajo. Jest sicer knjige nisem prebral, jo nameravam, sem pa gledal predstavo. In na pol že vem o čem knjiga govori.

Drugače pa verjamem da bi marsikdo spremenil mišljenje o fužincih, če bi resno vzel tole knjigo in jo prebral.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a je kdo prebral to knjigo?
sam jo ravno berem, po x letih prva 'ne biznis' knjiga in moram priznat, da mi je zelo všeč. pove veliko in še več. od družinskih for, do posedanja na klopcah pred blokom, gledanja mačk na korzu, debatiranja v tri dni.

Sem prebral, čist lušno napisano.

Sem jo priporočal neki znanki, ki je Srbkinja in je odraščala na Fužinah, pa je rekla, da tega ne misli brati, saj ima svojo originalno življensko fužinsko izkušnjo, ne rabi literalne..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
škoda. ravno taki bi moral prebrat knjigo. ker bi lažje razumeli zakaj tak odnos. sebe verjetno v svoji izkušnji ne vidi kot se opisuje avtor. avtor je uspel narediti nek most, kjer na eni strani opisuje čefurski stil in na drugi dodaja kratke inserte kako slovenac gleda na to.

še bolj kot za južnjake pa bi morala bit zanimiva za 'domačine', ker razkriva ozadje, poglede itd.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pol si seznanjen s prvim problemom, problem fuzbal kluba.
smile-1.gif
svetovno opisano.

če nisi fužinc, si poglej fuzine prek google earth ali kaj podbnega..pa ta rusjanov trg, pa preglovca..pa igrišča.. pomaga pri ustvarjanju slike.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sm prebral, vsecna knjiga.. par minutk vsak vecer pred spanjem pa je hitro zmanjka:)

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik softi pravi:
škoda. ravno taki bi moral prebrat knjigo. ker bi lažje razumeli zakaj tak odnos. sebe verjetno v svoji izkušnji ne vidi kot se opisuje avtor. avtor je uspel narediti nek most, kjer na eni strani opisuje čefurski stil in na drugi dodaja kratke inserte kako slovenac gleda na to.

še bolj kot za južnjake pa bi morala bit zanimiva za 'domačine', ker razkriva ozadje, poglede itd.

Ma njej gre na jetra, ko se južnjaki predstavljajo kot neke žrtve, ker sama sebe ne vidi tako.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Knjiga ni tako slabo napisana, vendar mi konec ni prevec vsec. Zakaj? Zato, ker zopet izpade, da je vsak cefur "propalica ter salabajzer" in je najbolje, da se vrne v svojo rodno Bosno. Knjiga ne pise o tem, da je ogromno cefurjev v Sloveniji izobrazenih ter uspesnih, ce taksne lahko sploh poimenujemo cefurji. Na koncu izpade, da so vsi isti. Nepotreben klise.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.