Čas za nov PC

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Da ne odpiram nove teme...

Razmišljam o nabavi nove plate, proca in rama, vse skupaj nekje okrog 250-300€ max. Disk ostaja isti mogoče dokupim še kakšnega ampak to zdaj ni pomembno, grafo imam staro mesec dni tako da je ne rabim, pekač je tudi zadovoljiv kolikor ga rabim, ohišje in napajalnik zaenkrat ostajata.
Tako da resnično bi menjal samo vitalne dele pa sem malce v dilemi kaj se najbolj splača. Intel mislim da cenovno ne pridem ravno skozi tako da bi šel na amd, pa mi ni kdovekaj jasno, kaj se sedaj ponuja in kaj se najbolj splača. Rame vem da se dobi za cca 50-60 € že dokaj solidne, edino še čimhitrejše pa čimveč garancije bi rabil zvedet. Nekaj sem gledal tele dva pa ne vem kako je s temi latencami pri ddr3, včasih mislim da je bilo nižje boljše ampak se v to nisem nikoli kdovekaj poglabljal. Ogledal sem si tadva mogoče, kaj pa vem...
http://www.mimovrste.com/artik...l8gx3m2a1600c9b
http://www.mimovrste.com/artik...3d1337dt1tx0ceu
Plata malce razmišljam o čem takim http://www.mimovrste.com/artikel/2380001620/maticna-plosca-gigabyte-ga-880gma-usb3-am3
Pri procesorjih sem pa resnično dokaj izgubljen. Sedaj imam Athlona 3000+, igric ne igram veliko tako da ne rabim kakšne zverine, je pa res da včasih se kaj igram s kakšnim videom, tam pa mislim da pride v kakšno pomoč, torej tam 100-120€ bi dobil mogoče kaj v tem stilu seveda vprašanje glede podnožja, tu ne vem kako stvari sploh pašejo zraven ker bi bilo pač odvisno od izbrane plate. Nekako se nagibam bolj k gigabytovi...
Seveda pa ne bi pisal tule če ne bi želel kakšnih povratnih informacij, več jih bo bolj bom vesel, pa mogoče tudi zmeden
smile-1.gif

Sicer pa tudi ceneje zadeve bi bil še bolj zadovoljen, pač gor je limit dol nikakor.
rečmo samo da v kombinaciji z grafo HD6570 mora gnat trenutno kakšno novejšo igro, tako da čez 5-6 let še vedno ne bi imel problemov, v koliko bi si zaželel kakšne igrice.

Aja napajalnik je LC power
smile-1.gif
550 tako da včasih je treba tudi na kaj takega pomislit

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Js osebno bi vzel najcenejših 8gb rama, ker razlike ne boš opazil, matično tam cca 90€ da ima sata3 + usb3.0 podporo (kakšna gigabyte Z77M-D3H ali asus), + intel i5 procesor, tu pa koliko se misliš stegnit, z i5 2320 3.0GHz bi te prišlo skup cca 320€.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Hja budget 250€ je res bolj ubog, se je treba malce več stegnit. Baje se athloni skorajda nič ne prodajajo? Če pa se malce več pa se lahko še malce zraven...
Plata Gigabyte GA-Z77-DH3 (predvsem prevladala odločitev zaradi 2 x PCI in "normalnih" priklopov za zvočnike).
Proc Intel Core i5 3570K
Ram pa 2 x 4 GB Kingston PC1333
Za slovenske razmere kar sem gledal pa precej ugodna cena vključno z montažo.

Amacar hvala za nasvet

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Za moje pojme si za to ceno top izbral, nisem vedel, če boš razkiral toliko, ampak pomoje se splača. Čez 2, 3 lete kupiš nov cooler pa zadevco naviješ pa bo še vedno konkurenčna zadeva.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Sej tud jst sprva nisem mislil, ampak potem ko ti prodajalec pove da se athlonov skorajda ne dobi, oz. naj bi se prodajali precej slabo (čeprav glede na ceno me kljub vsemu čudi), potem imaš na izbiro i3 za kakšnih 120-140€, i5 za cca. 200 ali pa tega za cca. 250.
Za tega sem se pa odločil ker plata podpira ivybridge, proc je pa "v tem doma".
Jaz pa nekako vedno kupujem za kar nekaj let in takrat ponavadi izberem neko srednjo varianto, oz. čimbolj "best buy". Zdajšnji komp je iz leta 05 in athlon 3000+ je še vedno kos vsem zadevam, karterim je podvržen. Tale bo pa delo opravil še toliko prej...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To misli prav Athlone, ki res boljkone izumirajo, ali vse AMD procesorje?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Pogovarjal sem se o varianti amd, odgovor je bil pa tak. Sej pravim, meni se zdi čudno predvsem zaradi cene. Mogoče pa se tudi nisva kaj prav razumela, jaz sem ciljal proc 3 Ghz, mogoče je samo pri teh problem.
Sem pogledal na spletno stran uvoznika, od osmih sta na zalogi samo dva. Mogoče je to vzrok?