Jah zadeva definitivno dokazano pomaga pri epilepsiji (sem govoril s kar nekaj uporabniki, ki so se jim napadi zaradi jemanja CBD-ja prenehali), protivnetno deluje, potem so pa še raznorazne študije, da pomaga itak za vse kar tare človeka.
Na začetku sem bil kar skeptičen do tega in sem mislil, da gre za placebo efekt, potem sem pa tudi poslovno padel v to zadevo in prepotoval kar nekaj Evrope in bil na parih sejmih s to tematiko in tudi srečal osebno veliko ljudi, ki jim je zadeva pomagala, tudi rakave bolnike, tako da recimo da sem postal believer.
Sam jemljem CBD smolo preventivno, na srečo zaenkrat nimam kakšnih zdravstvenih težav in si nekako mislim, da škoditi ne more, verjetno samo koristi. Kakšnih opažanj, da sedaj bolje spim, da se mi je dioptrija zmanjšala, oz. imam 2,5cm daljšega lulčka ni.
Je pa res, da sem imel ponavadi vsako leto parkrat močno vneto grlo, sedaj pa že 2. leto, če začutim, da se me morda kaj loteva, malo povečam dozo in je bolje, ampak kot rečeno, lahko da je to psiha, lahko slučaj,...
Kot rečeno, škodit ne more, poznam veliko ljudi, ki jim to pomaga. Cena pa, jah... tudi sama proizvodna cena ni tako nizka, je pa res, da so zaenkrat tukaj marže ogromne. Problem je pa tudi v tem, da se na trgu dobi svega i svašta. Pri nas so recimo vse smole testirane in se točno ve kakšna vsebnost CBD-ja je notri.