Carinske dajatve

B81

22. jul 2007
37.679
10.963
113
Zdravo

Paket iz ZDA je na carini.
V škatli je 6 komercialnih vzorcev steklenic, na katerih je majhen LED zaslonček za sporočila, iz steklenic gre kabel za elektriko.

Zraven pošiljke je bil list od USPS pošte, kjer piše vrednost steklenic in vrednost pošiljanja, recimo 100 usd za steklenice in 100 za pošiljanje. Izrecno je označeno, da gre za komerc. vzorce.

Dobil sem obvestilo carinske pošte, da naj vložim dokumente, ki so predpisani za izpeljavo carinskega postopka in ne vem, kaj jim naj pošljem. Paket je od podjetja na podjetje, za poslat jim nimam nič, ker so mi to poslali kot vzorce, da vidim kvaliteto.

V mailu na carino sem opisal, da gre za vzorce in me zanima, kaj lahko pričakujem?
Carino na steklo ali elektroniko ali kaj?

Hvala, lep pozdrav!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko jih tudi po telefonu pokličeš, tako sem jaz zadnjič urejal pri eni stvari, ko so zadržali pošiljko.

B81

22. jul 2007
37.679
10.963
113
Sem poklical. Je rekla gospa: da, vem za kateri paket gre, smo že nekaj gledali...
smile-1.gif
Drugače so pa sila neprijazni.

Nastal problem: So pisali mail, naj pošljem dokazilo o vrednosti pošiljke. Računa, katerega sem plača, je npr. 300 USD, na tem listu od USPS pošte pa je 50 usd roba in 70 usd poštnina. Kaj pa zdaj?

Hvala

Nazadnje urejeno: