Če ostanete brez airbagov se nikar ne vozite

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Bodočemu tastu so iz avta ukradli airbage. Tip najde druge v oglasniku in se pelje proti štajerski po njih, nakar ga ustavi policist. Kontrola. Vse štima, na koncu pa opa, kaj pa je tale luknja na volanu? Dobi razlago da so mu ukradli airbage, da je zadevo prijavil itd, in da se pelje po nove. Policist je ugotovil da avto ni tehnično brezhiben, da bo treba sneti tablice in poklicati avtovleko itd.. Na koncu ga je spustil naprej s kaznijo 208€.

Ne vem kaj bi komentiral. Jasno mi je da avto res ni bil brezhiben..ampak ni mi pa jasno kako si lahko tok nevem, al škodoželjen, al zafrustriran, al nevemkaj, da človeku ki je že tako ostal brez keša ker so mu ukradli ABje, napišeš še kazen.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
A zaradi tega avto ni izpraven, kaj pa tisti ki ga sploh nimajo. Dober so ga nategnil ni kaj
smirk-1.gif

Se prav, če ti manjka radkapa avto ni ispraven
confused-1.gif

lp

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Ženska mu ni dala že 2 tedna, v uniformi se počuti nadmočnega, v glavi je že tako ali tako bolj praznina - pomešaj vse te dejavnike in dobiš osebo, ki je kaznovala tvojega tasta. Take in podobne zgodbice pa res dvignejo tlak vsakemu normalnemu človeku. Da jim hebem vse po spisku! On je za ta dan, na račun tasta, naredil svojo normo in je lahko preostanek delavnika prespal!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
A zaradi tega avto ni izpraven, kaj pa tisti ki ga sploh nimajo. Dober so ga nategnil ni kaj
smirk-1.gif

confused-1.gif

lp
Nič ga niso nategnili. Zakon točno opredeljuje tehnično brezhibnost vozila in predelavah na vozilu. V bistvu ga je oglobil z najmanjšo možno kaznijo ...

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
On je za ta dan, na račun tasta, naredil svojo normo in je lahko preostanek delavnika prespal!

A imajo policaji na dan predpisano normo, koliko kazni je treba dat?
shocked-1.gif

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Točno tako. Vsako leto se ocenjuje delo vsakega policaja, te ocene pa so nato izhodišče za napredovanje v nekem internem sistemu točkovanja, ki pa je eno izmed izhodišč za plačilni razred. Naj on viša svoje ocene na primerih prevelike hitrosti, alkohola, nevarne vožnje. ogrožanja,... ne pa na takšnih iskanjih birokratskih lukenj.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
smirk-1.gif

confused-1.gif

lp
Nič ga niso nategnili. Zakon točno opredeljuje tehnično brezhibnost vozila in predelavah na vozilu. V bistvu ga je oglobil z najmanjšo možno kaznijo ...

Se strinjam. Mislim pa da ta dva policaja nista poznala zakona. Glede na okoliščine in da je zadevo že prijavil policiji mu nebi smela dati nobene kazni. Upam pa, da ko se tebi to zgodi, da dobiš še 3x večjo kazen
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tako je pac pri nas stanje, vsak policaj je na cesti da se lahko pederise.
Cloveku ukradejo airbag-e, on se ga dodatno olupi.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
smirk-1.gif

confused-1.gif

lp

Cmon, kaj pa tisti ki nimajo airbaga? Razni freaki ki avto predelujejo in dajo športen volan gor? Njih pa noben ne drka?
Sej pa ne piše nikjer, da more v avtu bit airbag, oz. delujoč airbag, kaj se tiče varnosti so predpisana svetlobna telesa,
bremze, ročna zavora, oz. to kaj na tehničnem kontrolirajo, nikjer ne testirajo airbagov.

Da meni reče da mi bo napisal kazen, ker nimam airbaga, vržem pulover čez volan; "Kak vete da ga ni?"

Mate fotoaparat, slikajte v svoje dokaze da nimam airbaga. Nikjer ne piše da nesmem vozit z prevleko čez volan.
In se skregam z njim do daske. Ko več nebi blo druga pa bi ga začel zmerjat, seveda mu nebi gledal v obraz ampak bi
se drl v telefon, ker ponovem je še kazen za žaljenje, tako da bi rekel; "Samo malo gospod policist, telefon mam,
pristavim ga na uho in se začnem dret; "Da ti j€bem mater, svinja svinjska, govedo srednješolsko, jebeni cestar,
za druga nisi ko na cesto delat, radnik navadni, poglej kak si oblečen s tole belo kapico in nenabito pihalko, v tvojem avtu ni airbagov in g. policist mi piše kazen.
evil.gif

Res da ne pomaga nikjer, ampak si pa malo dušo olajšaš!
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Bodočemu tastu so iz avta ukradli airbage. Tip najde druge v oglasniku in se pelje proti štajerski po njih, nakar ga ustavi policist. Kontrola. Vse štima, na koncu pa opa, kaj pa je tale luknja na volanu? Dobi razlago da so mu ukradli airbage, da je zadevo prijavil itd, in da se pelje po nove. Policist je ugotovil da avto ni tehnično brezhiben, da bo treba sneti tablice in poklicati avtovleko itd.. Na koncu ga je spustil naprej s kaznijo 208€.

Ne vem kaj bi komentiral. Jasno mi je da avto res ni bil brezhiben..ampak ni mi pa jasno kako si lahko tok nevem, al škodoželjen, al zafrustriran, al nevemkaj, da človeku ki je že tako ostal brez keša ker so mu ukradli ABje, napišeš še kazen.
Larifari... pri tej zgodbi neke stvari ne štimajo. Policist ne more napisati kazen za neizpravnost vozila, ampak lahko KVEČJEMU PELJE NA IZREDNI TEHNIČNI PREGLED, kjer ugotovijo, da avto ni tehnično brezhiben in/ali v originalnem stanju.
Preverjeno pa gre avtomobil tudi preko tehničnega brez airbagov. Kolega se je vozil 5 let s takim avtom.

Kar se tiče te zgodbe je bolj verjetno, da je tvoj tast letel skozi rdečo, ter fasal kazen ali kaj podobnega, vam pa natvezil to o airbagih.
Na nalogu čitljivo pišejo členi na osnovi katerih je kaznovan. Prepiši jih sem. Če pa je člen o kakršni tehnični brezhibnosti pa mu ni treba plačat, če ni šel na izrednega tehničnega. Pa če je že vozilo tehnično neizpravno, bi ostal tudi brez tablic.

Toliko o tem
smirk-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:

Larifari... pri tej zgodbi neke stvari ne štimajo. Policist ne more napisati kazen za neizpravnost vozila, ampak lahko KVEČJEMU PELJE NA IZREDNI TEHNIČNI PREGLED, kjer ugotovijo, da avto ni tehnično brezhiben in/ali v originalnem stanju.
Preverjeno pa gre avtomobil tudi preko tehničnega brez airbagov. Kolega se je vozil 5 let s takim avtom.

Kar se tiče te zgodbe je bolj verjetno, da je tvoj tast letel skozi rdečo, ter fasal kazen ali kaj podobnega, vam pa natvezil to o airbagih.
Na nalogu čitljivo pišejo členi na osnovi katerih je kaznovan. Prepiši jih sem. Če pa je člen o kakršni tehnični brezhibnosti pa mu ni treba plačat, če ni šel na izrednega tehničnega. Pa če je že vozilo tehnično neizpravno, bi ostal tudi brez tablic.

Toliko o tem
smirk-1.gif

zmaga.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:

A ma drugač zmer takšno nesrečo?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:

Kar naprej berem, da policaji ne opravljajo svojega dela. Ko ga enkrat opravijo pa takoj v jok kakšni prasci so...
13.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:

Toliko o tem
smirk-1.gif

zmaga.gif

Tako je, eni se res pustijo za vsak k. nategnt.. Lepo pritožba itd, ker policaj ni pristojen da ugotavlja ali je vozilo tehnično brezhibno. Lahko poda le sum. To pa ugotavlja pol točno določena institucija (tehnični pregledi)