Če napihaš, kako je s pikami?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Vam bo jaz povedal prijatli kako je v resnici, ko sem pil in vozil nisem NIKOLI vozil čez rdečo, nisem nikoli prekoračil omejitve, sem se vedno vozil pripasan in ja 10x bolj sem spremljal okolico kot jo spremljam sedaj. No sedaj ko ne pijem več kadar vozim sem bolj sproščen med vožnjo, dostkrat potegnem čez rdečo, saj lahko v najslabšem primeru dobim 250 in polovičko, niti kazenskih pik ni in tako me ni "strah". Skratka kje je fora? Da ima vsaka stvar 2 plati in tako svoje prednosti in slabosti...

Nekdo, ki je pod vplivom alkohola, je pa zelo kompetenten, da svojo lastno vožnjo ocenjuje, a ne?

Zagotovo bolj kompetenten, kot da vožnjo v pijanem stanju ocenjuje nekdo, ki še nikoli ni peljal pijan, torej popolnoma brez izkušenj.

Se pa popolnoma strinjam s pisanjem Avtofuna. Povsem prav ima. Tud jest, če peljem pijan se trudim, da vozim čimbolj po predpisih, ne prekoračim hitrosti....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Še po vseh statistikah se zagoni okoli 90% treznih, previdnih in pametnih...
wtf???
Slabo statistiko imaš. Pijanih povzročiteljev je še manj kot si napisal, jih je le par procentov, pa še od teh par procentov ni vedno kriv alkohol, saj se pijani zaletavajo tudi iz istih vzrokov kot se trezni, + alko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Vam bo jaz povedal prijatli kako je v resnici, ko sem pil in vozil nisem NIKOLI vozil čez rdečo, nisem nikoli prekoračil omejitve, sem se vedno vozil pripasan in ja 10x bolj sem spremljal okolico kot jo spremljam sedaj. No sedaj ko ne pijem več kadar vozim sem bolj sproščen med vožnjo, dostkrat potegnem čez rdečo, saj lahko v najslabšem primeru dobim 250 in polovičko, niti kazenskih pik ni in tako me ni "strah". Skratka kje je fora? Da ima vsaka stvar 2 plati in tako svoje prednosti in slabosti...

Nekdo, ki je pod vplivom alkohola, je pa zelo kompetenten, da svojo lastno vožnjo ocenjuje, a ne?

Seveda in to sem jaz!
cheer.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Sem samo hotel biti na "varni" strani številke.
Tudi jaz sem mnenja, da če spiješ kakšen pirček (preveč), še ni nujno, da se avtomatsko zaletiš in da si kriv.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Zagotovo bolj kompetenten, kot da vožnjo v pijanem stanju ocenjuje nekdo, ki še nikoli ni peljal pijan, torej popolnoma brez izkušenj.

Se pa popolnoma strinjam s pisanjem Avtofuna. Povsem prav ima. Tud jest, če peljem pijan se trudim, da vozim čimbolj po predpisih, ne prekoračim hitrosti....

Tisto glede semaforjev je bilo mišljeno čisto splošno. Poleg semaforjev je v prometu še ogromno stvari, na ketere moraš pazit. Če se trezen nisi sposoben ustavit pri rdeči luči, imaš očitno kar velike težave v prometu. Podobno bi bilo, če bi ti na cesto skočil otrok, srna in še marsikaj se lahko zgodi. Če trezen nisi sposoben ustavit, potem boš pod vplivom alkohola samo še težje in problemi v prometu bodo samo še večji, čeprav ti trdiš nasprotno.

Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tud jest, če peljem pijan se trudim, da vozim čimbolj po predpisih, ne prekoračim hitrosti....
A mogoče veš, da je splošno znano, da vozniki pod vplivom alkohola precenjujejo svoje sposobnosti. Tale tvoj stavek samo še potrjuje znane učinke alkohola. Ko berem tvoje poste, pa res vidim, da je prav, da te policaji stalno ustavljajo. Očitno vedo, koga morajo kontrolirat. Za take kot si ti, bi jaz uvedel obvezno policijsko kontrolo vsakič pred zaletkom vožnje.

Pa še ena stvar z mislizglavo.si:
Citat:
UČINKI ALKOHOLA NA VOŽNJO

Alkohol ima negativne učinke prav na tiste človekove sposobnosti, ki so bistvene za varno vožnjo. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja, tako, da je voznik prepričan, da vozi bolje kot dejansko. Temu sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd..A vendar pod vplivom alkohola ponavadi menimo, da ni z nami prav nič narobe.

V prometu to konkretno pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, ne vklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd.

Dokazano je, da alkohol poveča število napak med vožnjo, a hkrati daje vozniku lažen občutek, da vozilo obvladuje bolje kot sicer. Posledice so različne: neprilagojena hitrost, slabše obvladovanje smeri vožnje, neupoštevanje prometnih znakov in neupoštevanje drugih udeležencev v prometu.

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Se oproščam za off topic, sam me vseeno zanima kje lahko preveriš koliko kazenskih točk sploh imaš oz. kdaj si jih dobil?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Pa vseeno tak ko vzamemo "iz zdrave pameti" da en kerlc z 0,45 v krvi komot bočno sparkira en kombi (vsak lokalni monter, parketar,
zidar) je za moje pojme na cesti manj nevaren kot pa ena ženska ki nezna rikver kliota parkirat, pa se pelje skoz mesto z mobitelom na uhi,...

Čist tak s prakse.

Da o stardecih 70+ ne govorim, ko so trezni prava kamikazna raketa. (danes se je na tržaški en stardec zapeljal
na sredo križišča (tam se mu je uspelo ustavit, ko so tadrugi že začeli vozit) je bla taka štala sem stal 2x rdeča vala,...
To se enemu ki je malo fajhten nemore zgodit.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
wtf???

morda zato ker 99% vozi treznih?

Ja sploh ob 14.15 ko so na cesti ti radniki iz firm, tam ga pa cel šiht cukajo ko zmešani...
Sej pa te vem, blizu hiše, dva km stran mam 3 take firme, pa poznam štorij ohoho, vrjami
folk ga pije že navsezgodaj, da naši naredijo akcijo pa dajo zapihat 100 voznikom na eni relaciji med 14 in 15 uro,
jih bo 35 napihalo, 20 čez dovoljeno mejo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
wtf???

morda zato ker 99% vozi treznih?

Ja sploh ob 14.15 ko so na cesti ti radniki iz firm, tam ga pa cel šiht cukajo ko zmešani...
Sej pa te vem, blizu hiše, dva km stran mam 3 take firme, pa poznam štorij ohoho, vrjami
folk ga pije že navsezgodaj, da naši naredijo akcijo pa dajo zapihat 100 voznikom na eni relaciji med 14 in 15 uro,
jih bo 35 napihalo, 20 čez dovoljeno mejo.
A pa zjutraj iz diskača, kaj samo en od stotih ni pil celo noč? LOL

Kolk je pa takih, ki se vozijo s prisotnostjo THC in drugih prepovedanis snovi v krvi? Skadiš en joint, pa voziš naslednjih 30 dni stalno v prekršku. tud 1% populacije? LOL.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Policija je itak skorumpirana in dela na vezah in poznanstvih. Ravno včeraj mi je tip razlagal kako je nedavno na Bukovici vletel v radar najprej on nato pa še njegov "foter" in ko je pogruntal da je prevozil mimo belega Kangooja je samo poklical v Kranj in tisti iz Kranja je takoj posredoval naprej in kot je trdil so takoj vse počistili.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma svinjarija prve klase. Za prekršek 10km prekoračitve moj starc napalamudi policista v momentu. Meni tega nebi
uspelo niti za varnostni pas, pa sem tako prijazen da že skoraj v kanal stečem, da se mu zahvaljujem da me je ustavil,
da sem se naučil lekcije in da se vedno pasam, samo zdaj se nisem,... Pa ne pomaga,...

Da ne govorim ko ustavijo kakega kolega ki je policist, pa se menijo pol še 10 minut "službene" stvari, seveda pa pol
gremo dalje, ker za phat itak ne dobi,...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kolikor so meni povedali tisti ki so dobili pike je zadeva taka....ko dosežeš 12 ali 14 točk (nisem prepričan) da ti domov pošljejo kao vabilo za opravit test varne vožnje ki stane 300€....in ga MOREŠ opravit in plačat tudi če ne greš in se ti s tem odbije 3-4 točke ali nekaj takega.Če ne greš na test varne vožnje potem plačaš kazen in spet MORAŠ!! na tisti test in spet plačaš 300€.
Tako so mi rekli da je....ne me držat za besedo.

Seveda pa mislim da je to ena velika neumnost...ker če dobiš točke za prehitro vožnjo potem očitno obvladaš avto....bolj bi blo to primmerno za tiste ki vozijo prepočasi.

Ima moj prijatelj clio-ta in ko je bil avto še normalen ga niso ustavljali...ko je pa dal alu platišča in spojler...uh...zdaj se pa redno dogaja da ga ustavijo.

Mimogrede..preed leti sem imel problem z enim policistom....in me je ustavil po 2-4x na dan in nisem nikoli nič plačal ker sem vedel da me čaka in sem vse imel urejeno.Potem se je zadeva rešila s par pritožbami na tega policista.Lahko rečem da me zdaj ustavijo 1x na 3 mesce in to je to.

Da je to svinjarija pa pove tale podatek...so enega gospoda ustavili in kao kontrola dokumentov ,nakar kontrola obvezne opreme in glej ga zlomka mu že piše policist kazen ker ni bil pripet s tem da je človek bil pripet (videno na lastne oči pa ne samo od mene).In so se fanj pokregali.Mu je možakar kar tisti kufr vrgu po parkir placu.

Pa še ena...spet ustavijo enega in mu pregleduje dokumente in po 3 minutah mu začne policaj pisat kazen ker ima avto prižgan ker da bi ga moral ugasnit zaradi onesnaževanja.

Take finte imajo...ma meni še vedno niso našli tisto kar mi je bilo ukradeno...ali imamo policiste izključno za kazni pisat ali delajo še kaj drugega mogoče.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Da je to svinjarija pa pove tale podatek...so enega gospoda ustavili in kao kontrola dokumentov ,nakar kontrola obvezne opreme in glej ga zlomka mu že piše policist kazen ker ni bil pripet s tem da je človek bil pripet (videno na lastne oči pa ne samo od mene).In so se fanj pokregali.Mu je možakar kar tisti kufr vrgu po parkir placu.

to je hotu mojmu fotru naredit - kontrola, on je imel pa denarnico z vozniško v jopiču obešenem na zadnjem sedežu, on pride, se on odpasa in stegne po denarnico, uni pa - ja ste odpeti

10.gif

no pol se je mladenič vseeno malo posral v hlače in ni upal kazni napisat, ker se je fotr lih na sestanek z ministrom za notranje zadeve peljal

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:

to je hotu mojmu fotru naredit - kontrola, on je imel pa denarnico z vozniško v jopiču obešenem na zadnjem sedežu, on pride, se on odpasa in stegne po denarnico, uni pa - ja ste odpeti

10.gif

no pol se je mladenič vseeno malo posral v hlače in ni upal kazni napisat, ker se je fotr lih na sestanek z ministrom za notranje zadeve peljal
Tole dvoje je pa povsem zavestno goljufanje policajev, (tud mene so že goljufali aj pa hotli ogoljufat). In tudi zloraba položaja, z namenom državi neupravičeno pridobit denarno korist.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Citat:
Seveda pa mislim da je to ena velika neumnost...ker če dobiš točke za prehitro vožnjo potem očitno obvladaš avto....bolj bi blo to primmerno za tiste ki vozijo prepočasi.

Narobe misliš.
Lepo, da obvladaš avto
aplauz.gif
, problem je, da ne obvladaš CPP.
Sej izpita nisi dobil samo, ker si dokazal da obvladaš vožnjo z avtom, prej si še moral dokazat, da obvladaš CPP.

Nazadnje urejeno: