CB POSTAJA

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Upam, da si našel pravi spoj. Če se bo to ponovilo, veš kje iskati, ker je lahko slabih spojev več Ne razumem pa povsem tistega dela "grem v garažo po anteno". Saj nisi spregledal opozoril, da priključi anteno, preden stisneš mikrofon
confused-1.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
BTW na tvojo opazko "vse je videti kot novo" samo tale komentar, navadno ima slab(mrzel) spoj po sredini lota bolj ali manj vidno razpoko. Sam si pri iskanju bolj skritih pomagam z LED baterijsko svetilko, ker sem ugotovil, da pri njeni svetlobi najlažje opazim razpoko.

Še slikca, sicer tuja, za lažjo predstavo o čem govorim. Oba s puščicama označena spoja sta slaba.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Kaj pa če pošpricam z sprejem za prevodnost?

Vsakič je drugje spoj.

Ne, imel sem samo kabelj, sedaj imam tudi anteno.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Brez antene ne poskušaj več, drugače bo sledilo, kar ti je napovedal že Zgaga (odpoved končne stopnje). Glede na obnašanje še nisi našel pravega spoja. Po slikah sodeč je bila postaja že popravljana, glede na letnik pa ni izključeno, da je slabih spojev več. Edina rešitev poleg optičnega pregledovanja in poskušanja z mehanskim pritiskom je "Kalter" hladilni sprej. Po vezju se premikaj počasi (centimeter po centimeter) in poskušaj pritiskati vedno z enako silo, bližje ko boš slabemu spoju, manj pritiska boš potreboval, da bo postaja "oživela".

Žal je na teh starih postajah to lahko mukotrpno in dolgotrajno delo, včasih bistveno težje, kot zamenjati komponento, ki je v okvari.

Iz slik se žal ne vidi dovolj, da bi lahko ocenil kvaliteto posameznega spoja.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
JA, SEM ZRIHHTAL SKALO ampak sedaj mi je pa kar neankrat crknil ekran, jaz nevem več kaj naj naredim in kaj naj pogledam, vse ostalo dela sedaj pa ekran ne

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Najprej povej za kaj boš rabil CBjko?

Če jo misliš montirat v kakšno vozilo potem jo takoj sedaj zaženi v koš za smeti; ko dobi midland enkrat mrzli lot bo kar naenkrat teh nastalo polno in popravilo ima smisel samo če se ti da vsak mesec razdirat postajo in iskati težavne spoje. V vozilu so pač tresljaji in temperaturna nihanja ki vplivajo na to težavo.

Če misliš uporabljat CBjko doma (sicer ne vem zakaj bi to kdo hotel s tako CBjko) potem ima mogoče smisel popravit trenutne napake in upat da novih ne bo več.

Kot sem že omenil cene novih CBj se začnejo pri 60 EUR in bodo vse boljše delale kot stara midlandka ...

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Se, kar strinjam, ne nisem jo mislil imeti v avto / Ampak bo verjetno karšla v garažo na · odmor·

Nazadnje urejeno: