Če iščete dober antivirusni program...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
voila

http://www.g2play.net/store/Kaspersky-Internet-Security-2011-1-Year-1-PC-License-Key.html

15€ za 1 leto + 1 leto bonus je skoraj GRATIS
cheer.gif

pa še dobit reward bonus točke in lahko kombinirate s kako igro "DEAD SPACE 2" za samo 20€, OMFG
grims-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
v čem je fora? ziher nekaj ne dela dobr, ker ni logike, da bi dajal dobre produkte gratis?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
Med antivirusi gratis dobiš tudi AVG, Aviro, Avasta... ampak le za domačo nekomercialno uporabo.

Comodo pa *mislim*, da je edini, ki podobno ponuja cel "internet security" (kot tvoj Kaspersky).

Da katerikoli od njih "zihr ne dela dobr" je naivna in za lase privlečena izjava. Celo vrsto odprtokodnega programja lahko dobiš za đabe, tudi izdelke Oracla, IBMa, Microsofta... ker so proizvajalci zaradi pritiskov konkurence in zahtev trga prisiljeni spreminjat poslovne modele. Kar še ne pomeni, da so izdelki slabi.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Kaj pa MS security essentials? Zastonj, zelo malo resourcov porabi, pa še dela zelo dobro.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Jaz mislim da bom letos zopet podaljšal Kasperskya, kupim zopet 3PC licenco, še nismo imeli težav!
priden.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.114
-8.790
113
Trenutno že v neprej nekaj hvalijo prihajajoči Avast 6, ki bo imel tudi pri zastonjski verziji sandbox.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Če se ne motim, z njim odpreš določeno aplikacijo, in je kao v boxu iz katerega ti ne more naredit nobene škode na računalniku.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Men se zdi, da je to nek prostor, v katerem program odpre vse kar pride v tvoj comp, brez nevarnosti, da ti okuži sistem.
A mam prov?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.114
-8.790
113
Ja, oba imata prav. To je neke vrste virtualni sistem, kjer se lahko preveri določene sumljive zadeve brez škode za pravi sistem.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
Bo že držalo. Na zgoraj podanem linku za Comodo piše takole:

Citat:

What is the sandbox and how does it protect me?
The sandbox is a virtual operating environment created within your computer for unknown and untrusted programs. Internet Security automatically runs untrusted programs in the sandbox where they cannot make changes to processes, programs or data on your 'real' system. This protection goes well beyond traditional Antivirus software by ensuring any brand new viruses are completely isolated and cannot cause damage.

In očitno je free tudi za komercialno uporabo:
Citat:

Is it free for business users too?
Yes. However, enterprises looking to implement Internet Security on large networks of workstations would benefit from the centralized management capabilities of Comodo Endpoint Security Manager (CESM).

p.s.
Ga ne uporabljam in ne trdim, da je oh in sploh, samo omenim kot eno izmed opcij.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.057
205
63
Panda clouds antivirus.... čisto zastonj, avtomatske posodobitve... lahko ga proti plačilu nadgradiš tudi v pro verzijo....

Kupil sem original Panda security, pa mi je računalnik večkrat zmrznil, tako da ne dam več niti centa za originale.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Za gorenjce pa tole - ne skoraj ampak čisto zares gratis
smile-1.gif
Comodo Antivirus je daleč najslabši vseh omembe vrednih AV programov.

Zastonj so (in so OK): Avast, AVG, Avira, Panda, MSE (razen, če sem kakega pozabil)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.134
1.912
113
Emona / Carnium
MSE je tudi meni všeč. Je pa res, da je od posameznika odvisno kako hudo zaščito (pred samim seboj) potrebuje
evil.gif

Včasih je veljalo, da če je bil AV program neopazen oz. ni kaj dosti jamBral, je to pomenilo, da je slabo zaznaval okužbe. Danes pa je to kvaliteta. Je to sprememba v standardu?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dandanes bi dober antivirus naj sam pravilno presodil kaj je nevarno in kaj ni (torej čim manjši false positive), pravilno reagiral (izbris ali karantena) in nebi spraševal uporabnika.

Sem že imel namreč primer, ko sem reševal računalnik okužen s vsem živim, antivirus je javljal kot za stavo, lastnik pa klikal na X in jamral, kak mu ''antivirus nonstop nekaj teži, kot da nima že dovolj problemov z virusi''
rolleyes-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sem že imel namreč primer, ko sem reševal računalnik okužen s vsem živim, antivirus je javljal kot za stavo, lastnik pa klikal na X in jamral, kak mu ''antivirus nonstop nekaj teži, kot da nima že dovolj problemov z virusi''
rolleyes-1.gif

hysterical-1.gif

Zanimiva je tudi tista, kjer jim Firewall javi za vsak nov program, ki zeli povezavo navzven, potem si pa sami blokirajo kaksne zadeve - ne bi pa prebrali kaj sploh pise v tistem okencku
rolleyes-1.gif