CD/DVD pekač

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Kater pekač za peko CDjev in DVDjev je trenutno najboljši nakup? Žal ne spremlajm več testov v raznih računalniških revijah oz. spletnih straneh, zato bi vas vprašal za nasvet... Uporabljal bi se za nezahtevno domačo rabo za zapis slik, itd... Vendar pa ne bi rad, da zadeva po enem letu crkne...

Včasih nisi zgrešil z Necom, kaj pa danes?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Plextor. NEC je kvaliteta za tiste, ki nočejo reskirat malo več denarja. Moj 716A peče vse enoslojne pri 16x, DVD-R celo pri 18x, je iz leta 2003. Po specifikacijah podobnega NEC-a iz tistega obdobja ni. Meni so se 6 let nazaj režali, zakaj kupujem king of quality, zdaj pa se je izkazalo, da so trije kolegi menjali že kar nekaj NEC-ov, medtem ko sem jaz še itak na enem in istem plextorju.
Posnel pa sem najmanj 10.000 DVD-jev.

Mam še dva premiuma (CD-RW) iz 2000, oba delata bp.

Pogonov ne mislim menjat, dokler ne crknejo, pa tudi če bom še 10 let vtikal v kišto te IDE-kable. Plextor je plextor.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Plextor. NEC je kvaliteta za tiste, ki nočejo reskirat malo več denarja. Moj 716A peče vse enoslojne pri 16x, DVD-R celo pri 18x, je iz leta 2003. Po specifikacijah podobnega NEC-a iz tistega obdobja ni. Meni so se 6 let nazaj režali, zakaj kupujem king of quality, zdaj pa se je izkazalo, da so trije kolegi menjali že kar nekaj NEC-ov, medtem ko sem jaz še itak na enem in istem plextorju.
Posnel pa sem najmanj 10.000 DVD-jev.

Mam še dva premiuma (CD-RW) iz 2000, oba delata bp.

Pogonov ne mislim menjat, dokler ne crknejo, pa tudi če bom še 10 let vtikal v kišto te IDE-kable. Plextor je plextor.

PX716A king of quality?
crazy1.gif
Pekel si 140DVDjev vsak mesec zadnjih 6let? Sevada si.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Glede na to, da imam od takrat celo polno omaro DVD-jev, bi rekel, da mam bolj prav jaz kot pa ti. Na mesec sem potrošil minimalno dve torti po 50 komadov. Takrat si s 160 GB nisem mogel kaj dosti pomagat. Diska se ni splačalo kupovat, če sem DVD-je lahko dobil po sindikalnih cenah ...

Še nekaj o kvaliteti - doma sem staremu v kišto dal novega NEC labelflasha in pri 16x peče 20 sekund dlje kot plextor pri isti hitrosti.
Ene se pač ne da prepričat in se jih nikoli ne bo dalo.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, širjenje 99% lažnih informacij in žalitve ?
Dam ti en dan časa, da me odvrneš od ukrepanja.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ne preseravaj se, ker si samo moderator na forumu.
Če pa hočeš postavljati pogoje, pa drugače povej, se bova že zmenila, da bo za oba dobro, brez skrbi.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kupi najcenejsega, vse je isti šrot:D
ce pa crkne pa pac kupis novega, so tok poceni da ni hudega.
meni nec star nekih 5 let se vedno dela kot nov, pa je tudi dal ze nekaj cez.
in ja, sem vcasih imel tudi plextorja za takratnih 70k sit, pa ni bilo neke razlike med navadnimi pekaci cdjev in tem, le da je imel burn proof, se mi zdi da celo prvi.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Plextora sta mi dva crknila v enem letu (takrat še samo cd-rw), od takrat jih ne povoham več. Nec-e imam tri, enega 5 let starega, enega 3 leta in enega nekje pol leta. Vsi še delajo v nulo, če mi pa dvd peče 20s dlje pa mi je kratkomalo ravno.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kaj pa vi sploh toliko pečete? Jaz imam še vedno prazne cdje in dvdje iz tortic kupljenih konec leta 2003...
redface-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
2003
hysterical-1.gif
jaz imam tortico cdjev tudi že nekaj let, dvdji pa gredo predvsem za wii igrce. filmov ipd. ne pečem sploh, ker so vlki diski zakon za te zadeve, tudi backupe.