Carski rez

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ma... nič kaj ekstra... sem normalno lahko čips zraven jedel...

je pa zanimivo... delajo kot s svinjami na kolinah. Sem si predstavljal da so bolj nežni
grin1.gif

Od štarta do konca traja vse skupaj cca 20-30 min.
Grobost vas je zmotila. Strukture, ki jih razmika z roko se odpirajo po optimalni poti glede na tkiva. Izgleda grdo je pa optimalno za celjenje.
Meni osebno je lepši naravni porod ker se zaključi neko obdobje na naraven način.
Pri carskem te pač zaspijo te zbudijo "fantka mate" pa je konc vsega...mama vsa zaspana...
Stvar okusa in potreb.
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Lep poseg, samo ni mi čisto jasno kaj je tisto po rojstvu še ven potegnil?
vidim da bo treba na naslednje OP prinesti še kamero. Sicer je s fotografij precej vidno kaj ti delajo ampak kamera še pokaže kako to naredijo. (če že meni ne pustijo gledat
jezen.gif
(kao zaradi sterilnega območja in ker kao bom skup padel-mogoče bom, ampak do sedaj še nisem,)

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Jest sm priblizno tole v zivo gledu (ne glih carski rez) pa ni glih tko hudo. Po moje ce parkrat vids, ti je ravno. Drgac pa Pusenjaka nimam ravno za neznega, vsaj ko sm vidu kako siva presredek (zenska ni imela narkoze)....

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Strukture, ki jih razmika z roko se odpirajo po optimalni poti glede na tkiva. Izgleda grdo je pa optimalno za celjenje.
cheer.gif

Točno to me je zmotilo. Mene na žalost zelo spominja na čiščenje drobovine pri kaki že mrtvi živali (pač greš z roko not, zagrabiš in na silo potegneš ven oz. po potrebi razširiš odprtino kar z roko). Tale kirurg bi zlahka živel kot mesar...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Jest sm priblizno tole v zivo gledu (ne glih carski rez) pa ni glih tko hudo. Po moje ce parkrat vids, ti je ravno. Drgac pa Pusenjaka nimam ravno za neznega, vsaj ko sm vidu kako siva presredek (zenska ni imela narkoze)....

Če pušenjaka dlje časa spremljaš, veš da ni nežen.
Na med netu se včasih zelo zanimivo razpiše z nekimi stališči, ki več povedo o njem samem, kot pa o stroki.
(Ženske, ki razmišljate z lastno glavo - to ni človek za vas! On ima rad poslušnost in ubogljivost, brez nekih vprašanj in lastnih želja. In ne mara opozoril, da ga serje... Tudi če ga dejansko serje... Skratka, naj bo še tako slaven, po mojem mnenju je bolje, da te ni blizu!).
Ampak že to, da tu (vsaj tako izgleda) daje možnost izbire, je za njega revolucionarni preskok v razmišljanju.
aplauz.gif

(če res tako misli, kot tu za medije izjavlja).

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:

Glede na to, da na šihtu vidim res nagnusne posnetke, mi je tale bil precej lep.

Kakšne posnetke potem to gledaš? Daj vrži nam jih ene par.
grin1.gif

Verjetno je montažer na nacionalki.
grin1.gif
hahaha, ne ne. Gre za dentalne in estetske kirurške posege.

Mene nekako najbolj motijo kompleksne dentalne operacije - ko je treba gnoj spucat in praktično celo dlesen zaviha, da lobanja ven pogleda...
Potem razne nazorne liposukcije, kjer s 50cm palčko notr žokajo, pa ven sesajo koktejl koščkov špeha pa krvi... Ali pa ekscizija (izrez) kakih kožnih sprememb (znamenja, izrastki...)
Zmagajo pa hude opekline (50 in več % telesa) ter sanacije poškodb hujših prometnih nesreč (ko motoristu olupi pol glave). Najbolj pa me pri tem zgrozijo posnetki opečenih otrok...
crazy1.gif
bogi malčki.
Filmčki so seveda samo za zdravnike, tako da tega verjetno ne boste nikoli videli v taki raw obliki. Za javost se to potem fino cenzurira in vidite samo najlepše dele.
Sicer pa trenutno izdelujem spletno stran za enega našega kirurga in ima precej takih fotk gor. Ko bo online, vam pokažem. Zadovoljstvo zagotovljeno
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Ali je možno da dobiš recimo posnetke na katerih te obdelujejo. Seveda če so bili narejeni. Koliko operacij se sploh snema? (moje niso še nobene -vsaj tiste pri katerih sem bil pri zavesti), so pa jih nekaj slikali (z mojim fotoaparatom)

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
To je precej odvisno, kje je opravljen poseg, nekateri privatniki take stvari znajo celo tržiti (prodajo ti dvd s tvojim posegom).
Pri večini pa se je treba dogovoriti z zdravnikom.
Če si ti gor mislim, da ne bi smelo biti problem dobiti posnetka. Vsaj pri nas ni, se mi zdi. Mislim pa da še nobena pacientka tega ni prosila.
Sicer pa posega ne smejo snemati, če predhodno ne dobijo od pacienta pisne izjave, da se strinja.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ko je bil moj sin na ortopediji je študijska skupina pozabila v njegovi sobi fascikel z fotkami..tist je bil horor vreden samega petra jacksona,prirojene ortopedske napake (brez hrbteničnega kanala,t.i. kozja noga,totalne deformacije skeleta jaooo) in na koncu še totalen šok,fotke so bile opremljene z rojstnim datumom in spolom otroka,in med njimi so bili fotkani tudi moji pes equinovarusi in aductusi
shocked-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ali je možno da dobiš recimo posnetke na katerih te obdelujejo. Seveda če so bili narejeni. Koliko operacij se sploh snema? (moje niso še nobene -vsaj tiste pri katerih sem bil pri zavesti), so pa jih nekaj slikali (z mojim fotoaparatom)

za laparaskopske operacije vem, da snemajo in tudi dobiš posnetek, če poprosiš, no vsaj jaz nisem imla problemov
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Aja!? ( jaz pa fotoaparat tišal v tv ko mi je delal laparoskopsko)?!
Vem za drugič (bom pa tudi vprašal čeprav vem da ga ne bom dobil po dveh letih)

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Uh, sam mogoče nebi blo slabo preverit, ker jst nism glih mela običajne operacije, pa morda zarad tega snema in spravlja posnetke. Sam vseen, k mi je žolčne kamne operiru, je tudi snemal in mi dal posnetek brez problema, sam spet je lahko kej povezano s prejšno operacijo, ker je še na želodec pogledal s sondo. Me je edino prosil, da sem vrnila kaseto, sama sem si presnela na dvd.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
No na mojih OP se ni nihče ukvarjal z kakimi "snemalniki" in prenašanjem kakih kaset - smo samo v tv gledal. Tko da močno dovomim da snemajo običajne OP. Tvoja je bila pač nekaj bolj "redkega" kar se ne dogaja vsak dan....