CD/DVD pekač

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, jaz ima tudi Samsumg SH-S203x
(kaj je na mojem x, ne vem zdaj na pamet, ker jih je mali milijon D, B, P ...)

Peče do 20x, če se ne motim, podpira pa vse živo: DVD-RAM do 12x , DVD+RW 8x, CD-RW 32x, Mount Rainier, ni da ni.

Stane pa 20 € ( ponekod v tujini tudi 18).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
se že za 19€ dobijo SATA snemalniki:

www.ceneje.si

ne-ne-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
...zadnji.....

no k smo že pri peki ploščkov....
cheer.gif

kakšne so kej napovedi glede Blu-Ray pekačev....
cool-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj bi kdorkoli uporabljal te nerodne in počasne ploščke za shrambo podatkov, če trdi diski delajo hitreje ??? Aja, pa še krepko cenejši so.
No ja, folk je včasih čuden
grin1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
ne vem....pet ali več let starega diska nimam nobenga več....DVD je pa še skoraj vse....

da ne govorim o tem, koliko podatkov sem že reševal iz cvilečih, podrtih, zjebanih diskov....
confused-1.gif

kar se tiče pa cene... ko enkrat zgubiš kakšne dokumente ali slike obdobja 5 let in ti tako "zgine" 5 let tvojega življenja, mislim da tu ni cene....
ne shranjujemo vsi samo filme...
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Optični mediji so bistveno manj zanesljivi. Sploh dvdji so zelo nagnjeni k razpadanju reflektivne plasti in po parih letih podatki papa. Meni so diski tudi mnogo bolj praktični. Seveda pa so pomebni podatki najmanj na trenutnem računalniku in na enem zunanjem disku. Zares pomembne (recimo slike) pa zapečem tudi na dvd. Ampak meni se je v parih letih nabralo samo za 3 dvdje slik. Pa podatke se seveda tudi prekopira, ko se vsakih par let menja disk.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''Sploh dvdji so zelo nagnjeni k razpadanju reflektivne plasti in po parih letih podatki papa.''

Popravi v: ''Sploh cdji'' ker dvd ima reflektivno plast na sredini diska, kjer je dosti manj izpostavljena.